enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:57 Uygun koşullarda yapılması önemli
00:48 Türkiye’de her 100 bin kadından 43’ü meme kanseri tanısı alıyor…
00:46 Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BM Genel Kurulu Konuşması: Bir Küresel Adalet Manifestosu
00:39 Kazakistan’da Türk Yönetmen Cenk İZGÖREN’in, Uzun Metrajlı filmi “Rayların Ötesinde” dereceye girdi…
00:33 Yorum: Türkiye-Ermenistan Normalleşme Süreci ve İstanbul Ermeni Patrikhanesi
00:32 Erdoğan, özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Gazze’nin yeniden inşa sürecinde “laf değil icraat zamanı” vurgusuyla İslam dünyasına çağrıda bulundu…
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul’u BM Merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz
00:25 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’den “YILDIRIM-2025 Seferberlik Tatbikatına” büyük bir destek…
00:22 Televizyon kanalı TELE1’in sahibi olan ABC Radyo Televizyon ve Dijital Yayıncılık AŞ TMSF’ye devredildi…
00:21 (UİB) Koordinatör Başkanı Çelik, “Otomotiv endüstrisinde tarihinde en yüksek ihracat rakamına ulaşıldı”
00:21 CHP’nin kurultay davasında ret kararı çıktı
00:15 Rus petrolüne yaptırımlar barışın anahtarı olur mu?
00:14 Ukrayna-Rusya Savaşı Tekrar Masada
00:09 500 bin sosyal konut projesinin detayları belli oldu
00:06 RTÜK Başkanlığı’na Mehmet Daniş seçildi
12:24 İsrail güne bu haberle uyandı: Trump Netanyahu’yu s******
09:33 Web Panel | Türkiye’nin Körfez Vizyonu: Yeni Dönemde Diplomasi, Ekonomi ve Güvenlik
09:26 TUSAŞ’ta yaşanan terör saldırısının üzerinden 1 yıl geçti. TUSAŞ Şehitleri, Ankara’da kabirleri başında dualarla anıldı.
08:26 Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Birinci Türkoloji Kurultayı’nın 100. yılı için kararname imzaldı.
00:57 ‘Yüzyılın Konut Projesi’nde ayrıntılar bugün belli olacak
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Schengen vize başvurularına red kararları 4.5 kat arttı

Schengen vize başvurularına red kararları 4.5 kat arttı
14 Haziran 2022
677
A+
A-

İSTANBUL – UHA HABER / Türkiye’den AB ülkelerine Schengen vize başvurularına red kararları arttı. 2015 yılından bu yana Türklerin Schengen başvurularına verilen red oranı 4.5 kat arttı.

Uluslararası Haber Ajansı (UHA)’nın Dünya Gazetesi’nden aktardığı Barış Erkaya’nın haberine göre, Almanya, Fransa gibi konsoloslukların her birinden verilen ret yanıtlarının ardından diğer Schengen ülkelerine yapılan başvuruların da retle sonuçlanması bir çok Türk yurttaşını yıllarca Schengen başvurusu yapamayacak duruma getirebilir.

2015 yılında Avrupa ülkelerinin konsolosluklarına Schengen başvurusu yapan her 100 Türk’ten 4’ü ret alırken 2021 sonu verilerine göre bu rakam her 100 Türk’ten 20’ye çıkmış durumda. Yani her 5 başvurudan 1’i artık Schengen ülkeleri tarafından reddediliyor. 2015’te yüzde 95.71 olan vize başvurusu kabul oranı yüzde 80.98’e inmiş durumda.

Üstelik 2015’ten beri bu oranda yukarı yönde hiçbir kımıldama yok. Her yıl bir öncekinden daha düşük bir kabul gerçekleşmiş. 2015’te en yüksek Schengen başvurusu yapan 50 ülkenin vize başvurusu kabul oranlarına ilerleyen yıllar itibariyle baktığımızda aradan geçen 7 yılda her yıl vize ret oranı büyüyen ülke sayısı sadece 7. Bu ülkelerden biri de Türkiye. Şu ana kadarki 2022 istatistikleri ise henüz açıklanmış değil. Bunu da gelecek yıl göreceğiz. 2015-2021 arası istatistikleri ise tablodan görmek mümkün.

26.3 Milyon Avro ödendi

2015 yılından bu yana Schengen başvurusu reddedilen Türk yurttaşları vize için 26.3 Milyon Avro ödedi.

Bu sadece psikolojik olarak artan bir vize ret baskısı yaratmıyor, aynı zamanda ciddi bir servetin kaybı anlamına geliyor. Vize başvurusu reddedilmiş Türk yurttaşlarının 2015’ten bu yana AB konsolosluklarına tabir yerindeyse kaptırdığı rakam (kısa süreli vize başvurusu ücreti olan 60-80 dolarlık ücretler baz alındığında) en az 26 milyon 313 bin 980 Avro. Yani bugünkü kurla 482 milyon TL. Türklerin AB konsolosluklarına akıttığı toplam para ise aynı dönem için en az 315 milyon 866 bin Avro. Yani onu da bugünkü kurla hesaplarsak 5.8 milyar TL’ye yakın.

Avrupa ülkelerinin reddedilen vize başvurularıyla ilgili neden göstermiyor. Bu nedenle “Neden reddedildim” sorusunun yanıtını resmi yoldan almak mümkün değil. Fakat Schengen başvurusu ret sayısının hızla artmasının en önemli nedeni Avrupa ülkelerine giden Türklerin geri dönmediği veya dönmeyebileceği yönündeki endişeler.

[UHA Haber Ajansı, 14 Haziran 2022]

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.