enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:53 14 ilde DEAŞ operasyonu: 26 gözaltı
00:53 Portekiz kulübünün sportif direktörü Mario Branco, Kerem Aktürkoğlu için ilk etapta 30 milyon Euro istedi.
00:49 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı İSFALT ve İETT’deki ihaleler soruşturmasında, özaltına alınan 25 şüpheliden 5’i tutuklandı.
00:48 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
00:43 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
00:38 Türkiye’den Suriye’ye ilk doğal gaz akışı başladı
00:34 Antalya Büyükşehir Belediyesine yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında 1 kişi daha tutuklandı
00:21 Arabulucular İsrail’den “ pek de güven verici olmayan” sözlü bir yanıt aldıklarını bildirdiler
00:17 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda konuştu…
00:14 Kocaeli merkezli Bifet firmasının ürettiği Salamda domuz eti, kıymada kanatlı eti çıktı
00:12 Perspektif: Türkye’nin Balkanlardaki Yeni İşbirliği Girişi: Balkan Barış Platformu
00:06 Kamu işçisinin zam oranı belli oldu
00:04 Gazze’de İsrail ateşi sonucu 12’si yardım bekleyen olmak üzere 22 kişi öldü
00:01 Türkiye’nin en önemli sanayi ve ticaret merkezlerinden Gaziantep Sanayisinde Tehlike Çanları Çalıyor!
10:55 Türkiye, Suriye’nin enerji altyapısını yeniden yapılandırma sürecinde üstlendiği aktif rol kapsamında bugün ülkeye doğal gaz ihracatına başlayacak
10:32 AK Parti Sözcüsü Çelik’ten CHP Genel Başkanı Özel’in açıklamalarına tepki
09:22 ABD-Çin Teknoloji Savaşında Nvidia Denklemi: H20 Çiplerinde Tedarik Sorunu
07:11 Unutulan Büyük Türkçe Ustası: Refik Halit KARAY
06:55 Doğu Türkistan’da neler oluyor? Doğu Türkistan sadece Doğu Türkistanlıların davası değil, Türklerin en büyük davası olması gerekiyor…
06:52 Komisyonun Aşırı Siyasi Mücadeleye Alet Edilme Riski
TÜMÜNÜ GÖSTER →

PCR zorunluluğu vakaların tespitini sağladı

PCR zorunluluğu vakaların tespitini sağladı
19 Eylül 2021
505
A+
A-

UHA HABER / Bazı alanlarda uygulanan PCR testi zorunluluğu belirti göstermeyen vakaların tespitini sağladı. Bu vakaların izolasyona alınmasıyla virüsün yayılmasının önüne geçildi. PCR testi zorunluluğu aşıya ilgiyi de artırdı.

Eğitimde, bazı iş yerlerinde, şehirler arası ulaşımda ve sosyal faaliyetlerde aşı yaptırmayanlar için PRC Testi zorunluluğu getirildi.

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. İsmail Balık, hiç belirti göstermeyip virüsü taşıyan kişileri bu taramalar sırasında tespit edebildiklerini söyleyerek, “Bunların karantinaya alınması nedeniyle yayılmanın önüne geçilmiş oldu” dedi.

Virüsün yayılmasını önledi

Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz da bu uygulamanın artılarını anlattı.

“Bu şekilde de toplumda dolaşarak kalabalığa karışarak hastalığı daha fazla kişiye bulaştırmasını engelliyorsunuz. Bunun faydası da ne hastalık, ağır hastalığı olan kişilere bulaşıp onlarda daha ağır seyredebiliyor bunun da önüne geçmiş oluyorsunuz.”

Aşıya ilgiyi artırdı

PCR testi zorunluluğu, vaka tespitinin yanı sıra aşıya ilgiyi de artırdı. Prof. Dr. Balık, konuyla ilgili şunları söyledi:

“Özellikle belli alanlarda, örneğin öğretmenlerde, özel iş kollarında haftada bir kere sürekli seyahat edenler için de PCR testi zahmetli bir iş. Bu zahmete katlanmak istemeyenler aşı olmak istediler. Örneğin öğretmenlerde aşılamanın artmasından rahatlıkla görüyoruz.”

PCR testi önümüzdeki günlerde pilot okullarda velilerin iznine tabi olarak öğrenciler için de devreye girecek. Böylece okullardaki vakaların tespiti sağlanarak, yüz yüze eğitimin devamı için tedbirler alınacak.

[UHA Haber Ajansı, 19 Eylül 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.