enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:02 Cups & Clouds Ortaköy’de Basın Lansmanı: Kahve Tutkusu Boğaz’la Buluştu
09:46 TUDPAM’dan Orta Doğu’ya Derinlikli Bakış: Dış Bakış Dergisi Haziran 2025 Sayısı Yayımlandı
00:48 ‘Terörsüz Türkiye’ hedefinde sahada ilk somut adım atıldı. Irak’ın Süleymaniye kentinde Terör örgütü PKK’ya bağlı ilk grup silah bıraktı
00:48 Hafta içi yaşanan Ankara Gündemi!
00:44 Leman dergisinin yazı işleri müdürü Aslan Özdemir, yurt dışından Türkiye’ye girişinde İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alındı.
00:36 İletişim Başkanı Burhanettin Duran, “Türkiye, terörsüz yarınlarda daha güçlü olacak”
00:25 TBMM Başkanvekili ve DEM Parti Van Milletvekili Buldan’dan, terör örgütü PKK’yla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti…
00:11 “Katilin Yol Haritası Değil, Milletin İradesi Geçerlidir!”
00:09 Adalet Bakanı Tunç, terör örgütü PKK’ya ilişkin, “Silah bırakma sürecinin izlenmesiyle ilgili devletin kurumları konuyu hassasiyetle takip ediyor.”
00:08 Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli ile telefonda “Terörsüz Türkiye” sürecini görüştü
00:03 Özgür Özel kimin tetikçiliğini yapıyor?
10:29 Hollanda tarihinde bir ilk: Cengiz SAHAN, Hollanda Kraliyet Hava Kuvvetleri Başkomutanlık koltuğuna oturdu 
00:57 CHP’li belediyelere soruşturma: Böcek ve Karalar’dan sonra Tutdere de görevden uzaklaştırıldı
00:45 BM raporu: Türkiye’nin yüzde 88’i çölleşme riskiyle karşı karşıya
00:27 Türkiye, HTŞ’yi ‘terör örgütleri’ listesinden ne zaman çıkarabilir?
00:22 Bakan Kurum, Roma’da düzenlenen “2025-Ukrayna iyileştirme konferansı”na katıldı
00:13 ‘Gazze’de soykırım yapılıyor’ diyen BM raportörüne ABD’den yaptırım
00:07 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı görevini Fahrettin Altun’dan devralan Burhanettin Duran, görevi kendisine layık gören Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarını sundu.
23:10 Kartalkaya davasında otel sahibi Halit Ergül ifade verdi: ‘300 personelden birinin hatasını hepimiz çekiyoruz’.
11:24 İletişim Başkanlığı’na Dışişleri Bakan Yardımcısı Burhanettin Duran atandı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İngiltere, AB mallarına yönelik gümrük kontrollerini 2022 ortasına kadar erteledi

İngiltere, AB mallarına yönelik gümrük kontrollerini 2022 ortasına kadar erteledi
15 Eylül 2021
344
A+
A-

UHA HABER / İngiltere, tedarik zinciri sorunlarını gerekçe göstererek Avrupa Birliği’nden (AB) gelen mallar üzerindeki tam kapsamlı gümrük kontrollerini 2022 ortasına kadar erteleyeceğini duyurdu.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilciliğinin (EuroNews)’den aktardığı habere göre, Londra yönetimi, “Gözden geçirilmiş çizelge işletmelere yeni süreçlere uyum sağlamak için daha fazla zaman kazandıracak” açıklamasında bulunuldu.

İngiliz Kabine Ofisi Bakanı Lord David Frost, “İşletmelerin sınırda yeni sorunlarla uğraşmak yerine pandemiden kurtulmaya odaklanmalarını istiyoruz, bu nedenle tam kapsamlı sınır kontrollerini uygulamaya koymak için pragmatik yeni bir zaman çizelgesi belirledik” açıklamasında bulundu.

Yeni plana göre tam kapsamlı kontrollere 1 Ekim yerine 1 Ocak 2022’de başlanacak. AB’den yapılan gıda ithalatında sınır kontrolü ön bildirim formunun kullanımı da yine 1 Ocak 2022’ye kaydırılacak.

Ayrıca uygulamaya alınması planlanan güvenlik sertifikası ve İngiltere’den AB ülkelerine yapılan gıda ürünleri ihracatı için 1 Ekim 2021’de yürürlüğe girmesi planlanan Sağlık İhracat Sertifikası’nın da 1 Temmuz 2022’ye ertelendiği belirtildi.

İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden resmi olarak 1 Ocak 2021’de ayrılmasının ardından yaşanan süreç iki taraf için de sorunlu geçti. Hem Fransa’nın hem de İngiltere’nin sınır kapılarında uzun kamyon kuyrukları oluştu ve gecikmeler özellikle taze gıda ürünlerine zarar verdi. İngiltere’de birçok süpermarketin rafları boş kaldı.

Sorun pandemi sırasında daha da büyüdü zira küresel tedarik zincirleri sokağa çıkma yasakları nedeniyle kesintiye uğradı. Bu kesintinin bir diğer önemli nedeni de Covid-19 nedeniyle seyahat kısıtlamalarının yaşanması ve Brexit nedeniyle birçok çalışanın İngiltere’den ayrılması oldu.

EK Kaynaklar * AA

[UHA Haber Ajansı, 15 Eylül 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.