enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
06:54 İzmir’in Çeşme’ye su veren Kutlu Aktaş Barajı’nda seviye yüzde 10’a geriledi, ilçenin yaklaşık 30 günlük içme suyu kaldı.
06:50 Gana uyruklu dağcı Nicholas ACKAH’ın cenazesi, aradan geçen 27 güne rağmen hâlâ Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgunda bekletiliyor.
00:55 Kira Artışında Dünya Birincisiyiz!
00:49 TRT1 Televizyon Kanalında reyting rekorları kıran ‘Gönül Dağı’ dizisinde Niğdeli Osman Özcan
00:43 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Süper Lig’e yükselen üç kulübün yönetim kurulunu, teknik heyetini ve futbolcularını kabul etti.
00:35 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Büyükakın, KOTO Meclis Üyeleri ile istişare toplantısında bir araya geldi
00:32 Dışişleri: Netanyahu ve iş birlikçileri adil şekilde yargılanmalı
00:25 Basınla buluşan Niğde Belediye Başkanı Özdemir, Niğde’nin dönüşümüne dair önemli bilgileri paylaştı.
00:23 AK Parti Sözcüsü Çelik: İsrail Dışişleri Bakanının sözleri Nazi zihniyetinin temsilcisidir
00:20 Sakarya Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, Bungalov Tatili vaadiyle dolandırıcılık yapan çete çökertildi
00:06 Meclis’e Sunulacak Yasa Teklifi Zeytinlikleri, Korunan Alanları ve Kültürel Varlıkları Tehdit Ediyor
00:02 UCI Dağ Bisikleti Eliminatör Dünya Şampiyonası için geri sayım başladı: Dünyanın gözü Sakarya’da olacak
00:01 ABD, İsrail’in İran saldırılarına katılacak mı?
22:23 Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetine icabetle yarın Türkiye’ye gelecek.
21:22 Ermenistan Başbakanı Paşinyan’dan Türkiye’ye ziyaret
19:20 Kızıldeniz Gölgesinde El-Şebab, DEAŞ-Somali ve Husiler İttifakı mı?
18:21 İsrail-İran savaşı’nda, Nükleer felaketten bir başka dünya savaşına kadar korkutucu senaryolar değerlendiriliyor…
18:04 Küresel Adalet mi İsrail mi?
17:52 İsrail Sorunu ile Batı da Yüzleşmek Zorunda Kalacak
17:31 Türkiye’nin yüz karası: KADIN CİNAYETLERİ
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ukrayna, limanlardan tahıl sevkiyatını bu hafta başlatmayı hedefliyor

Ukrayna, limanlardan tahıl sevkiyatını bu hafta başlatmayı hedefliyor
26 Temmuz 2022
347
A+
A-

KİEV – UHA HABER / Ukrayna, Rusya ile geçen hafta İstanbul’da imzalanan anlaşmanın ardından limanlarından tahıl ihracatını bu hafta içinde yeniden başlatmayı hedeflediğini bildirdi.

Uluslararası Haber Ajansı (UHA)’nın KİEV Temsilcisi Daria KALENİUK‘un AFP’ye dayandırdığı haberine göre, Ukrayna’nın Altyapıdan Sorumlu Bakanı Oleksandre Koubrakov düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, “Önümüzdeki günlerde anlaşmanın yürürlüğe konularak İstanbul’da bir koordinasyon merkezinin kurulmasını bekliyoruz. Bu hafta tahıl sevkiyatını başlatmak için her şeyi hazırlıyoruz” dedi.

Ukraynalı bakan, tahıl ihracatının yeniden başlamasının önündeki en büyük engel olarak Rusya’nın Odesa kentine başlattığı bombardımanın ortaya çıkardığı risk olduğu uyarısında bulundu.

Türkiye ve BM’ye çağrı: ‘Gemilerin güvenliğini garanti altına alın’

İstanbul’da geçen hafta yapılan anlaşmaya garantör olan BM ve Türkiye’ye Ukrayna’dan tahıl götürecek gemilerin güvenliğini garanti altına almaları çağrısında bulunan Ukraynalı bakan, “Eğer taraflar güvenliği garanti altına almazlarsa, bu iş olmaz” dedi.

Ukrayna tarafından olası Rus çıkarmasına karşı denize dökülen mayınlarla ilgili olarak Ukraynalı bakan, mayın temizlemenin sadece “ihracat için gerekli koridorda” gerçekleşeceğini bildirdi.

Koubrakov, Ukraynalı gemilerin eşlik edeceği konvoyun tahıl dışında gübre de taşıyacağını açıkladı.

Rusya’nın şubat ayında başlattığı saldırıların ardından Ukrayna limanlarında 25 milyon ton tahıl yurt dışına ihraç edilebilmek için depolarda bekliyor.

Ukrayna Altyapı Bakan Yardımcısı Iouri Vaskov ise tahıl sevkiyatının önce güneybatıdaki Tchornomorsk Limanı’ndan başlayacağını, bunun ardından Odesa Limanı ve Pivdenny Limanı’ndan sevkiyat yapılacağını aktardı.

Vaskov, “İki hafta içinde teknik olarak, Ukraynalı bütün limanlardan tahıl sevkiyatını gerçekleştirmek için hazır olacağız” dedi.

[UHA Haber Ajansı, 26 Temmuz 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.