enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:57 İsmet İnönü az daha CHP’yi kapattıracaktı
00:54 Spor Yazarı Hasan ÇİÇEK’ten: Spor medyası ve geleceğin genç iletişimcileri
00:48 Savunma sanayiinde bugüne kadar filmin fragmanını izlemiştik. Endonezya’ya 60 adet Kaan’ın ihracıyla artık asıl film başladı
00:38 Politikasızlığın Konforu: Terörsüz Siyasetin Çıplak Gerçeği
00:34 Beşiktaş, Avusturya’da sezon hazırlıklarının ikinci etap çalışmalarını sürdürüyor
00:28 Sakarya’nın o sahilinde tarihte ilk kez mavi bayrak dalgalanacak
00:25 KKTC Milletvekili Yasemin Öztürk, İsraillilerin İran ile savaşı bahane ederek Güney Kıbrıs’a göç başlattığını söyledi.
00:20
00:08 UHA Haber’in Spor Yazarı Gazeteci Mustafa SALMAN’ın, ‘Futbol Dünyası’na Bakışı!
00:06 Fenerbahçe niçin şampiyon olamıyor?
23:11 Bu Ne Yaman Çelişki
23:03 Musk’ın ‘Amerika Partisi’ Başarılı Olur mu?
22:42 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
22:05 Kitap: Müslümanlığın Temel Dinamiği
20:30 Zeydan Karalar tutuklandı
13:48 Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Ankara’da bulunan 4 taşınmazın özelleştirilmesine karar verildi.
13:30 Bakan Uraloğlu, “Esenboğa Metrosu’nun yeni projesi 2 ay içinde tamamlanacak”
09:42 Araştırma: Su içmeyen çocuğun başarısı düşüyor, büyümesi yavaşlıyor
07:35 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ilebugün Pakistan’a resmi ziyarette bulunacak.
00:52 Oosterwolde’ye yeni sözleşme
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İspanya’da öfke büyüyor: Burası turist kokuyor

İspanya’da öfke büyüyor: Burası turist kokuyor
19 Mart 2024
12
A+
A-

Bıkkın kent sakinleri, Malaga merkezinin civarındaki binaların dış cephelerine turistleri “evlerine gitmeye” çağıran düşmanca mesajlar yapıştırdı.

UHA /Europe İnternational News Agency

UHA Haber’in Şarkul Avsat’a dayandırdığı, Independent Türkçe kaynaklı haberine göre, Turistik apartmanlara yapıştırılan çıkartmalarda “Turist kokuyor”, “Burada eskiden bir aile yaşardı” ve “Daha önce burası benim evimdi” gibi ifadeler yer aldı.

Notlar ilk olarak, Dani Drunko diye bilinen bir bar sahibinin binalardaki apartman tabelalarında farklı ifadeler kullanarak bir değişiklik yapma fikrini öne sürmesinin ardından ortaya çıktı.

Ramón Franquelo Caddesi üzerindeki bir barın sahibi olan Drunko, Malaga merkezli haber sitesi Sur’a, turistlere kiralanmak üzere uyarlandığı için sözleşme yenilemesine izin verilmemesi üzerine 10 yıldır yaşadığı evden atıldığını söyledi.

Drunko, apartmanlara çıkartma ekleme fikrini ortaya attıktan sonra, toplumun “çok yaratıcı” şekilde dahil olduğunu söylese de “bu işin kontrolden çıktığını” da itiraf etti.

“Herkes bu davaya katıldı ve elinden geleni yaptı, o kadar ki bunları basıp merkezdeki tüm sokaklara yapıştırıyorlar. Gittikçe daha fazlasını görüyorum.”

Ancak Drunko “turistlerle hiçbir derdinin olmadığını” söyledi ve toplumun konut sorununun düzenlenmesini istediğini vurguladı.

İspanya Sosyalist İşçi Partisi’nin (PSOE) il sekreteri Dani Pérez, bu fikri X’e yazdıklarıyla teşvik etti:

“Birkaç turist dairesinin yanındaki bu çıkartmada yazdığı gibi, bundan önce Centro vardı. Malaga sokaklarında yürürken kilidi ve şifresi olmayan bir konut bulmak neredeyse imkansız.”

Pérez, Malaga’nın sağcı belediye başkanı Paco de la Torre’yi de eleştirerek “Malaga halkı için kılını kıpırdatmayıp onları doğdukları şehirden kovmaya devam ediyor” dedi.

Ancak Malaga’da yaşayan avukat Juan Luis Gomez kampanyayı eleştirerek şunları ekledi:

“Turizme karşı olan aynı kişiler daha sonra iş istiyor, sanki geçimimizi havacılık ve uzay endüstrisinden kazanıyormuşuz gibi. Turizmi düzenlemek başka, turizmi ortadan kaldırmak başka.”

 

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.