enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:54 Türkiye dünya tarihinde hibrit yörünge motoru uzayda ateşleyen ilk ülke oldu
00:53 ABD’nin Kıbrıs Planı…
00:51 Monaco-Galatasaray maçı TRT 1’den naklen yayınlanacak
00:48 Türkiye Büyük Millet Meclisi, bu hafta da yoğun mesaisine devam edecek. Bütçe paratonu başlıyor…
00:48 CHP’nin Avrupa’nın Çöküşüyle Bütünleşme Programı-4 – CHP Yönetimi’ne geçmişten kalan biricik miras: Atatürk Maskesi
00:38 ABD–Venezuela Gerilimi: Bölgesel Güç Mücadelesi ve Latin Amerika’nın Kırılgan Dengesi 
00:37 İstanbul’un Kaybolan Geleceği…
00:37 Konferans | Bir Yılın Ardından Suriye: Toparlanma ve Yeniden İnşa I SETA Ankara | 10 Aralık 2025
00:23 Hedefe Yaklaştıkça Artacak Risklere Dikkat…
00:19 Sarayın şekercisi Körfez’e açılıyor
00:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan Venezuelalı mevkidaşı Maduro ile görüştü
00:04 Alanyaspor-Antalyaspor derbisi
00:01 TTI İzmir Uluslararası Turizm Ticaret Fuar ve Kongresi sona erdi…
20:41 2023-2028 Türkiye Çocuk Hakları Strateji Belgesi ve Eylem Planı ile yol haritası hazırlandı
12:05 TTI İzmir 2025: Turizmin Nabzı Bu Yıl İzmir’de Attı…
07:00 Bakan Fidan, 23. Doha Forumu kapsamında, basına açıklamalarda da bulundu…
00:57 CHP’nin Avrupa’nın Çöküşüyle Bütünleşme Programı-3 – Küresel sermayeye güvenceler
00:56 2026 FIFA Dünya Kupası’nda fikstür belirlendi…
00:30 Türk tarımında son yılların en dikkat çeken ve en çok kazandıran ürünlerinden biri gilaburu…
00:30 Kriter’in Aralık Sayısı Çıktı!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Fidan, OSB ülkelerine Gazze savaşına karşı ortak duruş çağrısında bulundu

Fidan, OSB ülkelerine Gazze savaşına karşı ortak duruş çağrısında bulundu
7 Mayıs 2024
27
A+
A-

TRT TÜRK yeni banner

* İslam İşbirliği Teşkilatı’nın (OSB) Zirvesi’nde Türk baş diplomat Hakan Fidan, üye ülkelere İsrail’in Gazze’deki imha savaşına karşı birlikte hareket etme çağrısında bulundu. 

* Birbiri arasındaki farklılıklar bir kenara bırakılmalıdır.

UHA / İnternational News Agency

UHA Haber’in TRT Deutsch’dan aktardığı haberine göre, Türkiye TRT DeutschDışişleri Bakanı Hakan Fidan, çoğunluğu Müslüman olan ülkelere, İsrail’in Gazze’yi işgaline karşı ortak bir duruş sergilemeleri çağrısında bulundu. Cumartesi günü Gambiya’nın başkenti Ganjul’da yaptığı konuşmada, Filistin’le dayanışma göstermenin Müslüman toplumunun görevi olduğunu söyledi. İslam İşbirliği Teşkilatı’nın (OSB) 15’inci zirvesi burada yapılacak.

Filistin’in İsrail işgaline karşı direnişi artık sadece İsrail ile Filistin arasındaki bir savaş değil. Fidan, bunun “dünya çapında zalimlerle mazlumlar arasındaki bir mücadele” olduğunu söyledi.

Bunun için Müslüman ağırlıklı ülkelerin birliklerini ortaya koymaları gerekiyor. Türk başdiplomat, OSB üyesi ülkelere kendi aralarındaki olası görüş ayrılıklarını Gazze lehine çözme çağrısında bulundu.

Fidan, bunun Gazze’ye yönelik saldırıları durdurması için İsrail’e baskı yapmakla ilgili olduğunu söyledi. Küresel Müslüman toplumu iki devletli bir çözüm için birlikte çalışmalıdır.

Gazze’de aylardır süren kuşatma

İsrail, Gazze’deki eylemlerinden dolayı defalarca eleştiriliyor. Ülke, savaş suçları işlemekle ve uluslararası hukuku ihlal etmekle suçlanıyor.

İsrail, Akdeniz’deki kapalı kıyı şeridinde neredeyse yedi aydır bir imha savaşı yürütüyor. Filistin rakamlarına göre İsrail’in saldırılarında çoğu kadın ve çocuk olmak üzere 34 binden fazla kişi hayatını kaybetti.

Gazze’nin yaklaşık iki milyon sakininin büyük bir kısmı şu anda İsrail’in saldırılarından kaçıyor. Su ve yiyecek kıt ve sivil altyapı büyük ölçüde tahrip olmuş durumda. Katar, Mısır ve ABD’den müzakereciler haftalardır ateşkesin uzatılması ve rehinelerin serbest bırakılması için aracılık etmeye çalışıyor. (TRT Deutsch)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.