enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:52 Kanadalı foto muhabiri: Reuters, İsrail’in 246 gazeteciyi öldürmesinde sorumlu
00:46 İletişim Başkanı Duran: Malazgirt ruhu, Terörsüz Türkiye idealimizin yol haritalarından biridir
00:21 Hatay’ın genç sörfçüleri Kiel’de: Depremin Ardından Umut ve Dayanışma Dalgaları
00:17 Memur ve emeklisinin zammı bu hafta belli olacak
00:08 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye, bölgede barış ve esenliğin teminatıdır
09:45 Türk dizileri Rusya’da rekor kırıyor
09:34 Barajlar boşaldı, su kesintileri başladı. Türkiye’nin su yönetimi sorunları ve çözüm önerileri
00:59 Su çürümeden…
00:53 Terörsüz Türkiye’nin Başlangıç Noktası Unutulmamalı
00:53 Çatalca’daki kum ocağını genişletme projesi İstanbul’un su kaynaklarını ve Kuzey Ormanları’nı tehdit ediyor…
00:52 Gebze’nin ilk Şehidi Numan Dede’nin abisi; “Bizim canımız yandı başkalarının canı yanmasın!’
00:47 CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Kanko, “AK Parti Hükümeti Vatandaşı Kara Listeye Aldı!”
00:43 Erdoğan, “Muhalefetin ekonomimizi hedef alan sabotaj girişimleri hamdolsun tutmadı”
00:36 FUEN TAG Sözcüsü Kosova’ya çalışma ziyaretinde bulundu
00:29 Aslı Dülgeroğlu, Pfizer Ar-Ge Birimi bünyesinde Çalışma Kalitesi Gözetim Direktörü olarak atandı
00:19 “Cennetin Çocukları” dizisinin ikinci tanıtımı yayınlandı
00:16 Dünyanın Lanetlileri!
00:14 Bir Karış Toprak, Bir Damla Su, Bir Nefes: “Mavi Vatan”
00:08 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye yangınlarla mücadelede dünyada parmakla gösterilen bir ülke konumunda
00:04 Etki Odaklı Sohbetler’in konuğu WWF-Türkiye İletişim Grup Müdürü Dr. Neyran S. Akyıldız oldu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Tekstil ve hazır giyimin ihracat şampiyonları açıklandı

Tekstil ve hazır giyimin ihracat şampiyonları açıklandı
20 Mayıs 2024
5
A+
A-

Bursa’da tekstil, hazır giyim ve konfeksiyon sektörlerinde ihracat başarısı gösteren firmalar ödül ve ihracata katkı sertifikası almaya hak kazandı. 

UHA / İnternational News Agency

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği ve Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin birlikte düzenlediği ‘2023 İpek Böceği İhracat Ödülleri’ Töreni, Bursa Ticaret Sanayi Odası’nın (BTSO) Bursa Business School Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nde düzenlendi. 

Dış ticaret fazlası veren ve katma değerli üretim ile kilogram değerini her geçen gün yukarı taşıyan ve Türkiye’nin stratejik sektörleri arasında yer alan tekstil ve hazır giyim sektörleri en başarılı ihracatçı firmalarını ödüllendirdi.

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) ve Uludağ Hazır giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (UHKİB) tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen 2023 İpek Böceği İhracat Ödülleri Töreni’ne Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, BTSO Başkanı İbrahim Burkay, UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin, UHKİB Yönetim Kurulu Başkanı Nüvit Gündemir, birliklerin yönetim ve denetim kurulu üyeleri ile firma temsilcileri katıldı.  

Tekstil ve hazır giyim konfeksiyon sektörlerinde Yeşim Satış Mağazaları ve Tekstil Fabrikaları A.Ş. son yıllarda olduğu gibi yine en fazla ihracatı gerçekleştirerek ilk sırayı aldı.  

TEKSTİL VE HAZIR GİYİMİN İHRACAT ŞAMPİYONLARI AÇIKLANDI! - Techxtile Platform

UTİB Başkanı Engin: “Hedefimiz, tekstilde dünyanın ilk üç ihracatçısından biri olmak” 

UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin, Türkiye’nin dünyanın en büyük altıncı tekstil ihracatçısı, AB’nin de en büyük ikinci tedarikçisi olduğunu belirterek “Türkiye bugün dünya ihracatından yüzde 1 pay alıyorken, tekstil sektörümüzün dünya ihracatındaki payı yüzde 3,4. Hedefimiz, dünyanın en büyük ilk üç ihracatçı ülkesinden biri olmak. Bunun için ihracatımızı katma değerli bir hale getirip arttırmamız şart. Bunu da başarabilecek birikime, güce ve kapasiteye sahibiz. İplikten boyaya, kumaştan nihai ürüne kadar entegre üretim yapan nadir ülkelerden biriyiz. Sürdürülebilirlik ve yeşil dönüşüm yolculuğunda farkındalığımız rakiplerimizden çok daha güçlü” dedi. 

AB yeşil mutabakatı için müşteri dayatmasını bekleyemeyiz 

AB Yeşil Mutabakatı, sürdürülebilirlik, yeşil enerji gibi konularda daha hızlı hareket etmek zorunda olduklarının altını çizen Taşdelen Engin “Bu sadece müşteri ve mevzuat dayatmaları ile tetiklenmemeli, ülkemiz, dünyamız ve gelecek nesillerimiz için bu adımları atmak zorundayız. UİB olarak bu konuyla ilgili üyelerimizi ve sektörümüzü bilgilendirmek için çalışmalarımızı 2024 yılında da aralıksız sürdüreceğiz” dedi.  

TEKSTİL VE HAZIR GİYİMİN İHRACAT ŞAMPİYONLARI AÇIKLANDI! - Techxtile Platform

UHKİB Başkanı Gündemir “Dış ticaret fazlasında 18 milyar dolarla lideriz” 

UHKİB Yönetim Kurulu Başkanı Nüvit Gündemir “Tekstil ve hazır giyim konfeksiyon sektörümüz toplamda 30 milyar doları aşan ihracatla ülkemizin üçüncü en büyük ihracatçı sektörü ve yılda yaklaşık 18 milyar dolar dış ticaret fazlası oluşturarak bu alanda Türkiye’nin lider sektörü” diye konuştu.  

Avrupa’da ekonominin artık yönünü değiştirme sürecinde olduğunu, bu süreçte siparişler artsa bile Türkiye’nin artık ucuz maliyet gücüyle ihracat yapamayacağını vurgulayan Gündemir “Öncelikle döviz kurlarında ve enflasyonda iyileşme olmalı. Sonra mevcut durumu korumak için çaba göstermeliyiz. Sektörümüz ilerlemeye devam etmesi için pazardaki değişimi iyi okumalı. Karşılaştırma yapabileceğimiz diğer ülkelerin hiçbirinin hikayesi Türkiye’ye tam olarak uymuyor. Dolayısıyla, dünyanın en büyük üç ihracatçısından birisi olabilmek için Türkiye farklı ürün ve üretim metotları yapmak zorunda” dedi.  

BTSO Başkanı Burkay: “Geleceği tahmin etmenin en iyi yolu, onu inşa etmektir” 

BTSO Başkanı İbrahim Burkay, dünyada teknoloji odaklı büyük bir değişim ve dönüşüme tanıklık edildiğini belirterek “Geçmişte üretim ve ticaret hayatında yıllarca süren yenilikler, artık aylar hatta haftalar içinde gerçekleşiyor. Böylesine büyük bir hızda yaşanan değişim ve dönüşüm, belki öngörülebilirliği zorlaştırdı. Fakat geleceği tahmin etmenin en iyi yolu onu inşa etmektir. Yaşanan olağanüstü değişime uyum yeteneğimizi geliştirebildiğimiz ölçüde ‘ben de varım’ diyebileceğimiz bir dönemde geçiyoruz. Keskin virajlardan geçtiğimiz bir dönemde özellikle üretim gücümüzün korunması ve firmalarımızın sürdürülebilirliğinin sağlanması kritik önem taşıyor” dedi.  

Bursa, daha fazla desteği hak ediyor 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ise konuşmasına ülkemiz ve Bursa için değer yaratan tüm ihracatçıları tebrik ederek başladı. Dünya pazarında var olmanın giderek zorlaştığını, özellikle Çin gibi rekabetin yoğun olduğu ülkelerle mücadele etmenin daha da zorlu bir süreç gerektirdiğini vurgulayan Bozbey, “Günümüzde, iklim değişikliği ve sürdürülebilirlik gibi kavramlar giderek daha fazla önem kazanıyor. İş dünyası, üreticiler ve tüketiciler olarak, bu konulara duyarlılık göstermek zorundayız. Özellikle tekstilin merkezi olarak kabul edilen Bursa’mızda, markalaşma ve dünya pazarında ön plana çıkma hedefimiz var. Bursa, üretim ve ihracata verdiği önemle ülke ekonomisine katkı sağlayan bir kentimizdir. Bursalılar üretiyor ve devlete katkı sağlıyorlar, bu nedenle verdikleri katkı kadar destek alması gerektiğini düşünüyoruz. Katma değeri yüksek ürünlere odaklanarak, AR-GE ve inovasyon çalışmalarını artırmak, sektörlerimizin ihracat potansiyelini artırmanın yanı sıra Türkiye’ye önemli bir gelir sağlayacaktır” diye konuştu.  

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.