enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:45 Sağlık hizmetlerindeki tanıtım ve bilgilendirme faaliyetlerine köklü değişiklik
00:36 Gelenekle modernlik arasında köprü kuran kadın sufiler!
00:33 Bakan Işıkhan, “2025 yılı Ağustos ayı itibarıyla belediyelerin, SGK’ye toplam borcu 234,2 milyar lira”
19:28 Konya’dan Kenya’ya bir başarı hikayesi
17:30 Düşen askeri kargo uçağında 20 askerimiz şehit oldu
00:58 Kapadokya’da balon sepetlerine, “10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü”nde Türk bayrakları ve Atatürk posterleri asıldı.
00:57 Adana’da Kocaeli Şehir Tiyatroları’nın “Üç Jokerli Konken’i” adlı oyununa büyük ilgi… 
00:57 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’yla ilgili gerekçeli kararı açıklandı…
00:56 UHA / İnternational News Agency’ndan Veysel KAVRAYAN’ın Alanya notları…
00:48 ABD’nin Orta Asya Stratejisinde Yeni Dönem: C5+1’in Dönüşümü
00:45 Aon Türkiye 30.Yıl Risk Zirvesi’nde iş dünyasının gündemindeki ilk 10 risk paylaşıldı
00:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu’nda konuştu..
00:39 İletişim Başkanı Duran, “KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’ın ziyareti, Erdoğan’ın davetine icabetle gerçekleşiyor”
00:37 PFDK’dan Zorbay Küçük kararı
00:14 Konya’dan Kenya’ya bir başarı hikayesi
00:10 Ömer Çelik: Cumhur İttifakı’nı koalisyon sanıyorlar
00:03 İBB iddianamesi tamamlandı: İmamoğlu’na 2 bin 430 yıla kadar hapis istemi…
00:20 Bahis oynadığı tespit edilen 1024 futbolcu PFDK’ya sevk edildi
14:02 Beni Hatırlayınız!…
11:47 Yiğit Bir Dava Adamı: Osman Yüksel Serdengeçti…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya Libya’daki büyükelçiliğini yeniden açıyor

Almanya Libya’daki büyükelçiliğini yeniden açıyor
9 Eylül 2021
305
A+
A-

UHA HABER / Almanya yedi yıl sonra Libya’daki büyükelçiliğini açıyor. Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas açılış için bugün Libya’ya gitti. 

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın (dpa / EC, SSB)ye dayandırdığı habere göre, Almanya yedi yıl sonra Libya’daki büyükelçiliğini açıyor. Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Temmuz 2014’ten beri olan büyükelçiliğin açılışı için bugün Libya’ya gitti.

Maas, başkent Trablus’ta yaptığı açıklamada bu adımla birlikte Almanya’nın “Libya’nın angaje bir ortağı olduğunu ve bunun böyle kalacağını” göstermek istediklerini söyledi.

“Libya’nın başkentinde bir sesimiz olsun istiyoruz” diyen Maas, ülkenin istikrarı açısından seçimlerin önemini vurguladı.

Bugün Libya hükümeti temsilcileriyle biraraya gelecek olan Maas, görüşmelerde iç savaş yerine halkın yönetime katılımının gündemde olmasının “gerçek bir ilerleme” olduğunu söyledi. Libya’nın son iki yılda hatırı sayılır başarılar kaydettiğini söyleyen Maas, bir ulusal birlik hükümetinin mevcut olduğunu, petrol blokajının kalktığını ve silahların sustuğunu ifade etti.

Maas, Libya’da daha önce çatışan tarafların “ülkeleri için şiddete dayalı bir çözüm olamayacağını” anladıklarını söyledi. “Kuvvet uygulamak yerine kuvvetler ayrımının” Libya’daki siyasi aktörler açısından temel ve çetin bir görev olduğunu belirten Maas, “Bununla ilgili olarak bugün başkanlık konseyi, başbakan ve ulusal seçim komisyonu ile görüşmeler yapacağım” dedi.

Seçime hazırlanıyor

Libya 2011 yılında Muammer Kaddafi’nin devrilmesi sonrasında şiddetli çatışmalara ve iktidar savaşına maruz kalmıştı. Ülke Trablus’ta Birleşmiş Milletler tarafından tanınan birlik hükümeti ile Halife Hafter tarafından desteklenen Tobruk hükümeti arasında bölünmüştü. Hafter güçleri ülkenin doğu ve güneyinde geniş bir bölgeyi kontrol altına almayı başarmıştı.

Geçen yıl Ekim ayında taraflar ateşkes konusunda uzlaştı ve bu yılın başında da Abdulhamid Dibeybe başbakanlığında bir Ulusal Birlik Hükümeti kuruldu. Hükümetin 24 Aralık tarihinde yapılacak seçimleri hazırlaması gerekiyor. Ancak seçimin hangi tarzda olacağı ve hangi anayasa metninin temel alınacağı belirsizliğini koruyor. Libya Dışişleri Bakanı Necla Menguş Ağustos ayı sonunda Cezayir’e yaptığı bir ziyarette seçim tarihinin ertelenebileceğini söylemişti.

[UHA Haber Ajansı, 10 Eylül 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.