enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:06 Türkiye, 6 Şubat deprem bölgesinde dev dönüşüm
11:51 Muhittin Böcek dahil 41 kişi için iddianame hazırlandı
06:53 Mesafe Giderek Açılıyor
06:47 İletişim Başkanlığı, Türkiye’nin ABD ile LNG anlaşması nedeniyle Rus gazı alımını sonlandırdığı iddialarını yalanladı
06:22 Normatif Güçten Sert Jeoekonomiye: Gri Alanda Kalmanın Maliyeti
06:21 Avrupa’da Yüzleşme: GKRY’nin Prestij Kaybı
06:10 Yeni bir sosyal devlet destanı yazmak için Cumartesi günü Aydın’daydık!
00:48 Soykırımcı, katil İsrail’in ateşkese rağmen yaptığı ihlaller ve katliamlar
00:34 Suriye’de PKK/YPG’nin Sonuna Doğru
00:19 Dünya Meteoroloji Örgütü’nün (WMO) raporuna göre: Su Döngüsündeki Düzensizlik Toplumları Tehdit Ediyor
00:08 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bugün Nizaryalı mevkidaşı Yusuf Maitama Tuggar ile bir araya gelecek
20:45 Uğur Mumcu katledilişinin 33. yılında İzmir’de de anıldı
20:10 Aydın Şehir Hastanesi hizmete açıldı
19:57 Uğur Mumcu ölümünün 33. yılında anıldı
07:43 Kitap: Avcı Kekliği ‘Evveli Aşk, Ahiri Aşk Vesselam’
07:25 Yapay Yağış ve Yağış Artırma Çalışmaları
06:42 ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci: “Uzun süredir yapılan yatırımlar 2026’da devreye girmeye başlayacak”
06:07 Türkiye ve Marmara için örnek model: İzmit Körfezi’nin geleceği “Dijital İkiz Projesi” ile şekillenecek
00:28 ASELSAN tarafından üretilen Hava Trafik Kontrol Radar Sistemi HTRS 100, Şam’da uçuş güvenliğini sağlayacak
00:07 CHP’li Meclis Üyesi İstifa Etti, AK Parti’ye Katıldı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

ABD Halkı Aşılamak İçin Zamanla Yarışıyor

ABD Halkı Aşılamak İçin Zamanla Yarışıyor
8 Mart 2021
692
A+
A-

UHA HABER / Biden yönetiminin Corona virüsüyle mücadele alanında attığı ilk adımlardan biri de aşı kampanyasına hız vermek oldu. Amerika’da günlük yaşamın ve ekonominin normale dönmesi için büyük önem taşıyan Corona virüsü aşısına erişim konusunda önemli ilerleme var. Aşı dağıtımı ve aşılama oranları, başlangıçtaki tedarik sıkıntısına rağmen giderek artıyor. Ve ABD, milyonlarca kişiyi Corona virüsüne karşı aşılamak için zamanla yarışıyor.

VOA Türkçe’ye konuşan Fairfax İlçe Başkanı Jeff McKay, “Aşı gelir gelmez halkı aşılayabilmek için ilçenin tüm kaynaklarını seferber ediyoruz. Ve her hafta elimizdeki tüm aşıları kullandığımızdan emin olmak için bu tür programlar yürütüyoruz. Ön tarafta kayıt yaptırıyorlar. Sonra aşı olmak üzere içeri alıyoruz. Aşı olduktan sonra da başka bir odaya alıyor ve herhangi bir yan etkisi olmadığından emin olmak için 15 dakika burada bekletiyoruz. Şu ana kadar ilçemizde 200 bin kişi aşı oldu. Şimdilik iyi gidiyoruz. Ama daha çok aşımız olsaydı daha da çok yapabilirdik. En önemlisi, Fairfax ilçesinde aşı olmak isteyen herkes aşı olacak. Tek soru hangi hafta olacağı ve bu da ne kadar aşı tedarik edebileceğimize bağlı, ancak bu ilçede aşı olmak isteyen herkes aşı olabilecek” dedi.

Fairfax İlçesi İdare Merkezi bugünlerde her zamankinden hareketli. Burada oluşturulan ana aşılama merkezinde 65 yaş üstü, kronik hastalığı olan ya da ön saflarda çalışan Amerikalılar Corona virüsünden korunmak için aşı olabiliyor. Merkezde hafta içi 900 doz aşı yapılırken, bu rakam haftasonunda 3 bin 500’e kadar çıkıyor.

Eyaletler aşı temini kadar aşı yapacak kişi bulmakta da sıkıntı yaşıyor. İşte bu noktada gönüllüler devreye giriyor.

Aşı olma fırsatı yakalayanlar da hem işleyişten memnun hem de aşıya bu kadar erken ulaşabildikleri için kendilerini güvende hissediyor.

Salgın döneminde hayatını riske atarak ön saflarda görev yapan sağlık çalışanları da öncelikli grupta.

Her ne kadar az sayıda olsa da ciddi yan etkileri nedeniyle güven sorunu yaşayan her üç Amerikalı’dan biri kesinlikle ya da muhtemelen aşı olmayacaklarını söylerken şu anda sadece Fairfax’te bekleme listesinde olan 100 bin kişi var. İlçede aşı olabilecek yaştaki kişi sayısıysa 500 bin. Bundan sonrası için federal hükümetten en büyük beklentisi daha fazla sayıda aşı sağlanması.

HABER : Özlem TINAZ   &      Celal Çevirgen Washington

[UHA Haber Ajansı, 08 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.