enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:34 Bakü’de tarihi buluşma: 1926 Türkoloji Kurultayı 100 yıl sonra anılıyor
09:27 Milli Eğitim Bakanlığı 903 sözleşmeli personel alacak
00:55 Hocalı Soykırımın 34. Yılı Anma Programı
00:54 Finansal Strateji Danışmanı Dilek HAKAN, “Zengezur Koridoru Türkiye İçin Hem Fırsat Hem de Risk”
00:44 ABTTF Başkanı: Yunanistan’da halkın büyük çoğunluğu demokratik kurumlara güven duymuyor
00:37 Milli Güvenlik Sorunu: Sanal Kumar ve Kalbine Sızan Sessiz Tehdit!
00:20 Türkiye Bursları’na 2026 Yılında 200 Bini Yakın Rekor Başvuru
00:14 Bakan Abdulkadir Uraloğlu: Sirkeci-Kazlıçeşme hattı 2 yaşında
00:10 Rusya’da Bilal Erdoğan yorumları…
00:10 Rekabet Kurulu, aralarında Türkiye genelinde yaygın şube ağı bulunan eğitim kurumlarının da olduğu 19 özel okul hakkında soruşturma
00:09 Askeri Analist Abdullah Ağar: SDG/PKK mı dönüşüyor, yoksa Suriye devleti mi?
00:09 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Budapeşte’de “Aile Odaklı Zirve”’de konuştu
00:09 Türkiye’nin En Büyük Dış Finanslı Demiryolu Projesi
00:09 Kocaelispor Teknik Direktörü Selçuk İnan, Kocaeli spor basını ile iftarda bir araya geldi
00:08 Adalet Bakanı Gürlek, TBMM’de UHA / İnternational News Agency’n sorularını cevapladı
00:05 Kocaeli’n Derince ilçesinde Ramazan Mahzun: Esnaf, Ramazan’ı unuttu mu?
00:05 Türkiye ve Dünyada, Gündeme dair her şey UHA / İnternational News Agency’nda
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe’de “Emek Sofrası Buluşması” iftar programında konuştu
00:03 İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi, CHP’nin ‘şaibeli’ kurultay dosyası ile “İmamoğlu Suç Örgütü” dosyasının birleştirilmesi talebini kabul etmedi.
00:01 “Savaş Karşısında Ukraynalı Sanatçılar”: Sanat ve direniş Ankara’da buluştu!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Boeing, kapı tıkacının gövdeden kopmasında hatası olduğunu kabul etti

Boeing, kapı tıkacının gövdeden kopmasında hatası olduğunu kabul etti
11 Ocak 2024
35
A+
A-

Boeing tarafından yayınlanan açıklamada Calhoun, çalışanlara “Buna öncelikle hatamızı kabul ederek yaklaşacağız. Her adımda yüzde 100 şeffaflıkla yaklaşacağız,” şeklinde konuştu.

UHA / İnternational News Agency

Türk bayrağı ve Atatürk siluetiBoeing Tepe Yöneticisi Dave Calhoun, dört gündür 170’den fazla jetin havalanamamasında hatalarıolduğunu ve uçak panelinin havada patlaması gibi bir kazanın “bir daha asla yaşanmamasını sağlayacağını” söyledi.

Şirketin uçak bölümündeki en üst düzey yetkilisi Stan Deal personelle yapılan toplantıda Boeing’in kalite kontrolleri ve süreçlerine yönelik kontrolleri başlatırken “kazanın gerçek ciddiyetini” kabul ettiğini söyledi.

Geçtiğimiz cuma günü Alaska Havayolları’na ait 737 MAX 9 uçağı seyir halindeyken kapı tıkacı adı verilen bir panel yerinden çıkarak boş olan bir koltuğun yanında delik açılmasına yol açmıştı. Calhoun’un açıklamaları bu kaza sonrası şirketin hatalarını resmi olarak ilk kabulü oldu.

  Calhoun, Endonezya ve Etiyopya’daki ölümcül kazaların yol açtığı tam kapsamlı MAX güvenlik krizinden neredeyse beş yıl sonra, Boeing’in sorunlu küçük uçak ailesi üzerindeki baskısını yeniden alevlendiren kaza nedeniyle “iliklerine kadar sarsıldığını” söyledi.

Boeing tarafından yayınlanan açıklamada Calhoun, çalışanlara “Buna öncelikle hatamızı kabul ederek yaklaşacağız. Her adımda yüzde 100 şeffaflıkla yaklaşacağız,” şeklinde konuştu.

Uçuşları geçici olarak durdurulan uçakları kullanan iki Amerikalı havayolu şirketi olan Alaska Airlines ve United Airlines’ın benzer uçaklarda gevşek parçalar bulması, böyle bir olayın tekrar yaşanabileceği korkusunu artırdı.

Reuters’e konuşan konuya yakın kaynaklar, salı günü yapılan ayrı bir toplantıda Boeing’in personele bulguların bir “kalite kontrol sorunu” olarak ele alındığını ve Boeing ile gövde tedarikçisi Spirit Aerosystems’de kontrollerin sürdüğünü söylediğini aktardı.

Boeing’in, bu tür sorunların tespit edilmesini sağlamak ve süreçlerde daha geniş kontroller gerçekleştirmek için kendi tesislerine ve tedarikçilerine yazılı emirler gönderdiği belirtildi.

Alaska Havayolları’nın 1282 sefer sayılı uçuşunda patlayan panel, daha yoğun oturma konfigürasyonlarına sahip havayolları tarafından kullanılan 737 MAX 9 uçaklarındaki isteğe bağlı çıkış kapısının yerini alıyor.

Kaynaklar, Boeing’in benzer kapı tıkacına sahip daha önceki Boeing 737-900ER uçaklarının servis kayıtlarını kontrol ettiğini, ancak hepsinin teslim edildiğinden beri kapsamlı bir bakıma tabi tutulduğunu ve hiçbirinde benzer sorun belirtisi göstermediğini söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.