enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:55 MGK’da ‘Terörsüz Türkiye’ vurgusu: Milli hedeflere istikrarlı adımlarla ilerlenecek
00:55 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Orman yangınlarıyla ilgili 68 şüphelinin gözaltına alındı, bunlardan 39’unun tutuklandı”
00:48 Kulüpler Birliği yeni başkanını seçti
00:38 Türkiye, Gazze’de soykırım yapan İsrail’e karşı alınacak önlemleri ele alan Lahey Grubu’nun Bogota Ortak Bildirisi’ne katıldı
00:32 Türkiye’nin önde gelen tarım makinesi üreticilerinden Türk Traktör ve Ziraat Makineleri A.Ş, üretimi durduruyor
00:28 Zafer Partili Aslan’dan Meclis’e çağrı: ‘Yangınsız Türkiye Komisyonu kurulmalı’
00:15 MHP Genel Başkanı Bahçeli, NeXT Sosyal’e katıldı
00:12 İşNet’e Üç Yıl Üst Üste En Mutlu İşyeri Ödülü
00:03 Anadolubank Özel Bankacılık Hizmet Ağını Genişletiyor
00:03 Bursa Harmancık/Orhaneli yangını kontrol altına alındı
12:06 Bursa’nın Gürsu, Kestel, Orhaneli ve Harmancık ilçelerinde çıkan orman yangınlarına, İnegöl Belediyesi’nden tam destek
09:57 Kocaeli’de Ekmek Skandalı: Zam Oyunuyla Vatandaş Soyuluyor!
08:07 Uluslararası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresi (UTDSBK), 15 – 17 Ekim 2025 tarihlerinde Bosna Hersek’te düzenlenecek
07:01 Kitap: “Kırım Savaşları ve Sürgünler”
06:59 Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, “Bu yıl da Aspendost’ta13 bin 500 metrekarelik aktif çalışma sahasına ulaşmayı hedefledik”
00:59 Uzmanlar su tüketimini azaltmak için yapay zekâ gelişiminde ortak hareket, büyük dil modelleri yerine görev odaklı küçük modeller öneriyor.
00:56 Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev’e Türkiye Cumhuriyeti Devlet Nişanı tevcih edildi
00:51 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş: Doğum yardımı ödemeleri 31 Temmuz’da
00:50 İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve CHP’li belediyelere yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında İstanbul merkezli 6 ilde yeni bir operasyon yapıldı.
00:45 CORENDON’den Haarlemmermeer Belediyesi’ne yapılan 700.000 Euro’luk dev bağış Hollandılıları adeta büyüledi…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ümit Özdağ’ın tutukluluğuna devam kararı

Ümit Özdağ’ın tutukluluğuna devam kararı
12 Haziran 2025
11
A+
A-

* “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçundan 4,5 yıla kadar hapsi istenen Ümit Özdağ’ın tutukluluğunun devamına karar verildi. Duruşma 17 Haziran’a ertelendi.

* Detayı bültenimizde!…

UHA/ İnternational News Agency

İSTANBUL 12 HAZİRAN 2025 – 18’inci Asliye Ceza Mahkemesince Silivri’de yapılan duruşmada, tutuklu sanık Ümit Özdağ ile avukatları hazır bulundu.

Savunmaların ardından cumhuriyet savcısı, davanın esasına ilişkin mütalaasını açıkladı. Özdağ’ın “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçundan 1 buçuk yıldan 4 buçuk yıla kadar hapisle cezalandırılması ve tutukluluk halinin devamı talep edildi.

Ayrıca, Türk Ceza Kanunu’nun 53’üncü maddesi uyarınca belli haklardan yoksun bırakılması da istendi.

Bir sonraki duruşma 17 Haziran’a ertelendi

Kararını açıklayan mahkeme Özdağ’ın tutukluluk halinin devamına karar verdi, bir sonraki duruşma 17 Haziran’a ertelendi.

21 Ocak’ta tutuklanan Özdağ hakkında hazırlanan iddianamede, sosyal medya paylaşımlarının kışkırtıcı ifadeler içerdiği belirtilmişti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.