enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:56 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan haberler!
08:12 GAP 2026 Sulama ve Bölgesel Kalkınma – Projede Sulamanın Sonuçları
04:57 İttihat ve Terakki cemiyetinin, Şam Valisi olarak atadığı Cemal Paşa: Köpekler ve Araplar Giremez!
04:29 Adalar Vakfı’ndan İstanbul’un hafızasına yolculuk: Adalarda Hayat Var belgeseli yayında
03:57 Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Başkanı Bulut, Mısır’da İş Birliği Protokolüne imza attı
00:56 Rusya-Ukrayna Savaşı’nın arabulucu ülkesi: Türkiye
00:52 İmalat sanayisi işletmeleri için uygun koşullu finansman paketi
00:48 “Narin Güran cinayetine aylar sonra müdahil olundu” haberlerine yalanlama
00:46 Gazeteci Nevzat ÇİÇEK: Güvenlik kaynakları ne diyor: 25 maddede Suriye’de yaşananlar-görüşmeler-beklentiler
00:38 Deprem şehitleri “Türkiye’min Gücüne Bak” temalı törenle anılacak
00:28 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörden medet umanlar sonuç alamaz
00:23 Türk tipi Kamikaze İHA’dan tam isabet: SKYDAGGER sahnede
00:22 Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı: Bakıma Muhtaçlık
00:18 Sivil Havacılıkta pilot sayısı geçen yıla göre yüzde 10 artışla 17 bin 910’a ulaştı
00:14 Kahramanmaraş’ta, 6 Şubat 2023’te meydana gelen deprem felaketinin 3. yılında eğitim öğretime bir gün ara verilecek.
00:09 Gergerlioğlu’ndan destek; “İşçilere yönelik hukuksuzluk devam ederse, halk boykot başlatacaktır!”
11:53 ABD SDG’den Neden Vazgeçti
11:08 Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nde (KOGACE) Başkanlık Görev Değişimi
07:04 ABD-Ukrayna-Rusya Üçlü Müzakereleri Devam Edecek
00:16 Uluslararası Deneyimler Çerçevesinde Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

40 bin Türkmen’in hayatını kaybettiği Göktepe Katliamı

40 bin Türkmen’in hayatını kaybettiği Göktepe Katliamı
13 Ocak 2023
835
A+
A-

Tarihi boyunca  katliamlara imza atan Çarlık Rusyası döneminde Ruslar’ın Türkmenler’e karşı yaptığı zulüm olan Göktepe Katliamının 142’inci yıl dönümü.

Türkmenistan’ın Göktepe Kalesi’nde kadın, çocuk, ilim insanı demeden binlerce Türkmen’i katleden Çarlık Rusyası’nın katliamları (12 Ocak 2023) yeniden hatırlanıyor.

GÖKTEPE KATLİAMI

Türkmenistan’daki Yengi Şeher (Yeni Şehir) Kalesi 1881 yılında işgalci Rus Çar İmparatorluğu ordusu tarafından Türkistan coğrafyasında hakimiyet kazanma hedefiyle ele geçirildi. İşgalciler, Göktepe şehrini güçlü bir şekilde korumayı amaçlayan binlerce Türkmen’i Göktepe Kalesi’nde kuşattı. 23 gün süren işgalde, 6 bin Rus askeri işgal bölgesinde Türkmenler’e saldırdı.

40 BİN TÜRKMEN KATLEDİLDİ

Çarlık Rusyası burada tarihi belgelere göre asker, kadın, çocuk, yaşlı demeden 40 bin Türkmen’i katletti. Göktepe Kalesi’ni güçlü bir şekilde koruyan binlerce Türkmen bu katliamda hayatını kaybetti.

KATLEDİLEN TÜRKMENLER HER SENE 12 OCAK’TA GÖKTEPE KALESİ’NDE ANILIYOR

Türkmenistan’da her 12 Ocak’ta Devlet Başkanı, Bakanlar Kurulu üyeleri, milletvekilleri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, yabancı misyon şefleri ve çok sayıda vatandaşın katılımı ile anma töreni düzenleniyor. Anma töreni, Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’a 50 kilometre uzaklıktaki Göktepe Kalesi’ndeki Şehitler Camii’nde yapılıyor.

[UHA Haber Ajansı, 13 Ocak 2023]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.