enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:02 TÜRKİYE’NİN İLK RESMİ VSR RAPORU YAYINLANDI
16:23 Kocaelispor’un hafızası bu müzede yaşayacak;
16:09 Binlerce Öğrenci Kocaeli Büyükşehir’le Trafik Kurallarını Öğrendi
00:07 ABD/İsrail-İran Savaşında Yapay Zekanın Üç Cephesi: Hukuk, Hakikat ve Siber Güvenlik
00:05 Türkiye’ye kruvaziyer gemilerle gelen yolcu sayısı, ocak-haziran döneminde 756 bin 455’e ulaşarak 3 katına ulaştı
00:04 Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimine ilişkin Genelkurmay çatı davasında karar açıklandı
00:04 Gazeteci İlhan KARAÇAY: Yabancılara Siyasetin Kapısı 1986’da Açıldı
00:03 “On Yıl Sonra 15 Temmuz: Demokratik Dirençlilik Açısından Bir Değerlendirme
00:03 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, “Türkiye Raporu: Alan Öngörüleri ve Politika Önerileri” programında konuştu
00:02 COP31 Başkanı Murat Kurum, “COP31 Başkanlığı olarak üç temel ilke benimsedik: diyalog, uzlaşı, aksiyon”
00:01 İçişleri Bakanlığı ile Sıfır Atık Vakfı arasında, Sıfır Atık Hareketi’nin Ülke Genelinde Yaygınlaştırılması Amacıyla İş Birliği Protokolü İmzalandı
00:01 NATO’nun Ankara Zirvesi: Söylemden Eyleme Geçiş
00:00 İletişim Başkanı Duran: AB’nin vizyon eksikliği bir kez daha ortaya çıkmıştır
19:06 Türkiye’de Kelepçe Uygulaması
09:37 Formula Kite Gençler Avrupa Şampiyonası’nda Gümüş Madalya AKUT Spor Kulübü’nün
00:04 Dışişleri Bakanı Fidan, “(Rusya-Ukrayna) Savaşın, Karadeniz’e taşınmasını istemiyoruz”
00:04 MSB: Türk askerinin Ada’daki varlığı, yarım asrı aşkın süredir barışın, güvenliğin ve istikrarın teminatı olmaya devam ediyor
00:03 MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri ve Bakanlık Sözcüsü Tuğamiral Zeki Aktürk’ten haftalık basın açıklaması
00:03 (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin soruşturmada, yeni delillere ulaşıldı
00:02 15 Temmuz darbe girişimi, demokrasilerde liderlik olgusunun önemini bir kez gösterdi.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kocaeli’n Başiskele Belediyesi, 7. Yıl Hizmet Tanıtım Toplantısı’nda, hizmetlerini anlattı

Kocaeli’n Başiskele Belediyesi, 7. Yıl Hizmet Tanıtım Toplantısı’nda, hizmetlerini anlattı
28 Nisan 2026
56
A+
A-

* UHA / İnternational News Agency’ndan Gazeteci Veysel KAVRAYAN, Kocaeli’n Başiskele Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu, 7. Yıl Hizmet Tanıtım Toplantısı’nı izledi.

UHA / İnternational News Agency

KOSTÜ tarafından, Almanya Federal Cumhuriyeti'nin 10. Cumhurbaşkanı Christian Wulff'a “Fahri Doktora” unvanı – (UHA) Uluslararası Haber Ajansı

Gazeteci* Veysel KAVRAYAN

KOCAELİ (Başiskele), 28 NİSAN 2026 – Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, 7. Yıl Hizmet Tanıtım Toplantısı’nın açılış konuşmasına “Güzel işler toplantımıza hoş geldiniz, şeref verdiniz” sözleriyle başladı.

Başkan M. Yasin Özlü, 2019 Belediye seçimlerinin üzerinden 7 yıl, 2024, Belediye seçimlerin üzerinden ise 2 yıl geçtiğini hatırlatarak, her iki seçimde de Başiskele halkının taktir ve teveccühüyle Belediye Başkanı seçildiğini dile getirdi.

Bu toplantıyı, bir ara raporla hesap vermek üzere düzenlediklerini ifade eden Özlü, “İyi niyet nasıl hayatı güçleştiriyorsa, güzel söz de hayatı güzelleştiriyor” dedi.

Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, “Başlarken ‘Güzel işler‘ demiştik. Hamdolsun, güzel işler yapmak nasibimiz oldu. Hz. Mevlana’ya atfedilen bir söz var. ‘Güzel günler sana gelmez, güzel günlere doğru sen yürümelisin‘. Biz bu sözü tuttuk” şeklinde konuştu.

“Biz Kocaeli’n cazibe merkezinde, sürekli büyüyen ve güzelleşen (Başiskele) bir ilçede yaşıyoruz.” diyen Özlü, bütün meselenin daha güzele dair ve aynı zaman diliminde dünyanın adeta altüst olduğuna, insanlığın bir kıyamet yaşadığına ve yeniden ‘Yeniden Diriliş’in şafağını gözlediklerine dikkat çekti.

Başkan M. Yasin Özlü, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Gazze’de soykırım var. Lübnan’da vahşi saldırılar. Bir gün Venezuela baskınıyla uyanıyoruz. Bir gün İran’a yönelen savaşla. Ukrayna-Rusya birbirine girmiş durumda. Ve Avrupa Birliği’nin ürettiği bütün değerler, Avrupalı yöneticilerin ayakları altında eziliyor. Tedarik zincirleri kırılıyor. Enflasyon, insanlığın refahını yutuyor. Sapkınların sapkınlıklarını duymadığımız hiçbir gün olmuyor. Sosyal medya bir sosyal yara olarak da büyüyor. Bazıları yapay zekayı insansız bir dünya için silah gibi kullanıyor”.

Şeyh Edebali’nin ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’ sözünü kendilerine rehber edindiklerini ifade eden Özlü, şehrin bütün paydaşlarıyla ittifak içinde olduklarını ve son yedi yılda Başiskele’nin nüfusunun yaklaşık 34 bin kişi arttığını hatırlattı.

Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, konuşmasının bir bölümünde Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şahin Talus, Cumhur İttifakı ve Milletvekilleri, çalışma ekibi, desteğini her an arkalarında hissettikleri Başiskele’nin bütün insanlarına teşekkür etti.

Başiskele Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 7. Yıl Hizmet Tanıtım Toplantısı’nda, Belediye Başkanı M. Yasin Özlü görev süresince ilçeye kazandırılan yatırımları ve belediyecilik çalışmalarını kamuoyuyla paylaştı. Yoğun katılımla gerçekleştirilen programda, Başiskele’nin son 7 yılda her alanda gösterdiği gelişim rakamlarla ortaya konuldu.

Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, toplantının açılış konuşmasından sonra, Belediyenin bugüne kadar 7 yıl içinde yapmış olduğu hizmetleri anlattı.

ÜST YAPI YATIRIMLARI DETAYLANDIRILDI

Toplantıda Başiskele’nin 37 mahallesi genelinde gerçekleştirilen üstyapı ve altyapı yatırımları dikkat çekti. İlçede 25 prestij cadde düzenlemesi tamamlanırken, 125 kilometre asfalt yol, 75 kilometre parke yol, 173 kilometre yeni imar yolu ve beton yol çalışmaları hayata geçirildi. Kırsal mahallelerde yol konforunu artıran projelerle birlikte ulaşım ağı güçlendirilirken, yeni kavşak ve bağlantı yollarıyla şehir içi trafik rahatlatıldı.

Başkan Özlü, vatandaşların yakından takip ettiği ve merakla beklediği Başiskele Kavşağı Koridor Projesi, ve Güney Metro İzmit-Gölcük Hattı gibi önemli ulaşım projelerine ilişkin de detaylı bilgiler paylaştı. Bu projelerle birlikte Başiskele’nin ulaşım ağının daha güçlü, hızlı ve konforlu hale geleceği ifade edildi.

YEŞİL ALAN VE GERİ DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARI İLE ÇEVRECİ BELEDİYECİLİK

Başiskele’de çevre ve yaşam alanlarına yönelik yatırımlar kapsamında yeni parklar, millet bahçeleri, semt meydanları ve yürüyüş yolları vatandaşların hizmetine sunuldu. Yeşilyurt Millet Bahçesi, Seymen Millet Bahçesi ve çeşitli mesire alanlarıyla ilçenin yeşil dokusu güçlendirilirken, sıfır atık uygulamaları, güneş enerjisi sistemleri ve geri dönüşüm projeleriyle çevreci belediyecilik anlayışı öne çıktı.

GENÇLERE VE KADINLARA YÖNELİK ÇALIŞMALAR

Sosyal belediyecilik alanında ise kadın, aile, gençlik ve eğitim odaklı birçok çalışma hayata geçirildi. Meslek edindirme kursları, aile danışmanlık merkezleri, eğitim destekleri, sosyal yardım projeleri ve istihdama katkı sağlayan uygulamalarla binlerce vatandaşa ulaşıldı. Gençlik merkezleri, spor okulları, kültür sanat etkinlikleri ve çocuklara yönelik projelerle Başiskele’de her yaştan vatandaşa hitap eden hizmet anlayışı sürdürüldü.

BAŞİSKELE DİJİTAL DÖNÜŞÜM İLE GELEĞE TAŞINIYOR

Dijital dönüşüm çalışmaları kapsamında online başvuru sistemleri, akıllı kent uygulamaları ve hızlı çözüm merkezleriyle belediye hizmetlerine erişim kolaylaştırıldı. Başkan Özlü, yeni dönemde de güçlü altyapı, sosyal destek, teknoloji ve insan odaklı projelerle Başiskele’yi geleceğe taşımaya devam edeceklerini ifade etti.

Türkiye Yüzyılı Gençlik Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa; Cumhurbaşkanlığı Etik Kurulu Üyesi İbrahim Karaosmanoğlu, önceki dönem Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, AK Parti MKYK Üyesi Davut Coşkun Şiviloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Berna Abiş ve Lastik-İş Genel Başkanı Alaaddin Sarı katılım sağladı.

Siyasi temsiliyetin yoğun olduğu buluşmada; AK Parti geçmiş dönem il başkanları Mahmut Civelek ve Şemsettin Ceyhan, AK Parti İl Başkan Yardımcıları Murad Ergelen, Nihat Gürdal, Sema Arat ve Emre Arık, MHP İl Başkanvekili İlhan Kansoy, Büyük Birlik Partisi İl Başkan Vekili Selçuk Özkaradeniz, AK Parti Başiskele İlçe Başkanı Mehmet Başyiğit ve MHP Başiskele İlçe Başkanı Mehmet Doğan hazır bulundu. Ayrıca geçmiş dönemde şehre önemli hizmetlerde bulunmuş olan eski İl Genel Meclis Başkanı Ali Ayaz, eski Belediye Başkanı Hikmet Karaaslan ile Hikmet Tuncay, meclis üyeleri ve belediye yöneticileri de bu özel programda bir araya geldi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.