enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan Kuveyt, Katar ve Umman’ı ziyaret edecek
14:01 CHP’li marjinal gruplar, CHP Kocaeli İl Kongresi’nde Gazeteci Erdal Sertel’e saldırdı…
12:53 Bursa’nın Su Güvenliği Yağmuru Bekler Duruma Neden Düştü?
08:58 Dış Bakış Dergisinin “KIBRIS” Özel Sayısı Yayında
00:50 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Doğruyu bildikleri halde ikrar edemeyenlere yapabileceğimiz hiçbir şey yok”
00:06 Körfez’de Taşlar Yerine Oturmaya Başlıyor!
00:56 Ambulansa yol vermeyen sürücülere ağır cezalar geliyor
00:46 Sözde soykırım destekçisini savunmaya çalışan Don Kişot’un hezeyanı!
00:43 Sıfır Atık Vakfı Onursal Başkanı Emine Erdoğan, “Sıfır atık kararı artık bir Birleşmiş Milletler politikasıdır”
00:41 Yüksek Seçim Kurulu, CHP’nin 39’uncu Olağan İstanbul İl Kongresinin devamı yönünde karar verdi
00:26 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “(Filistin’de) İki devletli çözüm hayata geçerse biz burada fiili garantör olma sorumluluğunu almaya hazırız”
00:22 Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Zirai Don Olayını Araştırma Komisyonu, gelecek hafta son toplantısını yapacak.
00:12 Türkiye’nin 17. “İyilik Gemisi”nden indirilen insani yardım malzemelerinin bir kısmını taşıyan 25 tır, Refah Sınır Kapısı’na doğru yola çıktı.
00:08 Adalet yatırımlarını anlatan bir video paylaşan Adalet Bakanı Tunç, “Adaletin yüzyılını güçlü temellere inşa ediyoruz”
10:43 Gazze Görev Gücü’ne katılarak insani yardım faaliyetlerine gönüllü destek vermek isteyen vatandaşlar, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezine (CİMER) başvurdu…
09:05 Gıda sevkiyatı kadar temiz su temini de acil!
00:59 Moskova ve Şam geçmişi geride bırakıp ilişkilerini yeniden tesis ediyor
00:55 Gaziantep mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan soğan kebabı, özellikle sonbahar ve kış aylarında artan talep ile dikkat çekiyor.
00:40 Putin, Trump’la yaptığı telefon görüşmesinin ardından Güvenlik Konseyi’ni acil toplantıya çağırdı.
00:33 İçmeler Marmaris’in ve Dilek Yarımadası’nın adını parlatan o sakin mavi, dalgası nazik kumu ince günü uzatan bir huzur.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi’ndeki toplantıda konuştu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi’ndeki toplantıda konuştu
22 Ekim 2024
13
A+
A-

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, İsrail’in, Filistin topraklarını adım adım işgal edip açık bir soykırım uyguladığını belirterek, “Dünya, İsrail’in Gazze’den Lübnan’a uzanan ve tüm bölgeyi herkes için bir güvensizlik alanına dönüştüren saldırganlığı karşısında sessiz kalmamalıdır” dedi.

Bakan Göktaş, Türkiye’yi temsilen katıldığı, Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi’ndeki “Pekin+30 Bölgesel Gözden Geçirme Toplantısı“nda, uluslararası platformların temel insan haklarının korunması ve geliştirilmesinde önemli bir role sahip olduğunu ifade etti.

Türkiye’nin parçası olduğu platformların, tarafı olduğu sözleşmelerin kadın hakları konusundaki kararlığını ortaya koyduğunu vurgulayan Göktaş, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da vurguladığı gibi, ‘Kadının olmadığı bir siyasetin, kadını dışlayan bir yönetim anlayışının toplum için büyük bir kayıp olduğu‘ inancıyla hareket ediyoruz. Bu inançla, kadınların hak, fırsat ve imkanlardan adil bir şekilde yararlanmalarını sağladık. Kadınların siyasi, sosyal ve ekonomik alanlarda güçlenmelerinin önünü açan çalışmalara imza attık.” diye konuştu.

Bakan Göktaş, Türkiye’nin 2007-2023 döneminde, kadının iş gücüne katılma oranını 14,6, kadın istihdam oranını 12 puan artırarak OECD ülkeleri arasında bu oranları en fazla artıran ülke konumuna geldiğini vurgulayarak, kadını güçlü kılacak her somut adımın, ülkenin güçlenmesi anlamına geldiğini söyledi.

Güçlü kadın, güçlü aile, güçlü toplum” ilkesi doğrultusunda belirledikleri sosyal politikalarla kadının güçlendirilmesi hedefini, aile ve toplum çalışmalarının odağına yerleştirdiklerinin altını çizen Göktaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu kapsamda hazırladığımız Kadının Güçlenmesi Strateji Belgesi ve Eylem Planımızla Türkiye’de kadınların ekonomik, sosyal ve siyasal alanlarda daha fazla söz sahibi olmalarını sağlayacak çalışmalar yürütüyoruz. Bu planla, kadınların eğitimden sağlığa, istihdamdan girişimciliğe kadar farklı alanlarda karşılaştıkları engelleri ortadan kaldırmayı hedefliyoruz. Sağladığımız teşvik ve destek programlarıyla kadın kooperatifçiliğini ve girişimciliğini destekleyerek, daha fazla kadının iş gücüne katılımını artırmaya yönelik somut adımlar atıyoruz. Ayrıca 21. yüzyılın en büyük sorunu olan çevre kirliliği ve iklim değişikliğinden, kadınların ve çocukların daha çok etkilendiği hepimizin malumudur.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.