enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:55 Ankara’nın devreye girdiği Refah’taki Tünel Krizi için ABD-Türkiye’nin Ortak Hamlesi
00:06 Zorunlu kış lastiği uygulaması bugün başladı…
19:39 Ahıska Türklerinin sürgün edilişinin 81. yılı
06:45 Adı terörle anılan Gabar Dağı, şimdi enerjide önemli bir nokta…
00:42 İklim kriziyle bağlantılı aşırı hava olaylarından son 10 yılda 250 milyon kişi evlerini terk etti…
00:35 Gazeteci Mustafa Salman’ın, Küresel Gazeteciler Konseyi 5. Küresel Medya Çalıştayı izlenimleri…
00:34 Tarihi komisyon 18 Kasım’da toplanacak
00:28 Konya’dan Kenya’ya bir başarı hikayesi
00:16 Babam Prof. Dr. İbrahim Hakkı Atun!…
00:10 KO-MEK’te öğrenciydi, şimdi Rusça usta öğreticisi oldu; Ukrayna’dan Kocaeli’ye uzanan başarı hikâyesi
00:01 Romanya Dışişleri Bakanı Oana Toiu’nun Ankara Ziyareti ve Türkiye-Romanya Güvenlik İlişkilerinde Gelişmeler
22:54 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye’nin Kıbrıs davasındaki duruşunun her zaman net…
22:25 Gürcistan-Azerbaycan sınırında düşen “C130” tipi askeri kargo uçağında şehit olan askerlerin naaşları Ankara’ya getirildi…
12:47 MSB: Envanterdeki C-130 uçaklarının uçuşları tedbiren durduruldu
00:45 Sağlık hizmetlerindeki tanıtım ve bilgilendirme faaliyetlerine köklü değişiklik
00:36 Gelenekle modernlik arasında köprü kuran kadın sufiler!
00:33 Bakan Işıkhan, “2025 yılı Ağustos ayı itibarıyla belediyelerin, SGK’ye toplam borcu 234,2 milyar lira”
17:30 Düşen askeri kargo uçağında 20 askerimiz şehit oldu
00:58 Kapadokya’da balon sepetlerine, “10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü”nde Türk bayrakları ve Atatürk posterleri asıldı.
00:57 Adana’da Kocaeli Şehir Tiyatroları’nın “Üç Jokerli Konken’i” adlı oyununa büyük ilgi… 
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Sahipkıran Stratejik Araştırmalar Merkezi’nce (SASAM), “Kazakistan’da neler oluyor?”paneli

Sahipkıran Stratejik Araştırmalar Merkezi’nce (SASAM), “Kazakistan’da neler oluyor?”paneli
17 Şubat 2022
689
A+
A-

ANKARA – UHA HABER / Sahipkıran Stratejik Araştırmalar Merkezi (SASAM), Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK), Türkiye-Kazakistan Dostluk Derneği ve Kazakistan’ın Ankara Büyükelçiliği’nin ortaklaşa düzenlediği “Kazakistan’da neler oluyor?” başlıklı paneli, Ankara’da gerçekleştirildi.

SASAM Başkan Yardımcısı ve Türkiye-Kazakistan Dostluk Derneği Başkanı Cesurhan TAŞ, programı başlatırken herkesi Kazakistan’daki olaylarda can veren şehitler, 20 Ocak 1990 tarihinde Azerbaycan’daki olaylarda can veren şehitler ve başta Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere Türklüğün varlık ve dirlik hakkı uğrunda canını verenler ile ebediyete intikal eden bütün şehitlerimizin aziz hatırasına bir dakikalık saygı duruşuna davet etti.

Etkinliğin açılış konuşmasını SASAM başkanı Mesut Emre KARAKÖSE yaptı. Başkan KARAKÖSE Kazakistan’daki gelişmelerin analizini yaparak “Kazakistan’da son süreçte yaşanan hadiseleri de ilk andan itibaren dikkatle takip ettik ve sağduyu içerisinde Kazakistan devletinin ve halkının yanında tereddütsüz yer aldık” dedi.

Mesut Emre KARAKÖSE, Kazakistan’ın ve Türk Devletler Teşkilatının süreçten güçlenerek çıkacağını belirterek, “Bu deneyim bizlere Türk Devletler Teşkilatı’nın zor zamanda ortak tavır sergilediğini, geleceğe damga vuracağını, bununla birlikte farklı alanlarda da işbirliğini ve savunma alt yapısını güçlendirecek adımlar atması gerektiğini göstermiştir.” diye sözlerine devam etti.

Örgütlü ve planlı bir şekilde şiddet eylemleri yürütülmesinin, hibrit savaşlar konusunda deneyimli bir ya da birden fazla düşmanın Kazakistan’a saldırdığı izlenimi verdiğini belirten SASAM Başkanı KARAKÖSE, Ocak 2022 trajik olaylarının, Kazakistan’ın bağımsızlığını, egemenliğini, kalkınmasını, toprak bütünlüğünü ve devlet yapılanmasını daha da güçlendireceğini sözlerine ekledi ve Türk halkının Kazakistan halkına desteğini dile getirdi.

KGK Genel Başkanı Mehmet Ali DİM moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde, bütün dünyanın gündemine yerleşen Kazakistan’daki gelişmeler, konuyu iyi bilen uzman kişilerce ele alınıp etraflıca anlatıldı. İnternet üzerinden canlı yayınlanan etkinlik, gerek salonda hazır bulunan gerekse de sosyal medya kanalları üzerinden çok sayıda takipçinin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Konuşmacılardan Kazakistan’ın Ankara büyükelçisi Abzal SAPARBEKOĞLU Kazakistan’da bu yılın başında yaşanan olayların başlangıç sebeplerini, yerlerini, olaylara katılanların motivasyonlarını, ortaya çıkan zarar miktarlarını detaylı bir şekilde açıkladı.

SAPARBEKOĞLU, bundan sonra Kazakistan’da böylesi olayların meydana gelmemesi için alınacak önlemler ile olası gelişmeleri Kazakistan perspektifi ile anlattı.

Araştırmacı-Yazar Feyzullah BUDAK uzun yıllar Kazakistan’daki çalışma hayatı deneyimlerinden hareketle derinlemesine bir Kazakistan tarihi, sosyolojisi ve kültürü analizi yaptı. Nusultan NAZARBAYEV ve Kasım Cömert TOKAYEV arasındaki sıkı bağ ve ilişkileri, son yaşanan olaylar ışığında yeniden yorumladı.

Etkinlik, katılımcıların sorularının alınması ve panelistler tarafından yanıtlanması ile son buldu.

[UHA Haber Ajansı, 17 Şubat 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.