enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
15:21 Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’na 3 bin 635 subay ve astsubay alınacak
12:06 Türkiye, 6 Şubat deprem bölgesinde dev dönüşüm
11:51 Muhittin Böcek dahil 41 kişi için iddianame hazırlandı
06:53 Mesafe Giderek Açılıyor
06:47 İletişim Başkanlığı, Türkiye’nin ABD ile LNG anlaşması nedeniyle Rus gazı alımını sonlandırdığı iddialarını yalanladı
06:22 Normatif Güçten Sert Jeoekonomiye: Gri Alanda Kalmanın Maliyeti
06:21 Avrupa’da Yüzleşme: GKRY’nin Prestij Kaybı
06:10 Yeni bir sosyal devlet destanı yazmak için Cumartesi günü Aydın’daydık!
00:48 Soykırımcı, katil İsrail’in ateşkese rağmen yaptığı ihlaller ve katliamlar
00:34 Suriye’de PKK/YPG’nin Sonuna Doğru
00:19 Dünya Meteoroloji Örgütü’nün (WMO) raporuna göre: Su Döngüsündeki Düzensizlik Toplumları Tehdit Ediyor
00:08 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bugün Nizaryalı mevkidaşı Yusuf Maitama Tuggar ile bir araya gelecek
20:45 Uğur Mumcu katledilişinin 33. yılında İzmir’de de anıldı
20:10 Aydın Şehir Hastanesi hizmete açıldı
19:57 Uğur Mumcu ölümünün 33. yılında anıldı
07:43 Kitap: Avcı Kekliği ‘Evveli Aşk, Ahiri Aşk Vesselam’
07:25 Yapay Yağış ve Yağış Artırma Çalışmaları
06:42 ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci: “Uzun süredir yapılan yatırımlar 2026’da devreye girmeye başlayacak”
06:07 Türkiye ve Marmara için örnek model: İzmit Körfezi’nin geleceği “Dijital İkiz Projesi” ile şekillenecek
00:28 ASELSAN tarafından üretilen Hava Trafik Kontrol Radar Sistemi HTRS 100, Şam’da uçuş güvenliğini sağlayacak
TÜMÜNÜ GÖSTER →

CHP’li Yankı Bağcıoğlu: “Türk Yıldızları’nın, İzmir’in Kurtuluşu Gibi Milli Günlerde de Göklerde Olmalarını Bekliyoruz”

CHP’li Yankı Bağcıoğlu: “Türk Yıldızları’nın, İzmir’in Kurtuluşu Gibi Milli Günlerde de Göklerde Olmalarını Bekliyoruz”
30 Eylül 2024
22
A+
A-

CHP Milli Savunma Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, Türk Yıldızları’nın Teknofest Adana 2024’te yeniden göklerde olacağı haberini memnuniyetle karşıladığını belirterek yazılı bir açıklama yaptı.

Bağcıoğlu, açıklamasında şunları söyledi:

“Hatırlanacağı üzere, geçtiğimiz aylarda Türk Yıldızları birçok gösteri uçuşu, tasarruf tedbirleri gerekçesiyle iptal edilmişti. Özellikle İzmir’in Kurtuluş Günü olan 9 Eylül’de gösteri uçuşlarının yapılmaması, bizleri derinden üzmüştü. O dönemde yetkililere defalarca uyarıda bulunmuş ve bu faaliyetlerin sadece birer gösteri değil, milli şuuru yüksek tutan, gençleri pilot olmaya özendiren, askeri personelin moral ve motivasyonunu artıran, ülkemizin havacılık kabiliyetini sergileyen harekât eğitimleri olduğunu ifade etmiştik.

Türk Yıldızları'ndan güzel haber – Haber Aero

Bugün, Türk Yıldızları’nın Teknofest Adana 2024’te gökyüzüne yeniden çıkacağını öğrenmek bizleri sevindirdi. Bu gelişme, gençlerimizi havacılığa teşvik edecek, milli gururumuz olan pilotlarımızın üstün yeteneklerini bir kez daha dosta düşmana gösterecek önemli bir adımdır. Ancak unutulmamalıdır ki, güzel yurdumuzun her köşesinin kurtuluş günleri ayrı ayrı büyük öneme sahiptir. İzmir’in Kurtuluşu, Büyük Taarruzla başlayan bağımsızlık mücadelesinin taçlandığı simge bir gündür. Türk Yıldızları’nın bu gibi milli günlerde de gökyüzünde olmaması, halkımız için büyük bir eksikliktir.

Tasarruf yapılacak birçok farklı alan varken, milli şuuru ve halkımızın havacılığa olan sevgisini pekiştiren bu faaliyetlerin iptal edilmesi kabul edilemez. Teknofest Adana ile birlikte bu yanlıştan dönüldüğünü görmek bizleri mutlu ediyor. Bundan sonraki süreçte, başta İzmir’in kurtuluşu olmak üzere tüm milli bayramlarda Türk Yıldızları’nın ve SOLOTÜRK’ün, tasarruf tedbirlerine takılmadan gökyüzünde yer almasını bekliyoruz.

Bu vesileyle, tüm gençlerimizi havacılık tutkusunu yerinde yaşamak ve Türk Yıldızlarımızı izlemek için Teknofest Adana’ya davet ediyoruz. Ülkemizin havacılık alanındaki gururu olan bu gösteriler, genç nesiller için ilham kaynağı olmaya devam edecek. “dedi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.