enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
06:50 Sempozyum | Sosyal Panorama 2025: Türkiye’de Değişen Nüfus ve Ailenin Geleceği
00:57 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Elim uçak hadisesinin neden yaşandığını çok daha net göreceğiz ve kamuoyuyla paylaşacağız”
00:50 TOBB’un Nefes kredi hacmi 25 milyar liradan 50 milyar liraya yükseltildi…
00:48 Bakan Uraloğlu, “Üretilen dördüncü Milli Banliyö Tren Seti Gaziantep Büyükşehir Belediyesine teslim edildi”
00:43 Türkiye genelindeki metro tünelleri, olağanüstü durumlarda 1 milyon 374 bin kişiye acil barınma imkanı sağlayacak kapasitede…
00:40 “2025 yılında 65 ilde 255 kazı alanına ulaştık”
00:39 Bakan Güler: Kutuların çözümü ve ilk bulgulara ulaşma süreci en az 2 ay sürer
00:32 Terör örgütü PKK Irak’ın kuzeyindeki Zap bölgesinden tamamen çekildi
00:31 Suriye Sahasındaki Meydan Okumalar ve Fırat’ın Doğusu
00:23 Engelli bireylerin trafik sigortasından indirimli yararlanmalarına ilişkin yeni düzenleme 1 Şubat 2026’da yürürlüğe girecek….
00:18 Şara’nın Washington Ziyareti ve Türkiye’nin Rolü
00:08 Doğu Karadeniz’den ocak-ekim döneminde bal ihracatı, 1 milyon 834 bin 520 dolara ulaştı.
13:46 Kriz Beklentisine Mahkum Olmak
11:21 4. Ölüm Yılında, Şair, Yazar, Düşünür Sezai Karakoç
06:55 Sındırgı’da 22 bin 600 binada inceleme yapıldı…
00:48 CSO Ada Ankara’dan bu hafta müzikseverlere unutulmaz konserler, çeşitli etkinlikler…
00:40 SPD Başkanı Yıldız: Kuraklık yerleşiyor. Su Yönetiminde radikal bir değişim şart.
00:24 İmamoğlu iddianamesinde yer alan telefon notundan dikkat çeken detaylar çıktı
00:20 Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, “Türkiye’nin dünya çapında bir turizm markası”
00:09 KKTC Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, “İlk ziyaretimi Türkiye’ye yapmaktan son derece memnunum”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Çin, HIV ilacının Covid-19 hastalarında şartlı kullanımına onay verdi

Çin, HIV ilacının Covid-19 hastalarında şartlı kullanımına onay verdi
26 Temmuz 2022
1.099
A+
A-

PEKİN – UHA HABER / Çin, “Genuine Biotech” isimli yerli şirketin HIV hastaları için ürettiği “Azvudine” ilacının, Covid-19’a yakalananlara da koşullu olarak kullanımına onay verdi.

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’nın ‘EuroNews’den aktardığı haberine göre, Çin Ulusal Sağlık Ürünleri yönetimi yaptığı yazılı açıklamada, “Bazı HIV-1 virüs enfeksiyonlarına karşı geçen yıl temmuz ayında onaylanan Azvudine tabletlerinin, koşullu olarak bazı Covid-19 hastalarının tedavisi için kullanımına izin verildi.” denildi.

Merkezi Henan eyaletinde bulunan Genuine Biotech şirketi, bu ay başında yaptığı açıklamada, klinik testlerinin son aşamasına göre Covid-19’a yakalandıktan sonra Azvudine ilacı alan hastaların yüzde 40,4’ünün yedi gün içinde semptomları daha hafif atlatıp daha çabuk iyileşme gösterdiğini bildirmişti.

Covid-19 salgınına ‘sıfır’ toleransla yaklaşan ve sık sık karantina tedbirlerine başvuran Çin şubat ayında Pfizer şirketinin ürettiği Paxlovid ilaçlarının kullanımına onay vermişti.

Pekin yönetimi ayrıca, ateş ve öksürük gibi Covid-19 semptomlarını hafifletmek için geleneksel Çin tıbbı temel alarak üretilen Lianhuaqingwen kapsüllerinin kullanımına izin vermişti.

[UHA Haber Ajansı, 26 Temmuz 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.