enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
20:41 2023-2028 Türkiye Çocuk Hakları Strateji Belgesi ve Eylem Planı ile yol haritası hazırlandı
12:05 TTI İzmir 2025: Turizmin Nabzı Bu Yıl İzmir’de Attı…
07:00 Bakan Fidan, 23. Doha Forumu kapsamında, basına açıklamalarda da bulundu…
00:57 CHP’nin Avrupa’nın Çöküşüyle Bütünleşme Programı-3 – Küresel sermayeye güvenceler
00:56 2026 FIFA Dünya Kupası’nda fikstür belirlendi…
00:30 Türk tarımında son yılların en dikkat çeken ve en çok kazandıran ürünlerinden biri gilaburu…
00:30 Kriter’in Aralık Sayısı Çıktı!
00:25 Dışişleri Bakanı Fidan,”Suriye hükümeti ve SDG kendi aralarında bir anlaşma yapabilirler”
00:23 Bakan Fidan, “Netanyahu’nun Gazze için kurulacak Uluslararası İstikrar Gücü’nde Türk birliklerini görmek istemiyor”
00:18 TCMB’nın 11 Aralık’taki Para Politikası Kurulu toplantısına sayılı günler kaldı…
15:28 KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman Seçmen Kitlesine Neyi Vaat Etti?
12:29 Haftayı Geri Sar:10 maddede bu hafta
10:59 İznik 1700 yıl sonra yeniden dünya gündeminde…
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
06:13 Türkiye’den NATO ve AB üyesi bir ülkeye ilk savaş gemisi satışı’dan notlar!
00:45 Karadeniz’de Ukrayna’nın Operasyonları
00:43 CHP’nin Avrupa’nın Çöküşüyle Bütünleşme Programı 2 – CHP’nin farklı kimlikleri
00:39 Erbil-Ankara hattında gerilim: ‘Maksadını aşan yorumlar endişe verici’…
00:38 Türkiye’de öğretmen istihdamı, köklü düzenlemeler içeren Öğretmenlik Mesleği Kanunu…
00:29 Dijital şiddet artıyor: Kadınlar daha fazla risk altında…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

“Turizm Sektör Buluşması” son günü Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi

“Turizm Sektör Buluşması” son günü Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi
12 Ocak 2024
64
A+
A-

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Turizm Master Planı eylem hedefleri arasında bulunan “Turizm Sektör Buluşması” son günde yapılan buluşmayla tamamlandı.

UHA /  İnternational News Agency

Türk bayrağı ve Atatürk siluetiKocaeli Valiliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi, TÜRSAB ve Kocaeli Otel İşletmecileri işbirliğinde gerçekleşen “2. Turizm Sektör Buluşması” programının son günü Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Kocaeli’nin turizm potansiyelinin geliştirilmesi ve turizm rotalarının tanıtılması amacıyla düzenlenen programın son gününe Kocaeli Vali Yardımcısı Şenol Kaya, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Soydabaş, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sadık Uysal, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Kocaeli Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Emrah Özkul, Kent Konseyi Genel Sekreteri Sedat Köse, TÜRSAB Bölge Başkanı Aytekin Şahinbaş, KOTİD Başkanı Sadettin Acar ile yurt içi ve yurt dışından bölgeye gelen 150 seyahat acentesi temsilcisi katıldı.

Programda konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Soydabaş, “Kocaeli medeniyetlere başkentlik yapmış, tarihi ve kültürel değerleriyle öne çıkan bir şehrimizdir” dedi.

“TURİZM DESTİNASYONU KOCAELİ”

Sektör buluşmasının son gününde konuşma yapan Başkan Vekili Soydabaş, sözlerine Kocaeli’nin bir turizm destinasyonu olduğunu vurgulayarak başladı.

Tarihi ve kültürel değerlerin de doğal güzellikler kadar kentlere hayat verdiğini söyleyen Soydabaş, “Kocaeli turizm açısından son derece değerli güzelliklere sahip. Yeşili, mavisi, kültürü ve tarihiyle herkesi kucaklıyor. Kocaeli’ni tanımak ve tanıtmak amacıyla şehrimize gelen misafirlere teşekkür ederim” diye konuştu. Vali Yardımcısı Kaya ve TÜRSAB Başkanı Şahinbaş ise paydaşlara ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

SEYAHAT ACENTALARI KOCAELİ’Yİ KEŞFETTİ

Kocaeli’nde turizmin gelişmesi için önem arz program kapsamında, seyahat acenteleri, şehrin birçok bölgesinde incelemelerde bulundu. İlk gün sivil mimarlık yapılarıyla dikkat çeken İzmit Tarihi Kapanca Sokak, Başiskele Yuvacık Barajı, Gölcük Yazlık Ilıcası, Gebze Çoban Mustafa Paşa Külliyesi, Gebze Malkoçoğlu Türbesi, Tarihi Su Dolabı, Körfez Hereke Kalesi ziyaretleri yapan acenteler, ikinci gün ise Kartepe programıyla başladı.

Gezi; Ayrı Gezegen Cam Teras, Gökyüzü Eli, kış turizmi potansiyeliyle dikkat çeken Kartepe Kayak Merkezi,  doğa turizmi tutkunlarının uğrak yeri olan Ormanya, Sekakamp ve Maşukiye ile devam etti.

Organizasyonun son gününde ise seyahat acente temsilcileriyle şehirdeki turizm işletmelerinin Kongre Merkezi’nde kurulan stantlarda birebir görüşmeler ve karşılıklı işbirlikleri yapıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.