enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:20 Bakan Güler, NATO Genel Sekreteri Rutte ile görüştü
00:15 Kumar Bir Halk Sağlığı Sorunudur
00:14 Muhalefet, CHP’nin Gölgesinde Yaşamak Zorunda mı?
00:03 Bisiklet tutkunları, Çeşme’de pedal çevirecek!
00:58 Türk dünyasının ortak ruhunu, milli dirilişini ve bağımsızlık idealini temsil eden Ahmed Cevad, “Unutulmadı”…
00:58 Ekol TV’de sarsıcı gelişmeler yaşanıyor. Kanalın Ankara bürosu kapatıldı, İstanbul’da ise çok sayıda çalışanla yollar ayrıldı.
00:55 Olmadı Bay Kuipers: Hollandalı yazarın Jön Türk anlatımı… Yazıdaki gerçekler, eksikler ve oryantalist sapmalar
00:53 Oyunculuk yanında İran’da ticaretle de uğraşan Niloufar Rosa Ghodsifar, aynı sistemini Türkiye’de kuruyor.
00:42 TRT 1’in sevilen dizisi “Teşkilat farkı açtı! 12 Ekim reytinglerinde TRT 1 zirvede
00:41 Ankara Gastronomi Festivali 24-26 Ekim’de, tarih ve lezzet başkent sofralarında buluşuyor.
00:27 Gazze’ye yardım taşıyan 17. İyilik Gemisi yola çıktı
00:23 İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanvekili Nuri Aslan İmamoğlu’nun yerine seçilmişti! Aslan için hapis talebi
00:18 Filistin’in Başkenti Doğu Kudüs’ten derlediğimiz haber turu!
00:16 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) pazar günü yapılacak cumhurbaşkanı seçiminin ilk turunda yarışacak 8 aday, yoğun kampanya dönemine girdi.
00:16 Bu hafta sıcaklıklar mevsim normallerinin 1-2 derece altında seyretmeye devam edecek. Kar yolda…
00:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Özel, Brüksel’de laf üretirken biz Anadolu’da eser üretiyoruz
00:09 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: KKTC Cumhuriyet Meclisinde bugün önemli bir adım atıldı
00:07 ABD’li teknoloji şirketi Google, gelecek beş yıl içinde en büyük yapay zeka merkezini Hindistan’da kuracak
00:05 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gazze soykırımını durdurma noktasında önemli bir adım attık”
00:59 Büyük Menderes Havzasında ekonomik kalkınma doğal çevre kirliliği tehditi altında
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Yüz yüze eğitimin detayları belli oldu

Yüz yüze eğitimin detayları belli oldu
2 Mart 2021
2.548
A+
A-

UHA HABER / Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), “2 Mart Salı günü itibarıyla tüm okul öncesi eğitim kurumlarında, ilkokullarda, 8 ve 12. sınıflarda ülke genelinde yüz yüze eğitime başlanacak” açıklamasında bulundu.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yüz yüze eğitime geçişin detaylarına ilişkin genelde yayımladı.

“8 ve 12. sınıflarda yüz yüze eğitim başlayacak”

Yayımlanan genelgede şu ifadelere yer verildi:

Bu kapsamda, 2 Mart Salı günü itibariyle tüm okul öncesi eğitim kurumlarında, ilkokullarda, 8 ve 12. sınıflarda ülke genelinde yüz yüze eğitim başlanılacaktır.

Düşük ve orta riskli iller

Düşük ve orta riskli olarak tanımlanan illerde tüm okul öncesi eğitim kurumlarında, ilkokullarda, ortaokullarda ve liselerde yüz yüze eğitim gerçekleştirilecektir.

Düşük ve orta riskli olarak tanımlanan illerde yüz yüze eğitime; Okul öncesi eğitim kurumlarında tam zamanlı, İlkokullarda seyreltilmiş sınıflarda haftada iki gün, Ortaokul 5, 6, 7. sınıflarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada iki gün, Ortaokul 8. sınıflarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada 12-22 saat, Lise hazırlık 9. 10. 11. sınıflarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada iki gün, Lise 12. sınıflarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada 16-24 saat olacak şekilde yüz yüze eğitime başlanacaktır.

Yüksek ve çok yüksek riskli iller

Yüksek ve çok yüksek riskli olarak tanımlanan illerde yüz yüze eğitime; Okul öncesi eğitim kurumlarında tam zamanlı, İlkokullarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada iki gün, 8. sınıflarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada 12-22 saat, 12. sınıflarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada 16-24 saat olarak başlanacaktır. Özel gereksinimli öğrenciler için hizmet veren özel eğitim okul ve sınıfları ülke genelinde tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime başlayacaktır. Tüm okul kademeleri ve sınıf düzeylerinde yüz yüze eğitime 2 Mart Salı gününden itibaren başlanacaktır.

Sınavlar nasıl ve ne zaman yapılacak?

Liselerdeki sınavlar 8 Mart Pazartesi gününden itibaren tüm illerimizde salgın tedbirleri çerçevesinde yüz yüze gerçekleştirilecektir. Köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki eğitim kurumlarında mevcut kararlar uygulanmaya devam edecektir. Yüz yüze eğitim kapsamı dışındaki uygulamalarda uzaktan eğitime devam edilecektir. Yüz yüze eğitime katılım veli rızasına bağlı olarak gerçekleştirilecektir.

[UHA Haber Ajansı, 02 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.