enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:16 Türkiye’de son günlerde yaşanan orman yangınlarıyla mücadeleye destek vermek isteyen vatandaşlar, CİMER’e başvurdu
06:41 Azerbaycan-Suriye Enerji Koridoru
06:26 Eskişehir’deki orman yangınında şehit olan AKUT gönüllüsü Tekin Enes Sarıyıldız’ın mezun olduğu okuldan alamadığı diploması, ailesine teslim edildi
00:56 İskoçya Başbakanı Gazze’deki durumu “soykırım” olarak nitelendirdi
00:52 Trump’ın konuşlandırma emrinin ardından… Amerikan nükleer denizaltıları hakkında ne biliyoruz?
00:46 Yorum: Paşinyan’ın son açıklamaları ışığında gerçek Ermenistan ve Anayasa Değişikliği
00:38 Gazze ateşkesi: ‘Kapsamlı anlaşma’ konuşmaları, durgunlaşan müzakereleri harekete geçirebilir mi?
00:38 Yıllık izinlerini memleketlerinde geçiren gurbetçilerin yaşadıkları ülkelere dönüş yolculuğu başladı
00:26 İzmir’de, su tüketiminin yoğun olduğu bölgelerde 6 Ağustos’tan itibaren 6 saatlik su kesintisi yapılacak…
00:17 Bakan Kurum: “Yangın bölgelerinde bu ay içinde hak sahipliği çalışmaları biten Bilecik ve İzmir’de konutların temellerini atacağız”
00:12 Washington Fas’ın Batı Sahra üzerindeki egemenliğini desteklediğini açıkladı
10:08 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
10:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
09:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
09:14 AK Parti MKYK Üyesi ve Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar Açıkladı: Piyasalar Altüst Olabilir
00:53 14 ilde DEAŞ operasyonu: 26 gözaltı
00:53 Portekiz kulübünün sportif direktörü Mario Branco, Kerem Aktürkoğlu için ilk etapta 30 milyon Euro istedi.
00:49 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı İSFALT ve İETT’deki ihaleler soruşturmasında, özaltına alınan 25 şüpheliden 5’i tutuklandı.
00:48 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
00:43 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kuzey Akım’a gaz pompalanmaya başlandı

Kuzey Akım’a gaz pompalanmaya başlandı
8 Ekim 2021
762
A+
A-

UHA HABER / Rus doğal gazını Almanya’ya taşıyacak Kuzey Akım 2 boru hattına ilk kez gaz pompalandığı bildirildi. ABD ile Almanya arasında gerginliğe yol açan hattın ne zaman faaliyete geçeceği ise belirsizliğini koruyor.

Mustafa Kemal Atatürk(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilciliğinin habere göre, Eylül ayında inşaatı tamamlanan Kuzey Akım 2 doğal gaz boru hattına ilk kez gaz pompalandı.

Projeden sorumlu şirket olan Kuzey Akım 2 AG tarafından yapılan açıklamada, ilk dolumun yapılmasının doğal gaz sevkiyatının başlayabilmesi ve teknik testler öncesinde basıncın ölçülmesi için önemli olduğu belirtildi. Ancak şirketten yapılan açıklamada esas sevkiyatın ne zaman başlayacağına ilişkin bilgi verilmedi.

Uzmanlar, Rus gazını Baltık Denizi üzerinden Almanya’ya taşıyacak olan hattın Ekim ayı ortasından itibaren devreye girebileceğini tahmin ediyor. Hattın devreye girmesi halinde bu yıl içerisinde 5 milyar 600 milyon metreküp gazın taşınacağı tahmin ediliyor.

Almanya’nın sertifikası bekleniyor

Rus enerji şirketi Gazprom, Kuzey Akım 2 boru hattının inşaatının geçen ay tamamlandığını duyurmuştu. Toplam maliyeti yaklaşık 10 milyar euroya ulaşan hattın resmen faaliyete geçebilmesi için Almanya’daki sertifika sürecinin tamamlanması bekleniyor.

Süreç sona erdiğinde, Kuzey Akım 2 AG şirketi Avrupa hukukuna göre bağımsız bir ağ işletmecisi olarak kabul edilmiş olacak. Ancak sürecin odağındaki Federal Ağ İdaresi’nin karar için Ocak ayına kadar zamanı bulunuyor.

Yıllık 55 milyar metreküp gaz taşıma kapasitesi bulunan 1.230 kilometre uzunluğundaki doğal gaz boru hattının taşıyacağı gaz ile Almanya’da 26 milyon hanenin doğal gaz ihtiyacının karşılanacağı belirtiliyor.

2018’de başlayan ve 2019’da bitmesi planlanan inşaat ABD’nin itirazları ve yaptırım tehditleri nedeniyle bu yıl tamamlanabilmişti. ABD, Avrupa’nın bu sayede enerji sevkiyatı konusunda Rusya’ya daha bağımlı hale geldiği eleştirisinde bulunmuştu.Washington ayrıca, projenin Rusya’nın bölgedeki nüfuzunu artıracağı ve Ukrayna’yı baypas ederek zaten kırılgan durumdaki ülkeyi transit ücret gelirlerinden mahrum bırakacağı endişesini dile getirmişti.

Projeyi savunanlar ise ABD’nin muhalefetinin ardında, kendi sıvılaştırılmış doğal gazını (LNG) daha yüksek fiyatlardan Avrupa’ya satma niyetinin bulunduğunu öne sürmüştü.

EK Kaynaklar *dpa,AFP

[UHA Haber Ajansı, 08 Ekim 2021] 

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.