enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
21:49 ABD merkezli İran İnsan Hakları Aktivistleri Haber Ajansı (HRANA), “İran’daki eylemlerde ölenlerin sayısı 5 bin 2’ye yükseldi”
21:27 Meteorolojiye göre İzmir’de yağış alarmı sürüyor
16:49 Türk Kızılay’ın Gazze’ye gönderilmek üzere hazırladığı, 20. “İyilik Gemisi”, Mersin’den yola çıktı…
15:25 Televizyonun görsel dili TRT Akademi’de şekilleniyor
14:51 Hafta sonu ülke genelinde hava nasıl olacak?
14:27 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “bilirkişilik başvuru süresini 16 Şubat’a kadar uzattık”
14:04 Türkiye’nin Stratejik Ekseni ve İstikbal Programı için Düşünceler…
13:19 İnsanlar arasındaki iletişimin özü sevgi ve saygıya dayanmaktadır.
12:00 Rapor: Trump ile yapılacak anlaşma, ABD’ye Grönland’ın bazı bölgelerini kontrol etme hakkı verebilir
00:31 Hollanda’da kur’an yakmaya yargıçlar bile “Mübah” diyor…
00:04 Rusya’da Türk dizileri paniği!
21:50 Ege’de Sağanak Felaketi: Sel Değil, İhmal Taştı
21:24 Türkiye Yelken Ligi Techno 293 Sınıfı 2. Ayak Yarışları Foça’da Düzenleniyor
21:04 TBMM Başkanı Kurtulmuş: “İran kendi sorunlarını çözebilecek büyük bir tarihi müktesebata sahiptir”
20:19 Emekli Sandığı kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alan vatandaşlar zam farkları yarın
20:06 İletişim Başkanı Duran: Türkiye potansiyelini gerçeğe dönüştüren bir ülke konumuna ulaştı
19:53 Bakan Fidan: Alanda kavga artık müzakere masasına taşındı
19:43 Meteoroloji’den kuvvetli kar yağışı uyarısı
19:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pezeşkiyan ile görüştü
19:11 Nizip Ticaret Odası (NTO) Başkanı Özyurt: “Faiz Kararı Tek Başına Değil, Ticari Kredi Koşulları Belirleyici”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Çekya Cumhurbaşkanı Zeman yoğun bakımda

Çekya Cumhurbaşkanı Zeman yoğun bakımda
11 Ekim 2021
393
A+
A-

UHA HABER / Çekya’da Cumhurbaşkanı Miloş Zeman hastaneye kaldırıldı. Seçimlerin ardından yeni hükümet kurulması için yapılacak görüşmelerde önemli bir rol oynamaya hazırlanan Zeman, yoğun bakımda tedavi görüyor.

Mustafa Kemal Atatürk Çekya’da geçen Cuma ve Cumartesi günü düzenlenen genel seçimlerin ardından başlayan hükümet kurma sürecinde önemli bir rolü bulunan Cumhurbaşkanı Miloş Zeman hastaneye kaldırıldı.

Başkent Prag’daki bir askeri hastanede tedavi altına alınan 77 yaşındaki Zeman’ın rahatsızlığının ne olduğu kamuoyuna açıklanmadı.

Hastanenin yöneticisi Miroslav Zavoral, “Biz teşhisi kesin olarak koyduk. Teşhisimiz doğrultusunda tedaviye de başladık” ifadesini kullanırken koydukları teşhisi kamuoyuna açıklama yetkisi olmadığını söyledi.

Zavoral, yoğun bakımda tedavi gören Çek liderin rahatsızlığının ne derece ciddi olduğu konusunda da açıklama yaptı. Ancak Zeman’ın ambulansla hastaneye getirildiğinde bilincinin yerinde olmadığı ve kafasının başka biri tarafından tutulduğu görüldü.

Yeni başbakan adayını belirleme rolüne sahip olan Zeman, hastaneye kaldırılmadan kısa süre önce Prag yakınlarındaki Lany kasabasında bulunan cumhurbaşkanlığı konutunda, seçimlerden mağlubiyetle ayrılan Başbakan Andrej Babiş ile biraraya gelmişti.

Karaciğer sorunu

Aynı askeri hastanede geçen ay da bir haftadan fazla süre tedavi gören Zeman, sağlık sorunları nedeniyle resmi konutunda oy kullanmıştı. Cumhurbaşkanlığı, geçen ayki tedavi sürecinde Zeman’ın ciddi bir rahatsızlığının olmadığını, sıvı kaybı ve yorgunluk nedeniyle hastaneye yatırıldığını duyurmuştu. Çek basını ve siyaset çevreleri, Zeman’ın karaciğerinden kaynaklanan sağlık sorunlarıyla boğuştuğunu öne sürüyor.

Çekya’da seçimler sonrası yapılan hükümet kurma görüşmelerine cumhurbaşkanı öncülük ediyor. Anayasaya göre, cumhurbaşkanlığı makamı boşalırsa başbakan atama yetkisi parlamento başkanına geçiyor.

Çekya’da Babiş liderliğindeki popülist ANO (evet) partisi, az farkla kaybettiği genel seçimlerin ardından hükümet kurma hedefine bir hayli uzak. Zira merkez sağdaki “Birlikte” koalisyonu ve liberal Korsanlar/Belediye Başkanları koalisyonu, 200 sandalyeli mecliste kazandıkları 108 sandalyeyle hükümet kurma konusunda şimdiden anlaşmaya varmış durumda.

EK Kaynaklar *DW,AFP,rtr

[UHA Haber Ajansı, 11 Ekim 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.