enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:54 Türkiye dünya tarihinde hibrit yörünge motoru uzayda ateşleyen ilk ülke oldu
00:53 ABD’nin Kıbrıs Planı…
00:51 Monaco-Galatasaray maçı TRT 1’den naklen yayınlanacak
00:48 Türkiye Büyük Millet Meclisi, bu hafta da yoğun mesaisine devam edecek. Bütçe paratonu başlıyor…
00:48 CHP’nin Avrupa’nın Çöküşüyle Bütünleşme Programı-4 – CHP Yönetimi’ne geçmişten kalan biricik miras: Atatürk Maskesi
00:38 ABD–Venezuela Gerilimi: Bölgesel Güç Mücadelesi ve Latin Amerika’nın Kırılgan Dengesi 
00:37 İstanbul’un Kaybolan Geleceği…
00:37 Konferans | Bir Yılın Ardından Suriye: Toparlanma ve Yeniden İnşa I SETA Ankara | 10 Aralık 2025
00:23 Hedefe Yaklaştıkça Artacak Risklere Dikkat…
00:19 Sarayın şekercisi Körfez’e açılıyor
00:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan Venezuelalı mevkidaşı Maduro ile görüştü
00:04 Alanyaspor-Antalyaspor derbisi
00:01 TTI İzmir Uluslararası Turizm Ticaret Fuar ve Kongresi sona erdi…
20:41 2023-2028 Türkiye Çocuk Hakları Strateji Belgesi ve Eylem Planı ile yol haritası hazırlandı
12:05 TTI İzmir 2025: Turizmin Nabzı Bu Yıl İzmir’de Attı…
07:00 Bakan Fidan, 23. Doha Forumu kapsamında, basına açıklamalarda da bulundu…
00:57 CHP’nin Avrupa’nın Çöküşüyle Bütünleşme Programı-3 – Küresel sermayeye güvenceler
00:56 2026 FIFA Dünya Kupası’nda fikstür belirlendi…
00:30 Türk tarımında son yılların en dikkat çeken ve en çok kazandıran ürünlerinden biri gilaburu…
00:30 Kriter’in Aralık Sayısı Çıktı!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Türkiye’nin en pahalı ekmeğini Kocaeliler yiyor. Ekmeğe 1 yılda yüzde100 zam yapıldı

Türkiye’nin en pahalı ekmeğini Kocaeliler yiyor. Ekmeğe 1 yılda yüzde100 zam yapıldı
13 Ocak 2025
139
A+
A-

DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Kocaeli’de ekmeğe yapılan zammı “Asgari ücrete yüzde 30 zam yapılırken ekmeğe 1 yılda yüzde 100 zam yapıldı” ifadeleriyle eleştirdi.

UHA / İnternational News Agency

Kocaeli’de bir fırından ekmek alarak fiyat artışına tepki gösteren DEM Partili Gergerlioğlu,  “İzmit Mehmet Ali Paşa Mahallesi’nde bir fırının önündeyim. Kocaeli’nin gündeminde ekmek fiyatları var. Biz de gittik fırından bir ekmek satın aldık. Kocaeli’de 1 ekmek 15 liradan satılmaya başlandı. Türkiye’nin en pahalı ekmeğini Kocaeliler yiyor.” ifadelerini kullandı.

 Başka illerde 10 liraya, 12 buçuk liraya ekmeğin satıldığını vurgulayan Gergerlioğlu, Kocaeli Valiliği ve Büyükşehir Belediyesine seslenerek; “Kocaeli’ni bu kadar pahalı bir kent yapmayı başardınız. Maşallah!” ifadeleriyle tepki gösterdi.

2024 Ocakta 7.5 TL olan ekmek 2025 Ocakta 15 TL

2024 Ocak ayında ekmeğin 7.5 lira olduğunu hatırlatan Gergerlioğlu, “Şu anda 2025 Ocak ayındayız ve ekmek 1 yıl içerisinde 15 lira oldu. yüzde 100 zam gelmiş oldu. Asgari ücreti ise yüzde 30 zam ile 22104 TL yaptılar! İşçi emeklisine yüzde 15. Memur emeklisi ve memura %11 zam yaptılar. Enflasyon ise yüzde 44 diye açıklanıyor. Her taraflarından dökülüyorlar.” şeklinde konuştu.

Gerçek enflasyonun ekmeğe yapılan zam olduğunu vurgulayan Gergerlioğlu,  geçen sene 7.5 iken şimdi 15 lira olan ekmeğin gerçek enflasyonu gösterdiğini söyledi. Elindeki ekmekten bir parça koparan Gergerlioğlu, “Bir hamlede ekmeğin 5 liralık kısmını koparmış oldum. Kocaeli’de ekmeğin düştüğü hal bu. Yapılan zamlardan dolayı insanlar çok zor durumda” ifadelerini kullandı.

Vatandaşlar kara kara ne yapacağını düşünüyor!

Ülkenin ekonomisinin perişan hale geldiğini belirten Gergerlioğlu, en büyük sıkıntıyı da Kocaeli halkının yaşadığını söyledi. Günde 10 tane ekmek alan ailelerin olduğunu ifade eden Gergerlioğlu, vatandaşların kara kara ne yapacaklarını düşündüğünü vurguladı.

Simidin 20 lira olacağını hatırlatan Gergerlioğlu, “Fırıncılar odası ne istediyse yaptırıyor. Vatandaşı düşünen yok!” ifadeleriyle tepkisini gösterdi.  Minibüsçüler odasının da zam yapacağını aktaran Gergerlioğlu, 2025 yılının asgari ücretli ve emekliler için çok zor geçeceğini söyledi.

2025 yılı 2024’ten çok daha zor geçecek!

Fırıncıların keyfinin yerinde olduğunu belirten Gergerlioğlu, “İstedikleri zam oranını bir kere istiyorlar, ikiletilmiyor ve anında zam geliyor. Un fiyatlarına, her şeye de zam gelmiş ama bu kadar da olmamalı. Gerçek enflasyonu bu artışlar gösteriyor. Vatandaşın en temel yiyeceği ekmek bu halde. Fırıncı esnafına da çok diyeceğimiz bir şey yok. İktidar politikaları memleketi bu hale getirdi. 2025 yılı vatandaş için 2024 yılından çok daha kötü geçecek. Bunu hepimiz biliyor, tüm esnaflar biliyor ve halkımız da bundan son derece şikayetçi.” şeklinde konuştu.

Gazeteci* Veysel KAVRAYAN

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.