enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
18:03 İtalya Başbakanı Azerbaycan’a gidiyor: Roma-Bakü hattında enerji diplomasisi
17:26 İngiltere: İran hücumbotları Hürmüz Boğazı’nda tankere ateş açtı
17:08 ABD Büyükelçisi Barrack: İsrail’in retoriği ortadan kalkacak, Türkiye bulaşılacak ülke değil
12:40 Eski Tunceli Valisi Sonel hakkında soruşturma başlatıldı
12:29 Hafta sonu için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
11:34 Bakan Fidan, Antalya’da kritik “dörtlü zirveye” ev sahipliği yapacak
11:06 Dünyada 19,2 milyon kişi kalp ve damar hastalıkları nedeniyle hayatını kaybediyor
10:40 Cuma Hutbesi: “Birbirimize Kenetlenelim, Sorumluluklarımızı İdrak Edelim”
00:58 Türkiye’den COP31 için Avrupa ile iş birliği çağrısı
23:01 Kocaeli Üniversitesi Turizm Fakültesi’nden “Sektör Öncüleri Turizm Öğrencileriyle Buluşuyor V” etkinliği
22:57 Kocaelispor’da yüzler gülüyor: Göztepe Maçının Hazırlıkları Başladı
21:44 SPD’den GAP İçin Yeni Uyarı: Savaş ve Gıda Krizi Kapımızda. GAP’ı unutmayalım
00:51 Katar, İran ile gizli pazarlık iddialarını yalanladı: ‘Çözüm bölgesel olmalı’
00:36 TBMM Başkanı Kurtulmuş: İsrail’in BM üyeliği mutlaka askıya alınmalı
00:29 Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy’den ‘Patriot’ alarmı: ‘Durum daha kötü olamazdı’
00:29 Corendon’dan Havacılıkta bir İlk: Dijital Dönüşüm Hamlesi
00:25 Bursa’da OYAK Renault ve TOFAŞ’ın fabrikalarında yılın ilk çeyreğinde üretilen otomobillerin yarısı yurt dışına gönderildi…
00:24 Gagarin Türkiye üzerinden dönmüş
00:12 Macaristan’ın yeni başbakanı Magyar: ‘Mayıs başında iktidara gelebiliriz’
00:03 Bilgisayar Bilimi Alanında Birinciliği Kazanan Bedir TEKİNERDOĞAN Hollanda’da Zirveye Oturdu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”

MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”
16 Mart 2026
10
A+
A-

* MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir. 15 gündür kapalı tutulan ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’nın hüznü hepimizin, Müslümanım diyen herkesin yürek sızısıdır. Bu zulüm mutlaka son bulmalıdır” açıklamasını yaptı.

* İşte detayı!

UHA / İnternational News Agency

ANKARA, 16 MART 2026 – MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, NSosyal hesabından yaptığı paylaşımda, bir yanda 11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’in sonuna yaklaşırken, diğer yanda bin aydan daha hayırlı olduğu Kuran-ı Kerim’de müjdelenen Kadir Gecesi’yle müşerref olmanın buruk da olsa manevi güzelliğinin yaşandığını belirtti.

Ramazan ayının sulh ve sükunetinin her cepheden ihlal edilmesi, süregelen şiddet tonu yüksek savaş ve çatışmaların İslam alemini ağır şekilde hırpalayıp, yaralaması nedeniyle buruk olduklarını aktaran Bahçeli, şunları kaydetti:

“Ne yazık ki iman ve inanç ölçülerimize müzahir ve münasip şekilde tezahürünü niyaz ve murat ettiğimiz birlik, dirlik ve dayanışma ruhundaki derin çatlaklar, bundan kaynaklanan pek çok sorun aşama aşama vasat bulmuştur. Huşuyla ve huzurla ihata edilmiş bir Ramazan ayını idrak etmek varken, uçuşan füzeler, hedef alınan masum insanlar, yıkıma maruz kalan stratejik altyapılar, devamlı çıta yükselten jeopolitik gerilimler, her yerinden hasar alan medeniyet mirası özelde din kardeşlerimizi, genel manada ise İslam ülkelerinin egemenlik haklarını rehin almıştır.

Tan yeri ağarıncaya kadar esenliğin var olacağına inandığımız Kadir Gecemizde acı, soykırım ve savaşların neden İslam coğrafyasında yuvalandığını samimi ve dürüst bir vicdan refakatinde sorgulamak, ahlaki ve tutarlı bir özeleştiri mekanizmasını devreye almak lazımdır. İçte dağınık olduğumuz müddetçe, aramızda nifak tohumları yeşerdiği sürece dışımızdan her türlü mütecaviz müdahalenin yapılacağını asla unutmamak asıl olmalıdır. Siyonist-emperyalist menşeli savaş ve cinayet makinesinin devamlı surette Müslüman kanı dökmesi, bunun yanı sıra İslam coğrafyasını savaş ve çatışma arenasına dönüştürmesi hunhar nitelikli kahredici bir kısır döngü olduğu kadar tahammülü imkansız tek yanlı zalimlik numunesidir. Geldiğimiz bu aşamada inanç hürriyetimize, insan olmaktan mütevellit tarihi haklarımıza sahip çıkmadığımız veya çıkamadığımız takdirde varlığımızın ve hayati çıkarlarımızın kademe kademe çiğneneceği çok açıktır.”

“Ankara ile Tahran’ın ufku aynı yöne bakmaktadır”

Ankara ile Tahran’ın ufkunun aynı yöne baktığını vurgulayan Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir. 15 gündür kapalı tutulan ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’nın hüznü hepimizin, Müslümanım diyen herkesin yürek sızısıdır. Bu zulüm mutlaka son bulmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Devlet Bahçeli, şunları söyledi:

“Temennim, Siyonist-emperyalist kumpasların karanlık dehlizlerine düşmeden, kardeşlik şuurunun ikmaliyle derlenip toparlanmak, görüş açımızı kapatan kabus bulutlarını imanımızın itibar ve haysiyetiyle dağıtmaktır. Kadrini ve kıymetini hakkıyla ifa etmeyi ümit ettiğim bugünkü Kadir Gecemizde, kendimize dönerek yanlışların nerede yapıldığını, açıkların nerede verildiğini, zaaf ve zayıflıkların nerelerde tebarüz ettiğini temiz bir vicdan eşliğinde teşhis edip buna muvafık tedbirler almak tarihi bir sorumluluktur. Aziz Türk milletinin, Türk-İslam aleminin, yurt içinde ve yurt dışında yaşayan bütün aziz vatandaşlarımızın mübarek Kadir Gecesi’ni tebrik ediyor, dualarımızın ve müşterek hedeflerimizin potasında buluşmayı halisane şekilde diliyorum. Kadir Gecemiz mübarek olsun diyorum. Cenabıallah Türk milletinin, gönül ve kültür coğrafyalarımızda onurlu bir hayatın mücadelesini veren kardeşlerimizin yar ve yardımcısı olsun diye dua ediyorum.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.