enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
17:30 Düşen askeri kargo uçağında 20 askerimiz şehit oldu
00:58 Kapadokya’da balon sepetlerine, “10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü”nde Türk bayrakları ve Atatürk posterleri asıldı.
00:57 Adana’da Kocaeli Şehir Tiyatroları’nın “Üç Jokerli Konken’i” adlı oyununa büyük ilgi… 
00:57 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’yla ilgili gerekçeli kararı açıklandı…
00:56 UHA / İnternational News Agency’ndan Veysel KAVRAYAN’ın Alanya notları…
00:48 ABD’nin Orta Asya Stratejisinde Yeni Dönem: C5+1’in Dönüşümü
00:45 Aon Türkiye 30.Yıl Risk Zirvesi’nde iş dünyasının gündemindeki ilk 10 risk paylaşıldı
00:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu’nda konuştu..
00:39 İletişim Başkanı Duran, “KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’ın ziyareti, Erdoğan’ın davetine icabetle gerçekleşiyor”
00:37 PFDK’dan Zorbay Küçük kararı
00:14 Konya’dan Kenya’ya bir başarı hikayesi
00:10 Ömer Çelik: Cumhur İttifakı’nı koalisyon sanıyorlar
00:03 İBB iddianamesi tamamlandı: İmamoğlu’na 2 bin 430 yıla kadar hapis istemi…
00:20 Bahis oynadığı tespit edilen 1024 futbolcu PFDK’ya sevk edildi
14:02 Beni Hatırlayınız!…
11:47 Yiğit Bir Dava Adamı: Osman Yüksel Serdengeçti…
02:55 TBMM bu hafta yoğun gündemle mesaisine devam edecek…
02:35 Kocaeli’de fabrika yangını: 11 gözaltı
02:29 ABD’li Rubin’in Türkiye Takıntısı
00:45 Altay Ana Muharebe Tankı’nın Türk Savunma Sanayisine Katkısı ve Uluslararası Basındaki Yansımaları
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ukrayna, limanlardan tahıl sevkiyatını bu hafta başlatmayı hedefliyor

Ukrayna, limanlardan tahıl sevkiyatını bu hafta başlatmayı hedefliyor
26 Temmuz 2022
351
A+
A-

KİEV – UHA HABER / Ukrayna, Rusya ile geçen hafta İstanbul’da imzalanan anlaşmanın ardından limanlarından tahıl ihracatını bu hafta içinde yeniden başlatmayı hedeflediğini bildirdi.

Uluslararası Haber Ajansı (UHA)’nın KİEV Temsilcisi Daria KALENİUK‘un AFP’ye dayandırdığı haberine göre, Ukrayna’nın Altyapıdan Sorumlu Bakanı Oleksandre Koubrakov düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, “Önümüzdeki günlerde anlaşmanın yürürlüğe konularak İstanbul’da bir koordinasyon merkezinin kurulmasını bekliyoruz. Bu hafta tahıl sevkiyatını başlatmak için her şeyi hazırlıyoruz” dedi.

Ukraynalı bakan, tahıl ihracatının yeniden başlamasının önündeki en büyük engel olarak Rusya’nın Odesa kentine başlattığı bombardımanın ortaya çıkardığı risk olduğu uyarısında bulundu.

Türkiye ve BM’ye çağrı: ‘Gemilerin güvenliğini garanti altına alın’

İstanbul’da geçen hafta yapılan anlaşmaya garantör olan BM ve Türkiye’ye Ukrayna’dan tahıl götürecek gemilerin güvenliğini garanti altına almaları çağrısında bulunan Ukraynalı bakan, “Eğer taraflar güvenliği garanti altına almazlarsa, bu iş olmaz” dedi.

Ukrayna tarafından olası Rus çıkarmasına karşı denize dökülen mayınlarla ilgili olarak Ukraynalı bakan, mayın temizlemenin sadece “ihracat için gerekli koridorda” gerçekleşeceğini bildirdi.

Koubrakov, Ukraynalı gemilerin eşlik edeceği konvoyun tahıl dışında gübre de taşıyacağını açıkladı.

Rusya’nın şubat ayında başlattığı saldırıların ardından Ukrayna limanlarında 25 milyon ton tahıl yurt dışına ihraç edilebilmek için depolarda bekliyor.

Ukrayna Altyapı Bakan Yardımcısı Iouri Vaskov ise tahıl sevkiyatının önce güneybatıdaki Tchornomorsk Limanı’ndan başlayacağını, bunun ardından Odesa Limanı ve Pivdenny Limanı’ndan sevkiyat yapılacağını aktardı.

Vaskov, “İki hafta içinde teknik olarak, Ukraynalı bütün limanlardan tahıl sevkiyatını gerçekleştirmek için hazır olacağız” dedi.

[UHA Haber Ajansı, 26 Temmuz 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.