enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:47 Almanya, Türkiye’yi “stratejik ortak” olarak görüyor…
00:38 Fatih Sultan Mehmet’in Macar Orban’a döktürdüğü Şahi topu, dünya tarihinde bir devrin kapanışını simgeler.
00:25 İstanbul Ticaret Odası (İTO), Ekimde fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri açıkladı…
00:23 TBMM Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmelerine devam edecek…
00:21 Terörsüz Türkiye’de Gelinen Süreç ve Sonrası
00:11 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu: Bahis soruşturması yaklaşık 3 bin 700 sporcuyla devam edecek
00:04 Lübnan Ne Yapmak İstiyor?
20:45 Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK), “5. Küresel Medya Buluşması” Alanya’da başlıyor
06:52 Engelli bireylerin toplumsal hayata katılımlarını artıran aktif yaşam merkezleri yeniden yapılandırılıyor…
00:59 İçişleri Bakanı Yerlikaya: Suriye’ye dönenlerin sayısı 550 bini buldu
00:55 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Yıkım kararlarına karşı açılan davaların yüzde 92’si karara bağlandı”
00:54 Mamdani Rüzgârı: Demokrat Parti’nin Sol Popülizmle İmtihanı
00:50 Moskova’da Kritik Buluşma: Rusya’nın Suriye Politikası ve Ortadoğu’daki Güç Dengeleri…
00:49 Yapay zeka ‘bencil’ davranmayı öğreniyor
00:47 Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu Bakü’de Genç MÜSİAD’ın organizasyonu’nda konuştu…
00:44 Hakan Fidan Irak’ı ziyaret edecek
00:41 Beşiktaş Kulübü olağan idari ve mali genel kurulu, bugün gerçekleştirilecek…
00:29 İletişim Başkanı Duran: Ortak geleceğimizi inşa etmeye kararlıyız
00:27 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstanbul’da yüksek seyreden kira fiyatlarının hepimiz farkındayız”
00:21 Trump-Xi Görüşmesi: Soğuk Barış mı? Denge Arayışı mı?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Çavuşoğlu’ndan Osman Kavala eleştirilerine yanıt: Türkiye’de yargı işliyor

Çavuşoğlu’ndan Osman Kavala eleştirilerine yanıt: Türkiye’de yargı işliyor
2 Mayıs 2022
572
A+
A-

ANKARA – UHA HABER / Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 6 ülkeyi kapsayan Latin Ameraki turunu tamamlayarak Türkiye’ye döndü. Dönüş yolundaysa gezetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Çavuşoğlu, Osman Kavala kararına gelen eleştirilere tepki gösterdi. “Türkiye’de yargı işliyor” yanıtını verdi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 6 ülkeyi kapsayan Latin Amerika turu dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gezi Parkı davasında Osman Kavala’nın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası almasına yöneltilen eleştirilere tepki gösterdi. Çavuşoğlu, “Gelen tepkilerin sebebini anlıyoruz. Fonladıkları ve kullandıkları kişi hapse girdi. Türkiye’de yargı işliyor. Peki Türkiye’de hapse giren çıkan birçok insan da var. Neden bu kişinin üzerinde bu kadar çok duruyorlar. “Muhalefeti susturmak istiyorlar” diyorlar. Bu adamın siyasi partisi mi var?” diyerek tepki gösterdi.

ERDOĞAN’IN SUUDİ ARABİSTAN ZİYARETİ

Muhalefetin Suudi Arabistan’a gerçekleştirilen ziyarete yönelttiği eleştirilere yanıt veren Çavuşoğlu, “İlişkileri geliştirmek istediğinde, yok efendim sen geçmişte bize soğuktun denebilir mi? Diplomaside böyle bir şey olmaz. Bunlar diplomasi nedir bilmiyorlar. Ya da biliyorlar ve hükümeti eleştirmek için kendilerini zorluyorlar. İlişkiler kötüyken neden iyileştirmiyorsunuz diyorlar. Düzeltince de böyle diyorlar.” dedi.

RUSYA-UKRAYNA MÜZAKERELERİ

Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgili de konuşan Çavuşoğlu krizin çözümünde “arka kapı diplomasisinin” önemini işaret etti. Çavuşoğlu, “Bir ateşkes anlaşması için müzakere ettikleri metne baktığımız zaman bazen ilerleme, bazen gerileme oluyor. O yüzden orada fazla umutlu olamıyoruz. Ama arka kapı diplomasisine baktığımız zaman orada umutlu hale geliyoruz.” dedi.

MISIR İLE NORMALLEŞME SÜRECİ

Çavuşoğlu’na, Mısır’la yürütülen normalleşme süreci de soruldu. Sürecin yavaş ilerlediğini kaydenen Çavuşoğlu, “Bakan yardımcısı ve bakan düzeyinde de olabilir. Temaslarımızı artıracağız.” dedi.

ERMENİSTAN İLE 3. GÖRÜŞME

Normalleşme süreci yürütülen diğer iki ülke ise İsrail ve Ermenistan. Ermenistan ile 3. normalleşme görüşmesi, 10 Mayıs’ta Viyana’da yapılacak.

Çavuşoğlu, o toplantı için, “Önümüzdeki süreçte atılabilecek farklı adımlar konuşulacak. Sınır tespitinin tekrar yapılması konusunda bir mutabakat vardı. Bu nasıl yapılacak?” ifadelerini kullandı.

İSRAİL’E BÜYÜKELÇİ ATANACAK MI?

İsrail’e büyükelçi atanacak mı sorusuna ise, “İsrail’e 25’inde gideceğiz. Dışişleri Bakanı ile oturup değerlendireceğiz, o zaman karar vereceğiz.” yanıtını verdi.

URUGUAY’DAKİ BOZKURT İŞARETİ

Uruguay’da, Ermenistan bayrakları sallayarak protesto gösterisi düzenleyenlere Çavuşoğlu, bozkurt işareti yaparak yanıt vermişti.O anları da anlatan Dışişleri Bakanı, “Göstericiler çirkin tavırlar sergilediler. Kabul edilemez bu çirkin tavırlardan sonra biz de gereken cevabımızı verdik.” dedi.

Dışişleri Bakanı 1 haftalık Latin Amerika turunda 6 ülkeyi ziyaret etti. 9 günde 32 bin 500 kilometre yol yapılan ziyaretlerde 18 anlaşma imzalandı.

[UHA Haber Ajansı, 02 Nisan 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.