enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:59 İçişleri Bakanı Yerlikaya: Suriye’ye dönenlerin sayısı 550 bini buldu
00:55 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Yıkım kararlarına karşı açılan davaların yüzde 92’si karara bağlandı”
00:50 Moskova’da Kritik Buluşma: Rusya’nın Suriye Politikası ve Ortadoğu’daki Güç Dengeleri…
00:49 Yapay zeka ‘bencil’ davranmayı öğreniyor
00:47 Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu Bakü’de Genç MÜSİAD’ın organizasyonu’nda konuştu…
00:44 Hakan Fidan Irak’ı ziyaret edecek
00:41 Beşiktaş Kulübü olağan idari ve mali genel kurulu, bugün gerçekleştirilecek…
00:29 İletişim Başkanı Duran: Ortak geleceğimizi inşa etmeye kararlıyız
00:27 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstanbul’da yüksek seyreden kira fiyatlarının hepimiz farkındayız”
00:21 Trump-Xi Görüşmesi: Soğuk Barış mı? Denge Arayışı mı?
00:09 Trendyol Süper Lig’in 11. haftasında Göztepe evinde Gençlerbirliğini 1-0 mağlup etti.
00:01 Beşiktaş, Trendyol Süper Lig’in 11. haftasında bugün Fenerbahçe’yi konuk edecek…
00:57 Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) yapılan Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nin açılışı,
00:56 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “TRT’miz sorumlu yayıncılığın zeminini büyütüyor”
00:48 İstanbul’da, Afganistan ile Pakistan arasında Türkiye ve Katar’ın ara buluculuğuyla, ateşkese devam kararı alındı…
00:45 (TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı, DW ve Euronews abonesi
00:29 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Şimdiden su konusunda çok ciddi tedbirler düşünmek zorundayız”.
00:28 Bolu’daki otel yangını davasında karar açıklandı
00:27 Merkez Bankası Papara’nın faaliyet iznini iptal etti
00:26 İletişim Başkanı Burhanettin Duran, İsrail’in uyguladığı soykırıma karşı dünyanın sessiz kalmasını eleştirdi…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Taliban, Afganistan’daki havalimanlarının yer hizmetlerinin işletilmesini BAE’ye devretti

Taliban, Afganistan’daki havalimanlarının yer hizmetlerinin işletilmesini BAE’ye devretti
25 Mayıs 2022
555
A+
A-

KABİL – UHA HABER / Taliban geçici hükûmeti, Afganistan’daki 3 havalimanının yer hizmetlerinin işletilmesi konusunda Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile anlaşma imzaladı.

Uluslararası Haber Ajansı (UHA)’nın ‘TRT Haber’den aktardığı AA’nın haberine göre, Taliban hükûmet sözcülerinden Bilal Kerimi’nin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre, başkent Kabil’de Hükümet Basın Ofisinde düzenlenen imza törenine Taliban geçici hükûmetinin Başbakan Yardımcısı Vekili Molla Abdulgani Birader, bakan vekilleri ve BAE yetkilileri katıldı.

Törende konuşan Birader, Taliban’ın tüm ülkelerle iyi ilişkiler kurmak istediğini söyledi.

“Afganistan’a güvenli şekilde uçuş sağlanacak”

Söz konusu havalimanlarının işletilmesinin önemine değinen Birader, BAE ile yapılan bu anlaşmanın uluslararası hava yollarının Afganistan’a güvenli şekilde uçmaya devam etmelerini sağlayacağını duyurdu.

Birader, Taliban’ın, Afganistan’ın ekonomisinin büyümesi için çalıştığını ve ülkeye yatırım yapan yabancı şirketlerin güvenliğinin sağlanması konusunda çabaladığını kaydetti.

Kerimi paylaşımında, Kabil, Herat ve Kandahar havalimanlarının yer hizmetlerinin işletilmesinin BAE şirketine (GAAC/G42) devredildiğini bildirdi.

“Hava kontrolü ve güvenlik hizmetlerinin işletilmesi için görüşmeler devam ediyor”

Hava kontrolü ve güvenlik hizmetlerinin işletilmesi konularında ise ilgili ülkelerle görüşmeler sürüyor.

Afganistan’da stratejik öneme sahip Kabil Hamid Karzai Havalimanı ve diğer havalimanlarının işletilmesi, Taliban’ın ağustosta iktidarı ele geçirmesi sonrası gündeme gelmişti.

Kabil Havalimanı iç ve dış hat uçuşlarına açık olsa da daha önce Kabil’e uçan uluslararası şirketlerin çoğu hala uçuşlarını normale döndürmedi.

BAE, önceki yönetimde de Afganistan’daki havalimanlarının bazı alanlarının işletilmesinde iş birliği yapmıştı.

[UHA Haber Ajansı, 25 Mayıs 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.