enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:56 İskoçya Başbakanı Gazze’deki durumu “soykırım” olarak nitelendirdi
00:52 Trump’ın konuşlandırma emrinin ardından… Amerikan nükleer denizaltıları hakkında ne biliyoruz?
00:46 Yorum: Paşinyan’ın son açıklamaları ışığında gerçek Ermenistan ve Anayasa Değişikliği
00:38 Gazze ateşkesi: ‘Kapsamlı anlaşma’ konuşmaları, durgunlaşan müzakereleri harekete geçirebilir mi?
00:38 Yıllık izinlerini memleketlerinde geçiren gurbetçilerin yaşadıkları ülkelere dönüş yolculuğu başladı
00:26 İzmir’de, su tüketiminin yoğun olduğu bölgelerde 6 Ağustos’tan itibaren 6 saatlik su kesintisi yapılacak…
00:17 Bakan Kurum: “Yangın bölgelerinde bu ay içinde hak sahipliği çalışmaları biten Bilecik ve İzmir’de konutların temellerini atacağız”
00:12 Washington Fas’ın Batı Sahra üzerindeki egemenliğini desteklediğini açıkladı
10:08 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
10:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
09:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
09:14 AK Parti MKYK Üyesi ve Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar Açıkladı: Piyasalar Altüst Olabilir
00:53 14 ilde DEAŞ operasyonu: 26 gözaltı
00:53 Portekiz kulübünün sportif direktörü Mario Branco, Kerem Aktürkoğlu için ilk etapta 30 milyon Euro istedi.
00:49 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı İSFALT ve İETT’deki ihaleler soruşturmasında, özaltına alınan 25 şüpheliden 5’i tutuklandı.
00:48 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
00:43 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
00:38 Türkiye’den Suriye’ye ilk doğal gaz akışı başladı
00:34 Antalya Büyükşehir Belediyesine yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında 1 kişi daha tutuklandı
00:21 Arabulucular İsrail’den “ pek de güven verici olmayan” sözlü bir yanıt aldıklarını bildirdiler
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Yunan hükümeti: Giorgos Karaivaz suikasti açıklığa kavuşturulacak

Yunan hükümeti: Giorgos Karaivaz suikasti açıklığa kavuşturulacak
11 Nisan 2021
494
A+
A-

UHA HABER / Yunan hükümeti gazeteci Giorgos Karaivaz suikastinin bir an önce aydınlatılacağını açıkladı. Polis muhabiri Karaivaz evinin önünde öldürülmüştü. 

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın (Dpa  / HT,JD)’ye dayandırdığı habere göre, Yunan hükümeti polis muhabiri ve blog yazarı gazeteci Giorgos Karaivaz’ın Atina’da evinin önünde kimliği belirsiz kişilerce öldürülmesine ilişkin açıklama yaptı. Yunanistan Vatandaşı Koruma Bakanı Mihalis Hrisohoidis ERT Televizyonu’na verdiği demeçte, olayın en kısa süre içinde açıklığa kavuşturulacağını söyleyerek, “Yunan polisi çok hızlı bir biçimde suçluları bulup adalete teslim edecektir” dedi. Bakan bu açıklama öncesinde Yunanistan Başbakanı Kiryakos Mitsotakis ile görüştüğünü belirterek, Mitsotakis’in olayın hızlıca aydınlatılmasını istediğini söyledi.

Yunan gazeteci Giorgos Karaivaz Cuma günü Atina’nın güneyindeki Alimos banliyösündeki evinin önünde kimliği belirsiz iki kişi tarafından vurularak öldürülmüştü. Görgü tanıklarının Yunan medyasına verdiği bilgiye göre iki saldırgan daha sonra olay yerinden motosikletle kaçtı. Saldırının nedeni henüz bilinmiyor. Yunan medyası ve gazetecinin arkadaşları saldırganların Karaivaz’ın haberlerini yaptığı suçlular tarafından görevlendirildiği tahmin ediyor.

Kathimerini gazetesi olay yerinde 17 mermi kovanı bulunduğunu yazdı. Ancak Karaivaz’ın komşuları saldırı sırasında silah sesi duymadıklarını belirti. Polis bu nedenle saldırıda susturuculu silah kullanıldığını tahmin ediyor.

Griechenland Griechischer Kriminaljournalist Giorgos Karaivaz wurde ermordet

Olay 11 yıl önce gazeteci Sokratis Giolias’ın öldürüldüğü saldırıyı hatırlattı. Giolias da evinin önünde 16 kurşunla öldürülmüştü. Saldırıyı aşırı solcu bir terör örgütü üstlenmişti.

AB yetkililerinden kınama

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen suikasti kınadı. Von der Leyen Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Bir gazetecinin öldürülmesi alçakça, korkakça bir eylem” dedi. Von der Leyen, Avrupa’nın özgürlükleri savunduğunu belirterek, “Basın özgürlüğü belki de en kutsalı. Gazeteciler güvende çalıbaşabilmeli” dedi. Von der Leyen gazetecinin ailesine taziyelerini iletirken suçluların bir an önce yargı önüne çıkarılması temennisinde bulundu.

AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Vera Jurova da adaletin tecelli etmesi ve gaetecilerin güvenliğinin garanti altına alınması gerektiğini söyledi. Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Dunja Mijatovic ise yetkili makamlardan olayı bir an önce her yönüyle araştırmasını ve sorumluluları yargı önüne çıkarmasını istedi. Mijatovic, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Karaivaz’ın öldürülmesinin gazeteciliğin Avrupa’da tehlikeli bir meslek olduğunu trajik biçimde hatırlattığını belirtti.

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[UHA Haber Ajansı, 11 Nisan 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.