enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:32 Kadir Gecesi bugün idrak edilecek
09:57 Türkiye–Azerbaycan Akademik Toplantısı, Nahçıvan Öğretmenler Enstitüsü’nde Gerçekleştirildi…
14:49 Savaş 110 km uzakta ama Van’da haberler “masabaşı”
14:10 SAHA İstanbul Elektrik ve Elektronik Komitesi Mart Ayı Toplantısı
13:47 Irak’ta İstikrarın Sonu mu? ABD‑İsrail’in İran’a Saldırısının Yansımaları
13:01 Dışişleri Bakanı Fidan, “Savaşın tüm bölgeye yayıldığını endişeyle müşahede ediyoruz”
23:11 Bölgemiz yine savaş alanına döndü…
22:47 Türkiye–Azerbaycan İş Birliği ve Türk Dünyası üzerine ‘Yuvarlak Masa’ toplantısı
22:05 Bakan Uraloğlu: Ramazan Bayramında 19, 22 ve 23 Mart tarihlerinde 6 ek yüksek hızlı tren seferi düzenlenecek
22:05 Dışişleri Bakanı Fidan, “Netanyahu hükümeti Gazze’de ateşkes ihlallerini sürdürüyor”
21:19 Şehit düşen tıbbiyelilerin anısına tarihi siperlerde toplandılar
21:02 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zorlu: Türkiye, bugün içeride ve dışarıda hayal edilen şeyleri başarmaya, gerçeğe dönüştürmeye devam ediyor
20:35 Ömer Çelik: İHA/SİHA kabiliyetlerimizi geliştirmemiz beka meselesidir
20:20 “Türkiye’nin gazı kesilebilir”
20:15 Devlet Bahçeli’den tarihçi ve yazar İlber Ortaylı için taziye mesajı
23:24 Küresel Güç Rekabeti ve Bölgesel Jeopolitik Süreçlerde Türk Teşkilatı’nın Rolü
22:37 ABD ve İsrail’in Saldırıları, İran’ın Misillemeleri: Mühimmat Üretimi, Stok Derinliği ve Siyasi Dayanıklılık Testi
22:15 Savaş Nereye Gidiyor?
22:04 ABD/İsrail-İran Savaşı: Durum Değerlendirmesi
21:45 Hamaney’in “Büyük Şeytan” Doktrini: İran Dış Politikası ABD Algısı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Yüz binler bekliyor! Öğretmenler, memur, işçiler… Kadro müjdesi için gözler Kabine’de! Kritik kararlar masada

Yüz binler bekliyor! Öğretmenler, memur, işçiler… Kadro müjdesi için gözler Kabine’de! Kritik kararlar masada
28 Kasım 2022
214
A+
A-

*Yüz binlerce çalışanın gözü kulağı bugün yapılacak olan Kabine toplantısına çevrildi.

*EYT, fırsatçılara verilecek cezalar ve kara harekatı gibi kritik konuların masaya yatırılacağı kritik toplantıda en önemli gündem maddelerinden biri ‘kadro’ olacak.

*MHP lideri Bahçeli’nin “Ücretli öğretmen kalmamalı, hepsi kadroya geçirilmelidir” çıkışı sonrası Bakan Bilgin’in “Kamudaki tüm sözleşmeli personeli kapsayan düzenleme pazartesi gün ele alınacak” sözleri heyecan yarattı.

SON DAKİKA | Yüz binler bekliyor! Öğretmenler, memur, işçiler... Kadro müjdesi için gözler Kabine'de! Kritik kararlar masada

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’dan Ataner YÜCE’nin ‘mynet’ kaynaklı haberine göre, Sözleşmeliye kadro için geri sayım başladı. Son dakika haberlerini takip eden yüz binlerce çalışan pazartesi günü çıkması muhtemel kritik kararı bekliyor.

Öğretmeninden işçisine kamuda çalışan 600 bine yakın sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi için tüm gözler Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısına çevrildi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Ücretli öğretmen kalmamalı, hepsi kadroya geçirilmelidir” çıkışı sonrası Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den gelen açıklamalar heyecan yarattı.

kadro

SÖZLEŞMELİYE KADRO KABİNE’NİN GÜNDEMİNDE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün Beştepe’de gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nda başta sözleşmeliye kadro olmak üzere pek çok konu ele alınması beklenirken; EYT, fırsatçılara verilecek cezalar ve kara harekatı gibi kritik konularda masada olacak.

bıl

İşte Kabine toplantısında ele alınacak konulara ilişkin başlıklar;

Kabine toplantısında masaya gelecek en önemli konulardan biri sözleşmeli personele kadro beklentisi. Kadro ile ilgili dikkatleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çeviren açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den geldi.

600 BİN KİŞİYİ İLGİLENDİRİYOR: “KABİNEDE ELE ALACAĞIZ”

Bakan Bilgin “Kamudaki tüm sözleşmeli personeli kapsayan düzenleme bugün Kabine Toplantısı’nda ele alınacak” dedi. Kamudaki 600 bine yakın sözleşmeli personel bulunuyor.

bah

MHP LİDERİ BAHÇELİ: HEPSİ KADROYA GEÇİRİLMELİDİR

Öte yandan konuyla ilgili MHP lideri Devlet Bahçeli’nin açıklamaları da dikkat çekmişti. Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli “Öğretmenlere hangi hakları versek, ne yapsak helal olsun diyorum. Üzerimize düşen ne ise yapmanın sözünü mertçe veriyorum. Öğretmenlik kanunu çok ciddi kazanımdır. Atanamayan hiçbir öğretmen bırakmayacağız. Ücretli öğretmen kalmamalı, hepsi kadroya geçirilmelidir. Kanaatimiz budur.” demişti.

4B’li çalışan yüz binleri ilgilendiriyor! Sözleşmeliye kadro için geri sayım başladı

EYT’DE SONA GELİNDİ

Kabine toplantısında EYT çalışmalarına ilişkin de Erdoğan’a bir sunum yapılacak. EYT’nin kimleri kapsayacağı, borçlanma ve yaş kriterlerine ilişkin gerçekleştirilen çalışmalarda gelinen son durum değerlendirilecek.

SURİYE’YE KARA HAREKATI GÜNDEMDE

Son olarak Pençe Kılıç harekatı ile havadan teröristlere yönelik gerçekleşen operasyon sonrasında kara harekatı gündeme gelmiş ve Erdoğan konuyla ilgili önemli açıklamalar yapmıştı.

er

ERDOĞAN’DAN NET MESAJ: “TEPELERİNE BİNECEĞİZ”

Erdoğan karadan sınır ötesi operasyon mesajı vererek, “Uçaklar, SİHA’lar, toplarla yaptığımız operasyonlar sadece başlangıçtır. Bizim için en uygun olan zamanda karadan da teröristlerin tepesine bineceğiz” ifadelerini kullandı.

FIRSATÇILAR İÇİN YENİ CEZALANDIRMA YÖNTEMİ

Fahiş fiyat uygulaması yapan büyük marketler başta olmak üzere tüm ticaret hayatında önemli yaptırımlar da Kabine’de masada olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu konuyla ilgili olarak “Hazine Maliye ve Ticaret Bakanlıklarımız hassasiyetle takip ediyor. Bu noktada kontroller çok daha farklı uygulamalarla devam edecek. Çünkü para cezası demek ki bunları ıslah etmiyor. Para cezasının dışında atılacak adımları da ilk Kabine Toplantımızda inşallah masaya yatırırız” demişti.

[UHA Haber Ajansı, 28 Kasım 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.