enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
20:02 İzmir Kültürpark Atlas Pavyonu’nda kapılarını açan ”Ve Mavi Gözleri Çakmak Çakmaktı” Mustafa Kemal Atatürk Sergisi…
18:21 İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, CHP’li 40’ı tutuklu 200 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı.
14:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan Kuveyt, Katar ve Umman’ı ziyaret edecek
14:01 CHP’li marjinal gruplar, CHP Kocaeli İl Kongresi’nde Gazeteci Erdal Sertel’e saldırdı…
12:53 Bursa’nın Su Güvenliği Yağmuru Bekler Duruma Neden Düştü?
08:58 Dış Bakış Dergisinin “KIBRIS” Özel Sayısı Yayında
00:50 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Doğruyu bildikleri halde ikrar edemeyenlere yapabileceğimiz hiçbir şey yok”
00:06 Körfez’de Taşlar Yerine Oturmaya Başlıyor!
00:56 Ambulansa yol vermeyen sürücülere ağır cezalar geliyor
00:46 Sözde soykırım destekçisini savunmaya çalışan Don Kişot’un hezeyanı!
00:43 Sıfır Atık Vakfı Onursal Başkanı Emine Erdoğan, “Sıfır atık kararı artık bir Birleşmiş Milletler politikasıdır”
00:41 Yüksek Seçim Kurulu, CHP’nin 39’uncu Olağan İstanbul İl Kongresinin devamı yönünde karar verdi
00:26 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “(Filistin’de) İki devletli çözüm hayata geçerse biz burada fiili garantör olma sorumluluğunu almaya hazırız”
00:22 Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Zirai Don Olayını Araştırma Komisyonu, gelecek hafta son toplantısını yapacak.
00:12 Türkiye’nin 17. “İyilik Gemisi”nden indirilen insani yardım malzemelerinin bir kısmını taşıyan 25 tır, Refah Sınır Kapısı’na doğru yola çıktı.
00:08 Adalet yatırımlarını anlatan bir video paylaşan Adalet Bakanı Tunç, “Adaletin yüzyılını güçlü temellere inşa ediyoruz”
10:43 Gazze Görev Gücü’ne katılarak insani yardım faaliyetlerine gönüllü destek vermek isteyen vatandaşlar, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezine (CİMER) başvurdu…
09:05 Gıda sevkiyatı kadar temiz su temini de acil!
00:59 Moskova ve Şam geçmişi geride bırakıp ilişkilerini yeniden tesis ediyor
00:55 Gaziantep mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan soğan kebabı, özellikle sonbahar ve kış aylarında artan talep ile dikkat çekiyor.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

YTB Başkanı Eren: Bu yıl da Memleket Yolu’na çıkan vatandaşlarımızın yanında olacağız

YTB Başkanı Eren: Bu yıl da Memleket Yolu’na çıkan vatandaşlarımızın yanında olacağız
19 Haziran 2021
450
A+
A-

UHA HABER / YTB Başkanı Abdullah Eren, “Tüm kamu kurum ve siyasilerin el ele vermesiyle tüm hazırlıklarımızı yaptık. Bu yılki gelişlerde de kolaylıklar sağlanacağını umuyoruz. Bu yıl da Memleket Yolu’na çıkan vatandaşlarımızın yanında olacağız” dedi.

Yaz izin ve tatil sezonunun gelmesiyle birlikte yurt dışında yaşayan vatandaşların kara yolu ile Türkiye seyahatleri başladı.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Abdullah Eren, Kapıkule Sınır Kapısı’nda yurt dışında yaşayan vatandaşların Türkiye’ye girişlerinde alınan önlemler ve yapılan işlemler hakkında bilgi aldı, vatandaşlara yönelik yapılacak karşılama çalışmalarını yerinde inceledi.

‘Vatandaşların yolculuklarının rahat geçmesi için her yıl bir dizi çalışma yapıyoruz’

YTB Başkanı Eren’e TBMM Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Alt Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Zafer Sırakaya eşlik etti. Eren, Trakya Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Nihat Kınık ile vatandaşların gelişleri ve alınacak önlemler hakkında görüş alışverişinde de bulundu. Eren ardından ise basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Yurt dışında büyük bir Türk varlığı olduğunu ve her yıl Avrupa’da yaşayan Türk vatandaşlarının tatillerini geçirmek için baba ocağına, memleketlerine geldiklerini hatırlatan Eren, YTB olarak vatandaşların yolculuklarının rahat geçmesi için her yıl bir dizi çalışma gerçekleştirdiklerini aktardı.

Fotoğraf: TRT Haber

[Fotoğraf: TRT Haber]

“Memleket Yolu Projemiz kapsamında sunduğumuz hizmetleri devam ettireceğiz”

Avrupa’da yaşayan Türklerin sınır kapılarından giriş yaptıkları andan itibaren her türlü ihtiyaçlarının karşılanması için de faaliyetlerde bulunduklarını söyleyen Eren şöyle konuştu:

“Salgından dolayı geçen seneden beri PCR testi, aşı süreci ve çalışmaların nasıl gittiğini, vatandaşlarımızın bu hususta nasıl bilgilendirildiğini ve bizim neler yapabileceğimizi yerinde tespit etmek için geldik. İnşallah bu sene de önceki yıllarda Memleket Yolu Projemiz kapsamında sunduğumuz hizmetleri devam ettireceğiz. Bizim vatandaşlardan ricamız PCR testlerini, aşı olduysalar aşı kartlarını, COVID-19 geçirdiyseler bununla ilgili belgelerini yanlarında taşımalarıdır. Gelmeden önce sağlıkla alakalı, ruhsat ve mülkiyet vekaletle alakalı ruhsatlarını, pasaportlarını ve araç sigortalarına ilişkin belgelerini yanlarında bulundurmalarını istiyoruz.”

Gençler ve çocuklara hediyeler verildi

Sırbistan’dan geçerken belli bir miktarın üzerindeki paranın ibra edilmesi gerektiği uyarısında bulunan Eren, Sırbistan Sınır Kapısı’nda YTB personeli ve Türk Polisi’nin sıla yolundaki vatandaşlara yardım ettiklerini de aktardı.

Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının gelişinin artarak devam ettiğini belirten Eren, gençler ve çocuklar için hazırladıkları hediye ve kitapları ülkeye giren vatandaşlara takdim ettiklerini söyledi.

Fotoğraf: TRT Haber

[Fotoğraf: TRT Haber]

“Bu yıl da Memleket Yolu’na çıkan vatandaşlarımızın yanında olacağız”

Avrupa’da yaşayan vatandaşların seyahatlerinin rahat geçmesi için hazırlık yaptıklarını dile getiren Abdullah Eren, “Bu sene yoğun bir geliş bekliyoruz. 2019’u yakalar mıyız bilmiyorum ama tüm kamu kurum ve siyasilerin el ele vermesiyle Türkiye’ye girişler için tüm hazırlıklarımızı yaptık. Bu vesileyle bu yılki gelişlerde de kolaylık sağlanacağını umuyoruz. Bu yıl da Memleket Yolu’na çıkan vatandaşlarımızın yanında olacağız. Vatandaşlarımıza yolda araç sürerken dikkatli olmaları yönünde uyarıda bulunuyoruz” diye konuştu.

Milletvekili Sırakaya da bu sene İçişleri Bakanlığı’nın yayımladığı genelgeyle, PCR veya antijen test sonucunu ibraz eden vatandaşların sorunsuz şekilde ülkeye giriş yapabileceklerini söyledi.

Fotoğraf: TRT Haber

[Fotoğraf: TRT Haber]

YTB Başkanı Abdullah Eren ve Komisyon Başkanı Zafer Sırakaya sonrasında Edirne Valisi Ekrem Canalp ile bir araya geldi.

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[UHA Haber Ajansı, 19 Haziran 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.