enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:59 Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu’ndan (ABTTF),Yunanistan’ın Evrensel Periyodik İncelemesi’ne yazılı katkı
00:38 (BTK)’ya iletilen tüketici şikayetlerinde ilk sırada “internet servis sağlayıcılığı” hizmeti yer alıyor
00:23 Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Bulut’tan Kadın Yöneticili KOBİ’lere TURWIB Programı çağrısı
00:19 (SETA) Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı’ndan Gündeme Dair Haberler
00:15 Ortadoğu’da Yeni Stratejiler ve Oyuncular
00:10 ABTTF Başkanlık Kurulu 4. olağan toplantısını gerçekleştirdi
00:07 Şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlarda zorunlu olan kış lastiği uygulaması bugün itibarıyla sona erdi
00:00 Irak’tan gelen aile, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Gonca Engelsiz Yaşam Merkezi’yle, umuda tutundu
23:10 Kocaeli 1. Amatör Lige Yükselen 5 Takım Belli oldu. Gözler 6. Grup’ta
21:49 Taş Yerinde Ağırdır…Ama Kocaelispor Taşları Yerinden Oynatır!
10:00 ALTERNATİF GÜNDEM: Artemis II Pasifik Okyanusu’na indi
09:41 10 Maddede Bu Hafta
09:04 Uluslararası Ekonomi Zirvesi (UEZ 2026)
00:56 Dışişleri Bakanı Fidan, “Ateşkesi memnuniyetle karşılıyoruz”
00:53 Alman Dış Politikasında Güncel Zorluklar ve İnandırıcılık Sorunu
00:43 Bakan Fidan: Dünya İsrail’in muhtemel sabotaj hamlelerine karşı hazır olmalı
00:42 Türk SİHA’ları ‘KARAT’ ile yeni bir sayfa açacak
00:14 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, “Kumar ve müstehcenlikle mücadele liste başında”
00:14 TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan ‘ara seçim’ açıklaması
00:03 Savaşa ‘ateşkes’ arası: İstihbarat örgütleri sınıfta mı kaldı?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi, CHP’nin ‘şaibeli’ kurultay dosyası ile “İmamoğlu Suç Örgütü” dosyasının birleştirilmesi talebini kabul etmedi.

İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi, CHP’nin ‘şaibeli’ kurultay dosyası ile “İmamoğlu Suç Örgütü” dosyasının birleştirilmesi talebini kabul etmedi.
26 Şubat 2026
12
A+
A-

* İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi, CHP’nin ‘şaibeli’ kurultay dosyası ile “İmamoğlu Suç Örgütü” dosyasının birleştirilmesi talebini kabul etmedi. Duruşma Ankara’da devam edecek.

 İşte detayı!…

UHA / İnternational News Agency

ANKARA, 25 ŞUBAT 2026 – Ankara 26. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen, CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’nda usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla, hakkında yürütülen yolsuzluk soruşturması nedeniyle görevden uzaklaştırılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da aralarında bulunduğu 12 sanığın yargılandığı davanın, “İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü” davasıyla birleştirilmesi talebiyle İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen muvafakatname incelendi.

Dava Ankara’da devam edecek

Mahkeme heyeti, dosya üzerinde yaptığı inceleme sonucunda, iki dosya arasında bir kısım sanıkların aynı olması dışında fiili ve hukuki irtibat bulunmadığını belirtti.

Heyet, kararında, “Sanıkların üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyetinin farklı olması, ayrıca dosyalar arasında da fiili ve hukuki bağlantı bulunmaması da göz önüne alınarak birleştirme önerisine muvafakat verilmemiştir.” ifadelerini kullandı.

Bu karara göre CHP’nin 38. Olağan Kurultayı davası, Ankara 26. Asliye Ceza Mahkemesi’nde devam edecek.

Ne olmuştu?

Ankara 26. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’nda usulsüzlük yapıldığı iddiasına ilişkin davada, görüşü sorulan cumhuriyet savcısı, davanın İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davayla fiilen bağlantılı olduğunu belirterek, İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi’ne muvafakatname yazılmasını ve dosyanın İstanbul’daki dosyayla birleştirilmesini talep etmişti.

Ara kararını açıklayan mahkeme ise dosyanın, savcının görüşü doğrultusunda “İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü” davasına bakan mahkemeye muvafakatname yazılarak İstanbul’daki dosyayla birleştirilmesinin talep edilmesine karar vermişti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.