enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:00 Filistin Direnişinin Temel Taşı: “Filistin’de Kadın ve Anne Olmak” Konferansı Gerçekleştirildi.
09:32 Azerbaycan Cumhuriyeti’nin kurucusu: Mehmet Emin Resulzade
00:19 CHP’li Kanko Derince Lisesi Tartışmasını Meclis’e Taşıdı: “Okullar Kentlerin Hafızasıdır”
00:04 Yunanistan Kültür Bakanlığı, Yanya’daki tarihi Aslan Paşa Camii’nin restorasyonunu üstleniyor
23:19 Hukuksuzluklar Ortasında Hürmüz Boğazı
22:52 Terörsüz Türkiye Süreci Hızlanacak
22:39 İran’a Siyonist Saldırı ve Batının Kukla Kürdistan Hayali!
22:30 Terörsüz Türkiye Hedefinin Siyasal ve Toplumsal Yönleri
22:23 ABD/İsrail-İran Savaşı Irak’a Nasıl Yansıyor?
22:08 ABD ve İsrail’in Saldırıları İran’da Kürt Silahlı Grupları Harekete Geçirebilir mi?
20:22 Kocaelispor sürpriz şekilde kupaya veda etti 
10:45 ABD’de CNN’in bağımsız araştırma şirketi SSRS’nin anketine göre, kamuoyunun yüzde 54’ü, İran’a yönelik saldırıların ülkesi için daha büyük tehdit oluşturacağını düşünüyor.
10:29 Madrid’de ‘Belirsizliği Yönetmek, Dönüşümü Yönlendirmek: Dönüm Noktasında NATO’ paneli düzenlendi
10:16 İran Büyükelçisi Dışişleri’ne çağrıldı
10:04 Bakan Fidan, ABD’li mevkidaşı Rubio ile görüştü
23:59 “Başkasının Derdiyle Dertlenmeyen, Kendine Dert Arasın”
22:45 Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonunun Nihai Raporu
21:54 ABD, İsrail ve İran: Kapasiteler, Kabiliyetler ve Hal Tarzları
21:39 İran Müdahalesi Avrupa’yı ve Transatlantik İlişkileri Nasıl Dönüştürüyor?
19:16 Jakobenlerin Laiklikle İmtihanı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Teröristle aynı dili konuşan, terörist gibi muamele görmekten kaçamaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Teröristle aynı dili konuşan, terörist gibi muamele görmekten kaçamaz
26 Aralık 2023
46
A+
A-

Reklam

* Cumhurbaşkanı Erdoğan Mehmet Akif Ersoy’u Anma Etkinliği’nde konuştu.

* Erdoğan konuşmasında, “Milletin temsilcisi olmak yerine bölücü örgütün siyasi uzantısı gibi davrananları muhatap almıyoruz. Bunlar kendi özgür iradeleri olmayan siyasi kuklalardır” dedi.

UHA / İnternational News Agency

Türk bayrağı ve Atatürk siluetiCumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında:

“Sizleri şahsımda ailelerinize, arkadaşlarınıza saygılarımı muhabbetlerimi iletiyorum. Allah’ın selamı rahmeti ve bereketi hepinizin üzerine olsun.

AK Parti Genel Merkez Gençlik Kollarımıza Eyüp Kadir Başkan ve ekibine, bu salona teşrif eden siz genç kardeşlerime, programımıza destek veren yazarlarımıza, şairlerimize, edebiyatçılarımıza teşekkür ediyorum. Bugün gerçekten çok önemli bir anma programı vesilesiyle bir aradayız.

İstiklal Şairi: Mehmet Akif Ersoy

Bütün insanlığın vicdanına tercüman olan Mehmet Akif’i doğumunun 150’nci, hakka yürüyüşünün 87’nci seneyi devriyesinde bir kez daha rahmetle, minnetle yad ediyorum. Bu vesileyle ülkemizin bekası milletimizin istiklali uğrunda can veren kahraman şehitlerimize Allahtan rahmet niyaz ediyorum.

Tüm kahramanlarımızı şükranla yad ediyorum. Gazilerimize sağlıklı hayırlı uzun ömürler diliyorum.

Merhum Akif yaşantısıyla, dirayetli kişiliğiyle, örnek ahlakıyla istiklal şairi sıfatını hak eden abidevi bir karakterdir. İnandığı gibi yaşamaktan hiç vazgeçmedi.

Akif, hayatını şiirine, şiirini de hayatına nakşetmiş büyük bir ustadır. Akif’te olmayan hiçbir duygu onun eserlerine girmemiş, gönül ilmiğinden geçirmediği hiçbir sözü söylememiştir. Kavli ve kalemiyle Mehmet Akif doğruluk ve cesaret timsaliydi. İnandığı değerler uğruna bedel ödemekten asla çekinmedi.

Milletin hissiyatıyla birlikte hayallerine de tercüman olmuştu.

Her ne kadar daha sonraları Akif’e vefasızlık hürmetsizlik yapılsa da onun istikbal harbimizdeki yeri her türlü tartışmanın ötesindedir. Uğradığı haksızlıklar sebebiyle ömrünün son senelerini Mısır’da geçirmek zorunda kalan Akif buna rağmen ülkesine ve milletine asla küsmemiştir.

Kalbi kırık yüreği buruk ve sessiz yaşadığı bu hayattan en büyük muradı vefatından sonra hayırla, hayır dua ile yad edilmekti.

Mehmet Akif’i anmanın yanı sıra anlamaya da çalışan siz gençlerimizi canı gönülden tebrik ediyorum. Mehmet Akif’i anma günleri kapsamında tertiplenecek etkinliklerin milli şairimizin mirasını daha iyi anlaşılmasına vesile olacağına inanıyorum.

Kardeşlerim Akif bir şair olmanın yanında kendi döneminin bütün sosyal meselelerine kafa yormuş tembellik ve yoksullukla, ümitsizlikle sonuna kadar mücadele etmiş bir dava adamıdır. Onu tanımadan hangi badireleri atlattığımızı, hangi uçurumun kenarından döndüğümüzü anlayamayız, idrak edemeyiz. Onun hayatını ve yazdıklarını kısa olarak görü hissemizi çıkarmak gibi bir mesuliyetimiz var.

Tarih de gösteriyor ki, Türk istiklalsiz yaşayamaz. Türk milleti olarak bin yıllık tarihimizde esaret altında yaşayamayacağımızı gösterdik.

Bunu Çanakkale’yi geçilmez yaparak gösterdik. Bunu tüm imkansızlıklara rağmen istiklal harbimizi zafere ulaştırarak gösterdik Bunu hala bedelini ödediğimiz Kıbrıs Barış Harekatıyla gösterdik, Bunu 15 Temmuz gecesi çıplak ellerimizle tanklara, uçaklara, ölüm kusan silahlara meydan okuyarak gösterdik.

Bunu FETÖ’den DEAŞ’ına eli kanlı canilere karşı yürüttüğümüz çok yönlü mücadele ile gösterdik. Maddi ve manevi olarak bedel ödesekte öz yurdumuzda hür ve özgür bir şekilde yaşama irademizden kesinlikle vazgeçmeyeceğiz. Son günlerde bu irademizin içeride ve dışarıda test edildiğini görüyoruz.

Bunu emperyalist güçlere tetikçilik yapan teröristlerle mücadelemizde binlerce canımızı feda ederek gösterdik.

Bu topraklar üzerinde bin yıldır yan yaya yaşayan kanı kanına karışmış insanla olarak hepimiz biriz, beraberiz. Hepimiz aynı kilimin deseniyiz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.