enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:56 İskoçya Başbakanı Gazze’deki durumu “soykırım” olarak nitelendirdi
00:52 Trump’ın konuşlandırma emrinin ardından… Amerikan nükleer denizaltıları hakkında ne biliyoruz?
00:46 Yorum: Paşinyan’ın son açıklamaları ışığında gerçek Ermenistan ve Anayasa Değişikliği
00:38 Gazze ateşkesi: ‘Kapsamlı anlaşma’ konuşmaları, durgunlaşan müzakereleri harekete geçirebilir mi?
00:38 Yıllık izinlerini memleketlerinde geçiren gurbetçilerin yaşadıkları ülkelere dönüş yolculuğu başladı
00:26 İzmir’de, su tüketiminin yoğun olduğu bölgelerde 6 Ağustos’tan itibaren 6 saatlik su kesintisi yapılacak…
00:17 Bakan Kurum: “Yangın bölgelerinde bu ay içinde hak sahipliği çalışmaları biten Bilecik ve İzmir’de konutların temellerini atacağız”
00:12 Washington Fas’ın Batı Sahra üzerindeki egemenliğini desteklediğini açıkladı
10:08 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
10:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
09:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
09:14 AK Parti MKYK Üyesi ve Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar Açıkladı: Piyasalar Altüst Olabilir
00:53 14 ilde DEAŞ operasyonu: 26 gözaltı
00:53 Portekiz kulübünün sportif direktörü Mario Branco, Kerem Aktürkoğlu için ilk etapta 30 milyon Euro istedi.
00:49 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı İSFALT ve İETT’deki ihaleler soruşturmasında, özaltına alınan 25 şüpheliden 5’i tutuklandı.
00:48 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
00:43 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
00:38 Türkiye’den Suriye’ye ilk doğal gaz akışı başladı
00:34 Antalya Büyükşehir Belediyesine yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında 1 kişi daha tutuklandı
00:21 Arabulucular İsrail’den “ pek de güven verici olmayan” sözlü bir yanıt aldıklarını bildirdiler
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ı arka plana itmişti! Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı adaylığında öne geçti: Altılı masa ve HDP desteğine güveniyor

Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ı arka plana itmişti! Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı adaylığında öne geçti: Altılı masa ve HDP desteğine güveniyor
20 Nisan 2022
347
A+
A-

İSTANBUL – UHA HABER / Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığı konusunda altılı masadan kendi isminin çıkacağını söylediğini öne sürdü. Kılıçdaroğlu’nun üçüncü ittifak söyleminden rahatsız olduğunu belirten Selvi,” Kılıçdaroğlu, HDP desteğine çok güveniyormuş” diye yazdı.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, üçüncü ittifak ve cumhurbaşkanı adaylığı konusunda ortak bir yol bulamayan muhalefet partilerindeki son durumu kaleme aldığı köşe yazısında anlattı. Kemal Kılıçdaroğlu’nun üçüncü ittifak çıkışından rahatsız olduğunu yazısında belirten Selvi, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in arasının açık olduğunu belirtti.

Selvi, gelen kulislere göre Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığı konusunda kendinden emin şekilde konuştuğunu, altılı masadan kendisinin adaylığının çıkacağını söylediğini öne sürdü.

Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ı arka plana itmişti! Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı adaylığında öne geçti: Altılı masa ve HDP desteğine güveniyor

GÜLTEKİN UYSAL VE AKŞENER’İN ARASI AÇIKMIŞ

Gültekin Uysal ve Meral Akşener’in aralarının açık olduğunu belirten Selvi,” Gültekin Uysal İYİ Parti listesinden seçilmişti ama Meral Akşener’le arasının açık olduğu ve Kılıçdaroğlu’na yakın olduğu söyleniyor. Belki bu seçimde Akşener onu istemeyebilir. O da CHP listelerinden girebilir.” diye yazdı.

ÜMİT ÖZDAĞ’IN MANSUR YAVAŞ ÇIKIŞI, İMAMOĞLU VE KILIÇDAROĞLU’NU RAHATSIZ ETTİ

Ümit Özdağ’ın Mansur Yavaş’ın aday olması konusunda yaptığı çıkışın Kemal Kılıçdaroğlu’nu rahatsız ettiğini belirten Selvi şu ifadeleri kullandı:

” Ümit Özdağ’ın Mansur Yavaş’ı cumhurbaşkanı adayı göstermesi en çok kimi rahatsız etti derseniz… Kılıçdaroğlu da, Akşener de rahatsız oldu. Hatta iki lider apar topar Yavaş’ı davet edip aday olmadığını açıklamasını istedi. Kılıçdaroğlu özellikle tedirgin oldu. Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda ciddi rakipleri olan Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ı denklemin dışına ittiğini düşünürken, sürpriz öneri ile pişmiş aşa soğuk su katıldığını düşündü.” 

Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ı arka plana itmişti! Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı adaylığında öne geçti: Altılı masa ve HDP desteğine güveniyor

Mansur Yavaş’ın isminin cumhurbaşkanı adaylığı için dillendirilmesinin Ekrem İmamoğlu ve ekibini rahatsız ettiğini öne süren Selvi, Mansur Yavaş’ın geçmişte söylediği,” Birinci sıradaki Ağrılı, ikinci sıradaki Diyarbakırlı, üçüncü sıradaki Mardin Derikli. Ne yapılmak isteniyor? Mecbur muyuz Ağrılıyı seçmeye, Diyarbakırlıyı seçmeye?” sözlerinin yer aldığı videonun İmamoğlu’nun ekibi tarafından servis edildiğini öne sürdü.

Malazgirt 1071_680*100 banner

“KARAMOLLAOĞLU’NUN İTTİFAK ÇIKIŞI KILIÇDAROĞLU’NU RAHATSIZ ETMİŞ”

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Temel Karamollaoğlu’nun üçüncü ittifak çıkışından rahatsız olduğunu ifade eden Selvi şu ifadeleri kullandı:

“Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı adayı olmak istediği için İYİ Parti, bu işi CHP’nin sorunu olarak görüyor. Kılıçdaroğlu ise cumhurbaşkanlığı seçiminde binde bir oya dahi ihtiyacı olduğu için üçüncü ittifakı doğru bulmuyor. Üçüncü ittifaka oy verenlerin cumhurbaşkanlığı seçiminde kendisine oy vermeyeceğini düşünüyor. O nedenle kapsamlı bir hazırlık yürütüyor.”

Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ı arka plana itmişti! Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı adaylığında öne geçti: Altılı masa ve HDP desteğine güveniyor

TEMEL KARAMOLLAOĞLU, BABACAN VE DAVUTOĞLU’NU LİSTE BAŞI YAPACAK

Kılıçdaroğlu’nun 24 Nisan’da yapılacak olan altılı masa toplantısında Temel Karamollaoğlu, Ali Babacanve Ahmet Davutoğlu’nu partilerinin güçlü olduğu yerlerde liste başı yapmayı, belirli sayıdaki ikinci adamlarına ise listelerde yer vermeyi önereceğini iddia eden Selvi şöyle yazdı:

“24 Nisan’da masaya oturduğunda iki alternatifli öneri sunmaya hazırlanıyor. Kılıçdaroğlu’nun, üçüncü ittifaka gerek olmadığı görüşünü savunup diğer partilerin CHP ve İYİ Parti listelerinden seçimlere girmesini önermesi bekleniyor. İYİ Parti buna pek sıcak bakmıyor. Kılıçdaroğlu’nun ikinci önerisi ise diğer partilerin CHP listelerinden seçime girmeleri yönünde. Temel Karamollaoğlu, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’nu partilerinin güçlü olduğu yerlerden liste başı yapmayı, belirli sayıda ikinci adamlarına ise listelerde yer vermeyi önereceği söyleniyor. Babacan Ankara’dan, Davutoğlu Konya’dan, Temel Karamollaoğlu ise İstanbul ya da Sivas’tan…”

Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ı arka plana itmişti! Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı adaylığında öne geçti: Altılı masa ve HDP desteğine güveniyor

KILIÇDAROĞLU ALTILI MASAYA GÜVENİYOR

Her fırsatta altılı masanın kendisini aday göstermesi durumunda cumhurbaşkanı adayı olacağını, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’nun belediye başkanlığı görevlerine devam edeceğini belirten Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylık konusunda kendisinden emin olduğu iddia edildi.

Selvi,” Bu arada Kılıçdaroğlu cephesinden ilginç kulisler geliyor kulağıma. Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığı konusunda kendinden çok emin bir şekilde konuştuğu söyleniyor. Hatta “Nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz?” diye soranlara, 6’lı masadan kendisinin çıkacağını söylüyormuş. Bir de HDP desteğine çok güveniyormuş. HDP’nin İmamoğlu’nu desteklediğini biliyorum ama Kılıçdaroğlu böyle konuştuğuna göre bilmediğimiz bir şey mi var acaba?” diye yazdı.

[UHA Haber Ajansı, 20 Nisan 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.