enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:03 Bakan Fidan: “Biz inanıyoruz ki; dış müdahalelerden arınmış, istikrarlı bir Suriye, bölgemiz için büyük bir artı değer olacaktır.
00:02 Sektörünün bölgesindeki en büyüğü SING İstanbul, artık yeni adresinde…
00:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “AK Parti Türk Dünyası Vizyon Belgesi Tanıtım Programı”nda konuştu…
00:00 Bakan Göktaş, Türkiye’de de nüfus yaşlandı ve doğurganlık azaldı”…
09:58 Manisa, 2025’i Büyük Bir Kayıpla Bitiriyor: Ferdi Zeyrek ve Gülşah Durbay…
08:47 Su Politikaları Derneği: Ankara’nın Birim Su Maliyeti Artacak!
00:48 YHT Gar–Kuyubaşı–Esenboğa Havalimanı Metro Hattı’nın yapımına 2026 yılında başlanması hedefleniyor…
00:47 Meryem Gülbetekin’in, “Yaradan”a dair hissiyatı
00:46 ABD NATO’dan Ayrılıyor mu?
00:26 Gazeteci Erdem Atay: Özgür Özel İmamoğlu’nu sattı Siyasette ‘Diploma’ ve ‘Rektör Ziyareti’ tartışması
00:20 Yılbaşında kar yağacak mı?
00:20 UNICEF: Gazze’de çocuklar ve hamile kadınlar arasında yetersiz beslenme oranları arttı…
00:10 Şehzadeler Belediye Başkanı Durbay vefat etti
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
03:32 Türkiye’de İşsizlere Yeni Bir İş Kapısı: İŞKUR – Endülüs İş Dünyası İş Birliği Umut Oldu
01:00 Adalet Bakanı Tunç, NSosyal hesabından yaptığı açıklamada bulundu…
00:57 CHP, Kocaeli’de 13-0’a çok uzak!
00:49 Ukrayna’da bugün seçimler yapılsa kim kazanır?
00:43 Filistin Haber ve Enformasyon Ajansı’ndan (WAFA) Gazeteci Duha HMİDAN’ın haberleri…
00:37 11 ilde zamana karşı yarış: Asrın inşa seferberliğinde sona gelindi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Yunanistan: Afganların girişine izin vermeyeceğiz

Yunanistan: Afganların girişine izin vermeyeceğiz
18 Ağustos 2021
380
A+
A-

UHA HABER / Yunanistan, “Bir başka 2015 istemiyoruz” diyerek Türkiye ile sınırlarda sıkı denetimin süreceğini açıkladı. 

Taliban’ın Afganistan’ı ele geçirmesiyle binlerce Afgan ülkeden kaçmaya çalışırken Avrupa yeni bir sığınmacı akını riskiyle karşı karşıya.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın (dpa / BK,ET)ye dayandırdığı habere göre, Yunanistan Göç Bakanı Notis Mitarakis, Afganistan’dan gelecek sığınmacıların Yunanistan’a girişine izin vermeyeceklerini belirterek, “Ülkemizin Avrupa’ya gitmek isteyenler için AB’ye giriş kapısı olmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

Mitarakis, devlet televizyonu ERT’de yayınlanan açıklamasında AB (Avrupa Birliği) çapında ortak bir göç politikasının önemine dikkat çekerek Türkiye ile kara ve deniz sınırlarını sıkı bir şekilde denetlemeyi sürdüreceklerini belirtti.

Bakan, Suriye’den yaşanan sığınmacı akınına işaretle “Bir başka 2015’i yaşamak istemiyoruz” dedi. 2015 yılında Suriye’deki iç savaştan kaçan 850 binin üzerinde sığınmacı Türkiye’den Yunanistan’a geçiş yapmış ve bu kişilerin çoğu Yunanistan üzerinden Almanya’ya gitmişti.

Yunanistan, Ege Denizi’nden Yunan adalarına geçmek isteyen sığınmacıların yasa dışı “geri itme” yöntemiyle Türkiye’ye gönderildiği operasyonlar düzenlemekle suçlanıyor. Yunan hükümeti ise insan hakları ve mültecilere yardım kuruluşlarının söz konusu suçlamalarını kabul etmiyor.

AB İçişleri Bakanları bugün Afganistan’daki durumu görüşmek üzere bir toplantı gerçekleştirecek.

[UHA Haber Ajansı, 18 Ağustos 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.