enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:47 Almanya, Türkiye’yi “stratejik ortak” olarak görüyor…
00:38 Fatih Sultan Mehmet’in Macar Orban’a döktürdüğü Şahi topu, dünya tarihinde bir devrin kapanışını simgeler.
00:25 İstanbul Ticaret Odası (İTO), Ekimde fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri açıkladı…
00:23 TBMM Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmelerine devam edecek…
00:21 Terörsüz Türkiye’de Gelinen Süreç ve Sonrası
00:11 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu: Bahis soruşturması yaklaşık 3 bin 700 sporcuyla devam edecek
00:04 Lübnan Ne Yapmak İstiyor?
20:45 Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK), “5. Küresel Medya Buluşması” Alanya’da başlıyor
06:52 Engelli bireylerin toplumsal hayata katılımlarını artıran aktif yaşam merkezleri yeniden yapılandırılıyor…
00:59 İçişleri Bakanı Yerlikaya: Suriye’ye dönenlerin sayısı 550 bini buldu
00:55 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Yıkım kararlarına karşı açılan davaların yüzde 92’si karara bağlandı”
00:54 Mamdani Rüzgârı: Demokrat Parti’nin Sol Popülizmle İmtihanı
00:50 Moskova’da Kritik Buluşma: Rusya’nın Suriye Politikası ve Ortadoğu’daki Güç Dengeleri…
00:49 Yapay zeka ‘bencil’ davranmayı öğreniyor
00:47 Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu Bakü’de Genç MÜSİAD’ın organizasyonu’nda konuştu…
00:44 Hakan Fidan Irak’ı ziyaret edecek
00:41 Beşiktaş Kulübü olağan idari ve mali genel kurulu, bugün gerçekleştirilecek…
00:29 İletişim Başkanı Duran: Ortak geleceğimizi inşa etmeye kararlıyız
00:27 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstanbul’da yüksek seyreden kira fiyatlarının hepimiz farkındayız”
00:21 Trump-Xi Görüşmesi: Soğuk Barış mı? Denge Arayışı mı?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

’13 Mayıs Ulusal Peyzaj Mimarlığı Günü’nde ‘Ekolojik Adalet için, Döngüsel Peyzaj’ teması

’13 Mayıs Ulusal Peyzaj Mimarlığı Günü’nde ‘Ekolojik Adalet için, Döngüsel Peyzaj’ teması
15 Mayıs 2022
449
A+
A-

İZMİR – UHA HABER / TMMOB Peyzaj Mimarları Odası İzmir Şubesi tarafından, 28. ’13 Mayıs Ulusal Peyzaj Mimarlığı Günü’ kutlandı.

Uluslararası Haber Ajansı (UHA)‘nın haberine göre, bu yıl ’13 mayıs Ulusal Peyzaj Mimarlığı Günü’ ‘Ekolojik Adalet için, Döngüsel Peyzaj’ temasıyla Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezinde bir etkinlik düzenlendi.

Resim önizlemesi

Etkinlikler kapsamında TMMOB Peyzaj Mimarları Odası İzmir Şubesi tarafından 13 Mayıs Ulusal Peyzaj Mimarlığı Günü Söyleşisi, meslekte 25. Yıl plaket töreni ve Kokteyli gerçekleştirildi.  

TRT_Francais_680*100 banner

TMMOB Peyzaj Mimarları Odası İzmir Şubesi Başkanı Elvin Sönmez GÜLER’in açılış konuşması ile başlayan törende, İzmir Demokrasi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan DOYGUN, Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ümit ERDEM, UNESCO İzmir Koordinasyon ve İletişim Ofisi Başkanı Abdülaziz EDİZ,  Şubemiz geçmiş dönem başkanlarından Bilgi Yarcı BUKREK ve CHP İzmir Milletvekili Murat BAKAN konuşma yaptı. 

Resim önizlemesi

Başkan Elvin Sönmez GÜLER

TMMOB Peyzaj Mimarları Odası İzmir Şubesi Başkanı Elvin Sönmez GÜLER açılış konuşmasında, 15. Dönem Yönetim Kurulu olarak TMMOB çatısı altındaki mesleki örgütlenmelerinin 28. yılını ve Türkiye de peyzaj mimarlığı eğitiminin 54. Yılını kutladıkları 13 Mayıs Ulusal Peyzaj Mimarlığı Günü etkinliklerinin bu yılki temasının # Ekolojik Adalet İçin Döngüsel Peyzaj olarak belirlediklerini söyledi.

Başkan Elvin Sönmez GÜLER, bütüncül bir bakış açısı ile sosyal ve ekolojik adaletin sağlanmasında peyzajların etkisinin anlatılması, korunması ve iyileştirilmesi için bir farkındalık ve hatta eyleme geçilen bir süreci başlatmayı hedeflediklerini açıkladı.

Resim önizlemesi

GÜLER, “Bu hedef doğrultusunda, peyzajda döngüsellik kavramının tartışılması, ekolojik restorasyon çalışmalarının tanıtılması ve yaygınlaştırılması konularında Peyzaj Mimarlığı meslek disiplininin sorumluluklarının anlatılabilmesi, güncel gelişmelerin meslektaşlarımızla paylaşılması ve kamuoyunun bilinçlendirilmesini amaçlamaktayız’’ dedi. 

“Yaşlanan ve yıpranan dünyamız artık kendi döngüselliği içinde kendine yük olan ya da kırılgan olan ekosistemleri taşıyamaz ya da onaramaz hale gelmiştir” diyen TMMOB Peyzaj Mimarları Odası İzmir Şubesi TMMOB Peyzaj Mimarları Odası İzmir Şubesi Başkanı Elvin Sönmez GÜLER bu kırılgan yapının içinde ciddi bir yaşamsal tehditle ilk sıralarda yüz yüze gelen insanoğlunun, bu durumu bertaraf edebilmek için yeniden doğal döngüye uyumlu yaşamaya mecbur bir noktaya geldiğine dikkat çekti.

Başkan Elvin Sönmez GÜLER, “İşte bu noktada doğal döngüye yeniden adapte olunabilmesinde peyzaj mimarları insanların yoğun yaşadığı ve en kırılgan yapıda olan kentlerde çözüme yönelik yaklaşımlar üretebilecek en etkin meslek gruplarının başında gelmektedir. Günümüz koşullarında bizlere yüklenen en öncelikli sorumluluk bizlerin artık acil aksiyon gerektiren bu süreçlerde daha aktif rol alarak işimizi yapmamıza olanak sağlanmasıdır. Çünkü mesleğimiz; doğal peyzajlardan kent ölçeğine, kent ölçeğinden yerleşim alanlarına kadar sunduğu doğa tabanlı çözümler ile küresel iklim krizine uyum ve etkilerinin azaltılması konusunda yaptığı çalışmalarla sürdürülebilir bir dünya kurmayı amaçlayan anahtar bir meslek konumunda” olduğunu kaydetti.

Resim önizlemesi

Yoğun bir katılımla gerçekleşen törenin açılış konuşmalarının ardından, etkinlik programı kapsamında gerçekleştirilen ve Moderatörlüğünü Prof. Dr. Meltem ONAY’ın yaptığı söyleşide konuşmacı olarak Prof. Dr. Hayriye Eşbah TUNCAY, Peyzaj Yüksek Mimarı Enise Burcu DERİNBOĞAZ ve Avukat Özlem ALTIPARMAK yer aldı.  

Etkinliğin devamında 2020 yılında vefat eden 8. ve 11. dönem yönetim kurulu üyesi Esen Kurt adına da bir anma töreni yapıldı. 

Resim önizlemesi

Anma töreninin ardından plaket takdim törenine geçilerek,  Söyleşiye katılanlara, 2020 yılında vefat eden Esen KURT adına ablası Esin ÖZYURT’a, Meslekte 25, 26 ve 27. yıllarını tamamlayan Peyzaj Mimarlarına ve etkinliğin gerçekleşmesine destek olan Sponsor firmalara plaketleri takdim edildi. 

Resim önizlemesi

Resim önizlemesi

Resim önizlemesi

Resim önizlemesi

[UHA Haber Ajansı, 15 Mayıs 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.