enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:56 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan haberler!
08:12 GAP 2026 Sulama ve Bölgesel Kalkınma – Projede Sulamanın Sonuçları
04:57 İttihat ve Terakki cemiyetinin, Şam Valisi olarak atadığı Cemal Paşa: Köpekler ve Araplar Giremez!
04:29 Adalar Vakfı’ndan İstanbul’un hafızasına yolculuk: Adalarda Hayat Var belgeseli yayında
03:57 Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Başkanı Bulut, Mısır’da İş Birliği Protokolüne imza attı
00:56 Rusya-Ukrayna Savaşı’nın arabulucu ülkesi: Türkiye
00:52 İmalat sanayisi işletmeleri için uygun koşullu finansman paketi
00:48 “Narin Güran cinayetine aylar sonra müdahil olundu” haberlerine yalanlama
00:46 Gazeteci Nevzat ÇİÇEK: Güvenlik kaynakları ne diyor: 25 maddede Suriye’de yaşananlar-görüşmeler-beklentiler
00:38 Deprem şehitleri “Türkiye’min Gücüne Bak” temalı törenle anılacak
00:28 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörden medet umanlar sonuç alamaz
00:23 Türk tipi Kamikaze İHA’dan tam isabet: SKYDAGGER sahnede
00:22 Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı: Bakıma Muhtaçlık
00:18 Sivil Havacılıkta pilot sayısı geçen yıla göre yüzde 10 artışla 17 bin 910’a ulaştı
00:14 Kahramanmaraş’ta, 6 Şubat 2023’te meydana gelen deprem felaketinin 3. yılında eğitim öğretime bir gün ara verilecek.
00:09 Gergerlioğlu’ndan destek; “İşçilere yönelik hukuksuzluk devam ederse, halk boykot başlatacaktır!”
11:53 ABD SDG’den Neden Vazgeçti
11:08 Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nde (KOGACE) Başkanlık Görev Değişimi
07:04 ABD-Ukrayna-Rusya Üçlü Müzakereleri Devam Edecek
00:16 Uluslararası Deneyimler Çerçevesinde Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Hamas: Kalıcı ateşkes ve İsrail’in Gazze’den çekilmesi olmadan anlaşmaya varılamaz

Hamas: Kalıcı ateşkes ve İsrail’in Gazze’den çekilmesi olmadan anlaşmaya varılamaz
5 Haziran 2024
27
A+
A-

UHA / İnternational News Agency / Hamas liderlerinden Usame Hamdan dün (Salı) düzenlediği basın toplantısında, Hamas’ın İsrail’den kalıcı ateşkese ve Gazze Şeridi’nden kapsamlı geri çekilmeye hazır olduğuna dair net bir tutum beklediğini ve bu olmadan hiçbir anlaşmaya varılamayacağını söyledi.

Hamdan Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta düzenlediği basın toplantısında, İsrail’in 5 Mayıs’ta hareketin yaptığı teklife verdiği yanıtı da değerlendirdi. Hamdan, “İsrail, kalıcı bir ateşkese ve Gazze Şeridi’nden tamamen çekilmeye yanıt vermiyor” dedi.

Hamdan, İsrail’in ‘Filistinli mahkumların da özgürlüğüne kavuşacağı ciddi ve gerçek bir takas anlaşması dışında esirlerini görmeyeceğini’ vurguladı.

İsrail’in sadece esirlerini geri almak için tek aşamalı bir anlaşma istediğini ve ardından Gazze Şeridi’ne yönelik savaşa devam edeceğini belirten Hamdan, “Arabuluculara, İsrail’in kalıcı ateşkese ve Gazze Şeridi’nden kapsamlı geri çekilmeye hazırlanmak için net bir pozisyon almaması halinde, kalıcı bir ateşkesi güvence altına almayan ve garanti etmeyen bir anlaşmayı kabul edemeyeceğimizi söyledik” şeklinde konuştu.

ABD Başkanı Joe Biden Cuma günü, Gazze Şeridi’ndeki savaşı sona erdirmek için üç aşamalı bir plan açıkladı. Biden, altı hafta sürmesi beklenen ilk aşamanın ‘tam ve kapsamlı’ bir ateşkesi, İsrail güçlerinin Gazze’deki tüm yerleşim alanlarından çekilmesini ve yüzlerce Filistinli mahkûmun serbest bırakılması karşılığında kadınlar, yaşlılar ve yaralılar da dâhil olmak üzere bir dizi esirin serbest bırakılmasını içereceğini söyledi.

ABD Başkanı’na göre bu aşamada Filistinliler Gazze’deki evlerine geri dönecek ve insani yardım günde 600 tıra çıkacak. İlk aşama aynı zamanda İsrail ile Hamas arasında, tüm esirlerin serbest bırakılmasını ve İsrail’in Gazze Şeridi’nden tamamen çekilmesini içermesi beklenen bir sonraki aşamaya ulaşmak için yapılacak görüşmeleri de kapsayacak. (Dış Haberler Servisi)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.