enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:52 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran, Irak, Suudi Arabistan, Katar, Suriye, Mısır ve Endonezya dışişleri bakanları ile telefon görüşmeleri yaptı.
09:27 Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca, İncirlik Hava Üssü’nden “canlı yayın” yapılmasıyla ilgili resen soruşturma başlatıldı
06:51 İran’daki Türk vatandaşlarına güvenlik uyarısı
00:52 Ege Üniversitesi’den,“34. Yılında Her Yönü ile Hocalı ve Azerbaycan-Ermenistan İlişkileri”
00:45 ManpowerGroup: Zorunlu ofise dönüş, kadınların işten ayrılma olasılığını erkeklere kıyasla 3 kat artırıyor
00:17 EÜ’de Ramazan Huzuru: İftar sofrası tasavvuf musikisi ile taçlandı
00:10 DMM’den “sınırda kaçak geçiş” iddialarına yalanlama
00:08 TBMM Başkanı Kurtulmuş, “Ülkemizin geleceğinde benzer acıları üretecek hiçbir müdahale zemini, hiçbir vesayet odağı kalmamıştır.”
00:03 Demokrasiye vurulan darbe: 28 Şubat
00:00 ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın , “Güçlü bir katılım bankacılığını çok önemsiyoruz”
14:55 ABD ve İsrail’in İran’a saldırısı, Körfez’de tansiyonu yükseltiyor
14:19 Bolu Belediyesi’ne operasyon: Tanju Özcan ve 12 kişi gözaltına alındı
13:51 ABD – İsrail’in kardeş İran’a saldırısı öncesi çıkan haberler…
12:20 İran, İsrail’e misilleme saldırısı başlattı
12:12 ABD ve İsrail, İran’a saldırı başlattı
00:11 Türkmenistan Lojistikte Vites Yükseltiyor
00:10 “28 Şubat: Vesayet, Darbe ve Milli İradenin İnşası” programı düzenlenecek
00:08 Rusya Yeni Türkiye Büyükelçisini Atadı “Sergey Verşinin”: Jeopolitik Portre Analizi
00:08 Çok kutuplu uluslararası sistem bağlamında Türk Dış Politikası’nda Güvenlik Anlayışının Dönüşümü
00:07 Türkiye’de her 10 yetişkinden yaklaşık yedisi obez veya fazla kilolu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Fransa göçmen kamplarını dağıttı

Fransa göçmen kamplarını dağıttı
18 Kasım 2021
356
A+
A-

PARİS-UHA HABER / Fransa, İngiltere’ye ulaşmayı umut eden çok sayıda göçmenin yerleştiği kuzey kıyısında bulunan büyük bir göçmen kampını dağıttı.

BBC News - Google Play'de Uygulamalar(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin haberine göre, Fransız güvenlik güçleri, erken saatlerde Dunkirk yakınlarındaki bölgeden çadırları indirdi ve bin 500 kadar göçmeni tahliye etti.

Yetkililer ayrıca insan kaçakçılığı yaptığından süphelenilen 35 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Fransa İçişleri Bakanı Gérald Darmanin, Grande-Synthe’nin Dunkirk banliyösündeki göçmen kampının talimatıyla tahliye edildiğini söyledi.

Fransız polisi, 663 kişinin 23 otobüsle sığınağa götürüldüğünü söyledi.

Ancak kalan göçmenlerin durumu hakkında bilgi verilmedi.

Fransa, ülkenin kuzeyindeki kamplardan İngiliz Kanalı’nı geçmeye çalışan artan sayıda göçmenin durumunu İngiltere ile tartışıyor.

Fotoğraf: AP

[Fotoğraf: AP]

Geçen hafta bin 185 kişi kanaldan tehlikeli bir geçiş yaptı ve bu sayıyla İngiltere’ye geçen göçmen sayısında yeni bir rekor kırıldı.

İngiltere, Fransız makamlarını geçişleri kontrol etmek için yeterli çabayı göstermemekle suçladı ve onları insan kaçakçılığını durdurmaya çağırdı.

Fotoğraf: AP

[Fotoğraf: AP]

Sorun, Kanal’daki balıkçılık haklarından Avustralya ile nükleer denizaltılar konusunda bir anlaşmaya kadar bir dizi konuda zaten gergin olan İngiltere-Fransa ilişkilerine zarar verdi.

Bu yıl şimdiye kadar 23 binden fazla kişi Fransa’dan İngiltere’ye tekneyle geçiş yaptı, 2020’de kaydedilen rakam ise 8 bin 404’tü.

Fotoğraf: AP

[Fotoğraf: AP]

[UHA Haber Ajansı, 18 Kasım 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.