enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:11 Bölgemiz yine savaş alanına döndü…
22:47 Türkiye–Azerbaycan İş Birliği ve Türk Dünyası üzerine ‘Yuvarlak Masa’ toplantısı
22:05 Bakan Uraloğlu: Ramazan Bayramında 19, 22 ve 23 Mart tarihlerinde 6 ek yüksek hızlı tren seferi düzenlenecek
22:05 Dışişleri Bakanı Fidan, “Netanyahu hükümeti Gazze’de ateşkes ihlallerini sürdürüyor”
21:19 Şehit düşen tıbbiyelilerin anısına tarihi siperlerde toplandılar
21:02 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zorlu: Türkiye, bugün içeride ve dışarıda hayal edilen şeyleri başarmaya, gerçeğe dönüştürmeye devam ediyor
20:35 Ömer Çelik: İHA/SİHA kabiliyetlerimizi geliştirmemiz beka meselesidir
20:20 “Türkiye’nin gazı kesilebilir”
20:15 Devlet Bahçeli’den tarihçi ve yazar İlber Ortaylı için taziye mesajı
23:24 Küresel Güç Rekabeti ve Bölgesel Jeopolitik Süreçlerde Türk Teşkilatı’nın Rolü
22:37 ABD ve İsrail’in Saldırıları, İran’ın Misillemeleri: Mühimmat Üretimi, Stok Derinliği ve Siyasi Dayanıklılık Testi
22:15 Savaş Nereye Gidiyor?
22:04 ABD/İsrail-İran Savaşı: Durum Değerlendirmesi
21:45 Hamaney’in “Büyük Şeytan” Doktrini: İran Dış Politikası ABD Algısı
20:59 CBME Türkiye, Prestijli Fuarlar Listesine Girdi
19:17 İhlas Haber Ajansı (İHA) Rusya Muhabiri Erhan Altıparmak’a Abhazya’da gazetecilik ödülü
18:49 Rusya’dan “Kürt kartına dikkat” uyarısı!
18:07 Yılın ikinci faiz kararı perşembe günü açıklanacak
10:57 Kadir Gecesi pazartesi günü idrak edilecek
00:59 Bir varmış bir yokmuş: Tarsus’tan yola çıktı, Roterdam’da bir prens ile tanıştı ve sonra Almanya’da Almanya’da prenses oldu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

“Dünyada haksızlıklar, ölümler idealist ve aksiyoner gençler sayesinde bitecek”

“Dünyada haksızlıklar, ölümler idealist ve aksiyoner gençler sayesinde bitecek”
28 Mayıs 2024
16
A+
A-

Diyanet İşleri Başkanıf Pro. Dr. Ali Erbaş, “Dünyada haksızlıklar, ölümler, adaletsizlikler bitecekse bu kesinlikle idealist ve aksiyoner gençler sayesinde olacaktır.” dedi.

UHA / İnternational News Agency

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Uluslararası Müslüman Topluluklarla Dayanışma Vakfı’nın (MÜSDAV) burs programları kapsamında eğitim desteği verdiği öğrenciler için İstanbul’da düzenlediği “Çelebi Programı Mezuniyet” törenine katıldı.

Törende konuşan ve4 yıllık eğitim sürecinin sonunda mezun olan öğrencileri tebrik eden Başkan Erbaş, bilginin çok büyük bir güç olduğunu ve bu bilinçle hareket edenlerin tarih boyunca dünyaya hükmettiğini, tarihin akışına yön verdiğini belirtti.

Başkan Erbaş, “Bilgi kimdeyse güç hep onda olmuş. İki tarafı keskin bir kılıç gibidir bilgi, iyilik için kullanılırsa insanlığa hizmet eder, kötülük için kullanılırsa toplumları yok eder. Bomba olur, Japonya’nın şehrini ortadan kaldırır. İşte bugün Gazze’deki masumların, yavruların, bebeklerin, kadınların, yaşlıların üzerine kötü insanlar, zalimler o bilgiyle elde etmiş oldukları bombaları nasıl fırlatıyorlar ve orada bir toplumu soykırıma uğratıyorlarsa işte kötülerin elinde olduğu zaman bilgi bu şekilde sonuçlanır.” değerlendirmesinde bulundu.

“Hakkın, hakikatin, hukukun ve güzel ahlakın adeta itibarsızlaştırıldığı dönemde dünyaya geldiniz”

Dünyada yaşanan sıkıntılara dikkati çeken Başkan Erbaş, “Maalesef bilginin daha çok insanlığı ve yeryüzünü ifsat edecek bir anlayışla kullanıldığı bir dünyaya gözlerinizi açtınız. 21’inci asır böyle bir asır. Hakkın, hakikatin, hukukun ve güzel ahlakın adeta itibarsızlaştırıldığı dönemde dünyaya geldiniz. Bu makus talihi değiştirmek, geçmişten bugüne erdemin ve faziletin temsilcisi bir milletin evlatları olarak sizlerin omuzundadır.” dedi.

Geçmiş yüzyıllarda Müslüman alimlerin ve düşünürlerin, ilmin bütün alanlarında insanlığa çok büyük hizmetler yaptığını ve insanlığın inkişafına öncülük ettiğini dile getiren Başkan Erbaş, “Sizler mazinin hafızasını muhafaza ederek istikbale yürüyeceksiniz. İçinizden nice İbn-i Sina’lar, Farabiler, İbn-i Rüşdler, nice Akşemseddinler ve 20’nci asrın başlarında bizlere yön veren imam hatip liselerinin kurulmasına vesile olan Mahmut Celalettin Ökten’ler çıkacak.” diye konuştu.

Gençlerin öğrendikleri dillerde insanlara İslam’ı anlatmasını isteyen Başkan Erbaş, “Müslümanların nasıl yaşaması gerektiğini anlatacaksınız. Duymayan kulaklara duyurmaya çalışacaksınız, görmeyen, gözlere göstermeye çalışacaksınız, işitmeyen, anlamayan kalplere anlatmaya çalışacaksınız.” dedi.

“Gençler, insanlığın yarınlarına umutla bakacağı bir dünyayı yeniden inşa edecekler”

“Kim olduğunu ve nereye ait olduğunu bilmeyenler nereye gideceğini de bilmez.” ifadesini kullanan Başkan Erbaş, “Bu bilinçle sizler geçmişinizden alacağınız ilhamla insanlığın yarınlarına daha umutla bakacağı bir dünyayı yeniden inşa edecek, insanlığın özlediği huzur ve mutluluğu onlara yeniden teklif edeceksiniz.” şeklinde konuştu.

Başkan Erbaş, gençlik çağının Allah’ın bizlere ihsan ettiği ömür sermayesinin en kıymetli dönemi olduğunu ifade ederek, “Sevgili Peygamberimiz (s.a.s.) gençlik dönemine özel bir önem vermiş ve bu dönemi en güzel şekilde değerlendirmemiz gerektiğini vurgulamıştır. Hayatının muhasebesini yapan ve zamanın değerinin farkında olan gençler olarak Allah’a ibadet ve kulluğun en güzel ifadesi olan ilim yolcuları oldunuz. Bu yolculukta daha da ileriye gideceksiniz.” dedi.

Programa, Diyanet İşleri Başkanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanı Hasan Güçlü, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı İhsan Erkul, İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş ve İslam Araştırmaları Merkezi Başkanı Prof. Dr. Mürteza Bedir, Uluslararası Müslüman Topluluklarla Dayanışma Vakfı Başkan Vekili Dr. Haydar Bekiroğlu ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.