enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
13:20 “Bu Dünyadan Bir Akıncı Geçti”
01:01 Ekrem İmamoğlu ile Hüseyin Gün, Necati Özkan ve Merdan Yanardağ hakkında “Siyasal casusluk” iddianamesi kabul edildi
00:18 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bugün Barış Kurulu’nun ilk toplantısı için Vaşington’da
00:08 İşsizlik 12 çeyrektir tek hanede
00:08 KOTO ve KOSAD’dan ‘Kredi Süreçlerinde Sigorta Dayatmalarına Karşı’ ortak duruş
00:07 ASKİ’ye “içme suyu havzasında kirlilik” cezası ve suç duyurusu
00:06 Yaşam Memnuniyeti Anketi’ne göre, Türkiye’de yaşayanların yüzde 53,3 mutlu olduğunu beyan etti…
00:06 Hollanda Fahri Konsolosumuz Titus Kramer, bir yasa konusunda hükümeti uyardı…
00:06 Erdoğan’ın Etiyopya Ziyareti ve Bölgesel Etkisi
00:05 İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, TBMM’de düzenlenen “Valiler Buluşması Programı”na katıldı…
00:04 Yağışlar ve belirsizlik arttı. İklim Riskleri azalmadı
00:03 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, “Enflasyon düşmeye devam edecek”
00:02 Kayserispor Rusya’da gündem
00:01 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükakın’dan “Ramazan ayı özümüze dönüşün vaktidir”
00:59 AB-Hindistan Ticari Anlaşması ve Türkiye’nin Gümrük Birliği Çıkmazı
00:44 Avrupa Haberleri: İtalya, Trump’ın ‘Barış Kurulu’ toplantısına gözlemci olarak katılacak
00:41 Türkiye’de mutlu olduğunu beyan edenlerin oranı yüzde 53,3’e yükseldi.
00:41 8 ülkeden katil, soykırımcı, soyu ispatlanmamış İsrail’e sert tepki: Uluslararası hukuka aykırı
00:40 Cevdet Yılmaz, Suriye’de son dönemde yaşanan gelişmeler, ‘Terörsüz Türkiye’ sürecini olumlu etkilendirdi…
00:38 Mehmet Ali Kâğıtçı Dokümantasyon Merkezi hizmete girdi; Kocaeli’nin tarihine ışık tutacak
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, ‘Dijitale ayak uyduramazsak yok oluruz’

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, ‘Dijitale ayak uyduramazsak yok oluruz’
24 Ekim 2021
630
A+
A-

KAYSERİ-UHA HABER / Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, dijital çağa ayak uyduramayan firmaların yok olmaya mahkum olacağını söyledi. Dijitalleşmenin, firmalar ve her kesim için büyük önem taşıdığını vurgulayan Gülsoy, “Tüm dünya farkında olsa da olmasa da dijital çağın içinde. e-ticarette, e-ihracatta başarılı olmanın yolu; markalaşma ve kurumsallaşmadan geçmektedir.” dedi.

Yurtta sulh, cihanda sulhBaşkan Ömer Gülsoy, KTO üye firmalarına alibaba.com üyeliklerinde avantajlı üyelik ve e-ihracat tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada,   pandemi süreci ile birlikte tüm sektörleri etkileyen değişimlere tanıklık ettiklerini, yeni iş modellerinin ortaya çıktığını, çalışma ve iletişim kurma şekillerinin değiştiğini söyledi.

İnternet üzerinden satışlar hakkında bilgi veren Gülsoy, “Nüfusumuzun yüzde 79’u internet kullanmaktadır. Ülkemizde yapılan toplam perakende satışların yüzde 3.6’si online olarak yapılmaktadır. Ülkemizde toplam istihdamın yüzde 72.4’ünü KOBİ’ler oluşturmaktadır. E-ticaret KOBİ’lerin hem ülke çapında hem de uluslararası platformda rekabetçi olabilmelerine imkan sağlamaktadır” dedi.

Ömer Gülsoy, KOBİ’lerin e-ticaret yapabilecek konuma gelmesinin, Türkiye’nin ekonomisinin gelişmesine, uluslararası arenada daha rekabetçi bir konuma gelmesine, istihdamın artırılması için çok önemli olduğunu hatırlatarak şöyle dedi:

“E-ticaretin büyümesi için bir ülkede; kredi kartının yaygın bir şekilde kullanılması, internet yaygınlığı ve kullanımı çok önemlidir. Ülkemizde de bu şartlar mevcuttur. Türkiye’nin bölgesel ve küresel anlamda rekabet avantajı elde etmesi yolunda, internet teknolojilerinin çok daha yaygın kullanımı ve dolayısıyla e-ticaretin yaygınlaştırılması hem tüketiciler, hem de işletmeler için çok büyük avantajlar getirecektir”.

“Ekonomide devler ligine yükselmek için katma değerli üretim ve teknolojik ürünlere ihtiyaç duymaktayız” diye konuşan Gülsoy, “Türk müteşebbisinin elinde çantasıyla, dilini, kültürünü bilmediği ülkelere gidip, kapı kapı dolaştığı günleri hepimiz hatırlarız. Fazla uzak bir zaman değil bahsettiğimiz. Bu yöntemlerle 1980’lerde ihracatımızı ancak 3 milyar dolara çıkarırken ülkemiz şuanda ihracatta 200 milyar doları aşmayı biz ise Kayserimizde 3,5 milyar doları hedefliyoruz. Sizlerin de bildiği gibi eski dünya yok. Eski satış ve pazarlama yöntemlerini kullanarak, ihracat hedeflerimize ulaşmamız mümkün değil. Bizler dijital ortamın sağladığı imkânlardan yararlanmalı, e- ticaret ile yeni müşteriler, yeni pazarlar bulmalıyız. 2023 hedeflerine ancak böyle ulaşabiliriz” dedi.

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, Türkiye’de e-ticaretin 2020 yılında pandeminin de etkisiyle 226 milyar TL büyüklüğe ulaştığını hatırlatarak ve yüzde 66 oranında büyüme gösterdiğinin altını çizdi.

Rekor büyüme yaşayan e-ticaret sektörünün 2021 hedefi ise yüzde 400 milyar TL olduğuna dikkat çeken Başkan Ömer Gülsoy, “Bizler neden bu pastadan payımızı almayalım? Bizler her toplantıda, her platformda dile getiriyoruz. ‘Ürünlerini dijital ortama taşıyın’ diyoruz. Ne üretiyorsanız, ne alıp satıyorsanız mutlaka dijital platformlarda yer almalıyız” diye konuştu.

[UHA Haber Ajansı, 24 Ekim 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.