enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:54 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2025) ikincisi A Milli Basketbol Takımı, Letonya’nın başkenti Riga’dan İstanbul’a döndü.
00:43 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
00:41 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
00:16 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
00:13 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
00:03 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
22:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Katar’da yoğun diplomasi trafiği
22:11 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı
21:34 3. KONYA GASTROFEST Yüz Binleri Ağırladı; Başkan Altay Misafirlere Teşekkür Etti
00:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
00:51 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
00:50 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
00:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
00:37 SPD Başkanı Yıldız: Teknik çözümleri biliyoruz; ihtiyacımız olan bilgiyi politikaya, politikayı da uygulamaya dönüştürmektir.
00:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
00:33 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Anka Çocuk Destek Programı ile bugüne kadar yaklaşık 20 bin çocuğa destek verildi.
00:16 İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1624 uçuşla bir kez daha Avrupa’da birinci, dünyada beşinci en yoğun havalimanı oldu
00:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs Rum Ortadoks Patriğini kabul etti
00:13 Dışişleri’nden Yunanistan’a tepki
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Zuckerberg’den eski Facebook çalışanının iddialarına yanıt

Zuckerberg’den eski Facebook çalışanının iddialarına yanıt
7 Ekim 2021
436
A+
A-

UHA HABER / Facebook CEO’su Zuckerberg Facebook’un kutuplaşmayı körüklediği ve çocuklara zarar verdiği yönündeki suçlamalara yanıt verdi. Zuckerberg şirketinin kârı güvenliğe tercih ettiği iddiasının doğru olmadığını savundu.

Mustafa Kemal AtatürkSosyal medya devi Facebook’ta çalıştığı sırada şirketin nefreti körükleyen ve çocukların ruh sağlığına zarar veren içerikleri engellemek yerine sürekli olarak tercihini kâr elde etmekten yana kullandığı suçlamasında bulunan eski şirket çalışanı Frances Haugen’ın iddialarına Facebook CEO’su Mark Zuckerberg’den yanıt geldi.

Zuckerberg Facebook çalışanlarına gönderdiği ve daha sonra sosyal medya hesabında da paylaşılan bir mesajda “Kâr etmek için kasten insanları kızdıran içerik yayınladığımız argümanı son derece mantıksız” ifadelerini kullanarak “Biz reklamdan para kazanıyoruz ve reklam verenler sürekli reklamlarının yanında zararlı ya da sinirlendiren içerik istemediklerini söylüyor. İnsanları sinirlendiren ya da depresyona sokan ürünler geliştirmek için yola çıkan bir teknoloji şirketi tanımıyorum” dedi.

CBS kanalında pazar günü yayınlanan “60 Dakika” adlı haber programında konuşan 37 yaşındaki veri bilimcisi Frances Haugen bu yılın başlarında ayrıldığı eski işvereni Facebook’u “güvenlik yerine kâr elde etmeyi seçmekle” suçlamıştı.

Frances Haugen Facebook-WhistleblowerinEski çalışan Senato’da soruları yanıtladı

Haugen bu iddialarının ardından dün ABD Senatosu Ticaret Alt Komisyonu’nda senatörlerin sorularını yanıtladı. Senato’da Facebook’un çocuklara zarar verdiğini, demokrasiyi zayıflattığını ve ayrımları keskinleştirdiğini söyleyen Haugen, şirketin regüle edilmesi gerektiğini savundu.

Haugen, Facebook’un kullanıcılarını reklam verenlerin onlara ulaşabilmesi için sayfada daha fazla vakit geçirmeye nasıl ikna ettiğine dair şeffaf olması gerektiğini söyledi.

Şirketten ayrılırken binlerce gizli dokümanı da yanına alan Haugen, “Facebook gölgelerde faaliyet göstermeye, araştırmalarını kamu denetiminden saklamaya devam ettiği sürece hesap sorulamaz” dedi.

Demokrat Senatör Richard Blumenthal, Zuckerberg’in de Senato, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ve Federal Ticaret Komisyonu’nun sorularını yanıtlaması çağrısında bulundu.

Dünyanın en fazla kullanıcıya sahip olan sosyal medya platformu Facebook eski ürün geliştirme müdürü Haugen’ın şirket içindeki sorunları ifşa etmesinden sonra zor günler geçiriyor. Facebook bu iddiaların asılsız olduğu yönünde açıklamalar yapıyor.

EK Kaynaklar *rtr, AFP

[UHA Haber Ajansı, 07 Ekim 2021]

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.