enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:17 Soykırımın yeni yüzü: Kıtlık
00:52 Kanadalı foto muhabiri: Reuters, İsrail’in 246 gazeteciyi öldürmesinde sorumlu
00:46 İletişim Başkanı Duran: Malazgirt ruhu, Terörsüz Türkiye idealimizin yol haritalarından biridir
00:21 Hatay’ın genç sörfçüleri Kiel’de: Depremin Ardından Umut ve Dayanışma Dalgaları
00:17 Memur ve emeklisinin zammı bu hafta belli olacak
00:08 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye, bölgede barış ve esenliğin teminatıdır
09:45 Türk dizileri Rusya’da rekor kırıyor
09:34 Barajlar boşaldı, su kesintileri başladı. Türkiye’nin su yönetimi sorunları ve çözüm önerileri
00:59 Su çürümeden…
00:53 Terörsüz Türkiye’nin Başlangıç Noktası Unutulmamalı
00:53 Çatalca’daki kum ocağını genişletme projesi İstanbul’un su kaynaklarını ve Kuzey Ormanları’nı tehdit ediyor…
00:52 Gebze’nin ilk Şehidi Numan Dede’nin abisi; “Bizim canımız yandı başkalarının canı yanmasın!’
00:47 CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Kanko, “AK Parti Hükümeti Vatandaşı Kara Listeye Aldı!”
00:43 Erdoğan, “Muhalefetin ekonomimizi hedef alan sabotaj girişimleri hamdolsun tutmadı”
00:36 FUEN TAG Sözcüsü Kosova’ya çalışma ziyaretinde bulundu
00:29 Aslı Dülgeroğlu, Pfizer Ar-Ge Birimi bünyesinde Çalışma Kalitesi Gözetim Direktörü olarak atandı
00:19 “Cennetin Çocukları” dizisinin ikinci tanıtımı yayınlandı
00:16 Dünyanın Lanetlileri!
00:14 Bir Karış Toprak, Bir Damla Su, Bir Nefes: “Mavi Vatan”
00:08 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye yangınlarla mücadelede dünyada parmakla gösterilen bir ülke konumunda
TÜMÜNÜ GÖSTER →

‘Bu mitingin ateşi tuzakları bozdu’

‘Bu mitingin ateşi tuzakları bozdu’
5 Mayıs 2023
106
A+
A-

* AK Parti’nin geçtiğimiz cumartesi günü Gündoğdu Meydanı’nda  düzenlediği tarihi miting, CHP-HDP eksenli yapılan tüm hesap ve algı operasyonlarını yerle bir etti.

* Mitingin ateşi dalga dalga Türkiye’ye yayılırken AK Parti İl Başkanı Bilal Saygılı, “Bu miting ile İzmirliler ‘Söz konusu vatansa, Cumhuriyetse, çocuklarımızın geleceği ise biz kurulan tüm tuzakları bozarız’ demiştir. Aynı coşkuyu 14 Mayıs gecesi tüm Türkiye’de bir kez daha yaşayacağız” dedi.

UHA / İnternational News Agency

Uluslararası Haber Ajansı (UHA ‘nın ‘Yeni Asır’ kaynaklı haberine göre, AK Parti’nin geçtiğimiz cumartesi günü (29 Nisan 2023) İzmir’de yaptığı miting, 14 Mayıs seçimlerine giderken Türkiye genelinde büyük bir dönüşümü başlattı. Sadece ulusal değil uluslararası basında da büyük yankı bulan miting CHP ve Millet İttifakı’nın seçimlere yönelik tüm hesap ve algı operasyonlarını da yerle bir etti. Sizlere tarihe bir not daha düşmek açısından bu mitingin bazılarının hesaplarını nasıl bozduğunu ve bu mitingin organizasyonunun baş mimarı olan AK Parti İl Başkanı Bilal Saygılı’nın değerlendirmelerini aktaracağız.

[Recep Tayyip Erdoğan]

CHP-HDP EKSENİNİ AFALLATTI
Millet İttifakı sosyal medya ve anket operasyonları ile “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti iktidarı bitti. Biz geliyoruz” algısını oluşturmaya çalıştı. Bunda da ilk başta kısmen bir başarı sağlandığı algısı oluşturulmak istendi. Ancak Başkan Erdoğan’ın 29 Nisan’daki İzmir mitingi ve İzmirlilerin coşkusu, CHP-HDP ana eksenli ittifakı afalattı! Sosyal medya ve anket operasyonlarını yerle yeksan edip çöpe gönderdi.

[İzmir Mitingi, 29 Nisan 2023]

310 BİNDEN FAZLA KİŞİ GELDİ
AK Parti mitingine 310 binden fazla insan katıldı. Gelenlerin hepsi İzmir ve ilçelerindendi. İl dışından tek bir otobüs bile kaldırılmadı. CHP medyası ve sosyal medyadaki troller bu kalabalığı gölgelemek için ellerinden geleni yaptı. Mitingden 4 saat önce çekilen film fotoğraf ve videolar ile alanın boş kaldığı algısını oluşturmaya çalıştılar. Baktılar olmuyor CHP TBMM Grup Başkanvekili Özgür Özel gibi isimler de çıkıp o günkü muhteşem kalabalıkta çekilmiş hava fotoğrafları için “montaj” karalaması yapmaya uğraştı. Ancak bu algı da yerle bir oldu. Sadece ulusal basın değil dünya basını da bu tarihi mitingi görmek zorunda kaldı.

Erhan Çalışkan

Gazeteci* Erhan ÇALIŞKAN

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.