enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:45 Sağlık hizmetlerindeki tanıtım ve bilgilendirme faaliyetlerine köklü değişiklik
00:36 Gelenekle modernlik arasında köprü kuran kadın sufiler!
00:33 Bakan Işıkhan, “2025 yılı Ağustos ayı itibarıyla belediyelerin, SGK’ye toplam borcu 234,2 milyar lira”
19:28 Konya’dan Kenya’ya bir başarı hikayesi
17:30 Düşen askeri kargo uçağında 20 askerimiz şehit oldu
00:58 Kapadokya’da balon sepetlerine, “10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü”nde Türk bayrakları ve Atatürk posterleri asıldı.
00:57 Adana’da Kocaeli Şehir Tiyatroları’nın “Üç Jokerli Konken’i” adlı oyununa büyük ilgi… 
00:57 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’yla ilgili gerekçeli kararı açıklandı…
00:56 UHA / İnternational News Agency’ndan Veysel KAVRAYAN’ın Alanya notları…
00:48 ABD’nin Orta Asya Stratejisinde Yeni Dönem: C5+1’in Dönüşümü
00:45 Aon Türkiye 30.Yıl Risk Zirvesi’nde iş dünyasının gündemindeki ilk 10 risk paylaşıldı
00:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu’nda konuştu..
00:39 İletişim Başkanı Duran, “KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’ın ziyareti, Erdoğan’ın davetine icabetle gerçekleşiyor”
00:37 PFDK’dan Zorbay Küçük kararı
00:14 Konya’dan Kenya’ya bir başarı hikayesi
00:10 Ömer Çelik: Cumhur İttifakı’nı koalisyon sanıyorlar
00:03 İBB iddianamesi tamamlandı: İmamoğlu’na 2 bin 430 yıla kadar hapis istemi…
00:20 Bahis oynadığı tespit edilen 1024 futbolcu PFDK’ya sevk edildi
14:02 Beni Hatırlayınız!…
11:47 Yiğit Bir Dava Adamı: Osman Yüksel Serdengeçti…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

BM 76. Genel Kurulu’na 100 civarında liderin katılması bekleniyor

BM 76. Genel Kurulu’na 100 civarında liderin katılması bekleniyor
20 Eylül 2021
356
A+
A-

UHA HABER / Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurul haftası başlıyor. Bu yıl 76’ncısı düzenlenen genel kurulun teması, koronavirüs salgınını atlatmak ve Birleşmiş Milletler’i yeniden canlandırmak olarak belirlendi.

Bu yıl 76’ncısı yapılacak Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için liderler New York’a gidiyor.

Geçen yıl çevrim içi yapılan oturumlar, 75. Genel Kurul Başkanı Volkan Bozkır’ın çabaları sonucu bu yıl katılımlı yapılacak.

100 civarında liderin katılması bekleniyor

New York’ta 21-27 Eylül arasında yapılacak Genel Kurula bu yıl 100 civarında liderin katılması bekleniyor.

Küresel politikalara yön veren liderlerden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Jo Biden ve İngiltere Başbakanı Boris Johnson da BM Genel Kurulu’na katılacak.

Biden ilk kez hitap edecek

Biden ilk kez Birleşmiş Milletler’e hitap edecek.

Salgın sebebiyle Birleşmiş Milletler Genel Merkezi’ne her ülkeden 6 kişinin, liderlerin konuşacağı Genel Kurul salonuna ise 4 kişinin girmesine izin verilecek.

New York şehri ABD’ye gelen ve aşı olmayan delegelere BM binası dışında aşı olma fırsatı sunacak ve delegeler isterse test yaptırabilecek.

Zirvede bu yıl Afganistan, koronavirüs ve aşılar ile iklim değişikliği konularının ön plana çıkması bekleniyor.

Teşkilatta reform çağrısında bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması merakla bekleniyor.

[UHA Haber Ajansı, 20 Eylül 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.