enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:32 Kocaeli’nin Kartepe Belediyesi’nden Taraklı Yangınına Müdahale Desteği
07:13 CHP kurultayıyla ilgili ceza davası: Görevsizlik kararı kaldırıldı
00:53 RTÜK Başkanı Şahin: “İslamofobi sadece ‘bir içerik sorunu’ değil, bir güvenlik, bir kimlik ve bir insanlık meselesi”
00:51 Yenidoğan Çetesi’ davasında 5. duruşma görüldü
00:50 Fırtınalı bir dönemde AB dönem başkanlığını devralan Danimarka’yı neler bekliyor?
00:41 Almanya’da bir şirkette meydana gelen bıçaklı saldırıda bir kişi öldü, iki kişi yaralandı
00:35 Tunç Soyer’in gözaltına alındığı İzmir’deki yolsuzluk operasyonunda şaşırtan detay! Şikayet eden Cemil Tugay çıktı.
00:27 İtalya’da kavurucu sıcaklar: İki ölü, 17 şehir için kırmızı alarm
00:22 MİT Başkanı Kalın, Irak’ın kuzeyinde temaslarda bulundu
00:22 ‘Cam tavanı’ aşmak: Bilimde kadınların dönüştürücü gücü
00:11 Hangi AB ülkesi en çok düzensiz göçmeni geri gönderiyor?
00:10 Azerbaycan ve Küresel Süreçler
00:08 Sessiz kahramanlara bir saygı duruşu: “Babam Misafir İşçiydi” kitabı
23:09 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Hatay, İzmir ve Manisa’daki yangınlar kısmen kontrol altına alındı.
08:59 Büyük yolsuzluk operasyonu İzmir’e de sıçradı: Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer gözaltına alındı
08:34 TBMM bugün yoğun gündemle haftaya başlıyor
08:13 CHP kurultayı davası ertelendi
00:50 Kartepe’de Açık Hava Sinema Keyfi Başladı
00:46 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fuat Sezgin, büyük bir ilim insanıydı
00:37 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Orman yangınlarında sorumluluğu olduğu tespit edilen 31 kişi gözaltına alındı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Yunanistan: Türk asıllı milletvekili adayı Katrancı seçimlerden çekildiğini açıkladı

Yunanistan: Türk asıllı milletvekili adayı Katrancı seçimlerden çekildiğini açıkladı
20 Haziran 2023
25
A+
A-

Katrancı’nın isminin parti aday listelerinden çıkarılmasının imkansız olduğunu belirten ND yetkilileri, politikacının seçimlere katılacağını fakat 25 Haziran’da seçilmesi halinde görevinden istifa etmesinin beklendiğini belirtti.

UHA / Europe İnternational News Agency

AdvertisementYunanistan’da eski Başbakan Kiryakos Miçotakis’in partisi muhafazakar Yeni Demokrasi’nin (ND) Rodop ilinden milletvekili adayı Mustafa Katrancı, isminin Gümülcine’deki Türk Konsolosluğu ile bağlantılı olduğu iddiasını içeren bir istihbarat raporunun ortaya çıkmasının ardından seçim yarışından çekildiğini açıkladı.

Facebook’tan kararını açıklayan Türk asıllı Yunan politikacı, “Bunca yıldır siyasette izlediğim yolun tek amacı Rodop’ta Hristiyan ve Müslümanların bir arada uyum içinde yaşamasıydı. Son gelişmelerden sonra, bölgemizdeki uyumu bozmamak için 25 Haziran’daki parlamento seçimlerinden adaylığımı çekiyorum” dedi.

Katrancı’nın isminin parti aday listelerinden çıkarılmasının imkansız olduğunu belirten ND yetkilileri ise, politikacının seçimlere katılacağını fakat 25 Haziran’da seçilmesi halinde görevinden istifa etmesinin beklendiğini belirtti.

Kısa süre önce ana muhalefet partisi lideri Aleksis Çipras, adayın isminin ND lideri Miçotakis tarafından kendisine gönderilen ve Katrancı’nın “Ankara’nın ve [Batı Trakya’daki] Türk konsolosluğunun planlarına dahil olduğunu” belirten bir istihbarat raporunda yer aldığını iddia etmişti.

Katrancı, Mayıs seçimlerinden birkaç gün önce bir Türk yayın organına verdiği röportajda Müslüman azınlığı “Batı Trakya Türkleri” olarak tanımlamasının ardından Çipras’ın partisi SYRIZA’nın eleştiri oklarının hedefi olmuştu.

Ülkede 21 Mayıs’ta düzenlenen genel seçimlerde, Yeni Demokrasi yüzde 40’ın üzerinde oy alarak (146 sandalye) en yakın rakibi SYRIZA’ya 20 puan fark attı, ancak tek başına iktidara gelebilmesi için gerekli 151 sandalye sayısına ulaşamadı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.