enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:53 ABD’nin SDG’den Neden Vazgeçti
11:08 Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nde (KOGACE) Başkanlık Görev Değişimi
07:04 ABD-Ukrayna-Rusya Üçlü Müzakereleri Devam Edecek
00:16 Uluslararası Deneyimler Çerçevesinde Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı
00:11 ICE’a Tepki Büyüyor
00:10 TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, “Türk hukukuna göre Türkiye’de otel ve tur pazarlamak seyahat acentalarının işi”
00:09 ‘Kürtlere Karşısınız’ Söylemi Neye Hizmet Ediyor?
00:08 “Habib-i Neccar”ın böyle dimdik ayakta olduğunu görenler Antakya’nın yeniden hayata döndüğüne kalben inanıyor”
00:05 Katil, soykırımcı, terör örgütü ve lanetli İsrail’e, Türkiye ve 7 ülkeden kınama
00:04 Kocaeli’n ‘Körfezray Metro Projesi’nde saha çalışmaları planlanan takvime göre hızla devam ediyor…
00:04 ABD’de Politik Çekişmeler ve Ermeni Diasporasının Etkisi: Dr. Mehmet Öz örneği
14:42 Gazze Şeridi’nin dünyaya açılan ve Mısır sınırında yer alan Refah Sınır Kapısı’nın “deneme” amaçlı açıldığı duyuruldu…
06:53 Uluslararası kuruluşların ve Birleşmiş Milletler’in “Vicdani ve Alaki” sorumlulukları
06:39 Bakanı Kacır, “KOSGEB Acil Destek Kredi Programı kapsamında 2 bin 120 KOBİ’ye 1,9 milyar lira kredi sağlandı”
06:35 UHA / İnternational News Agency’n kısa kısa ‘Yurttan ve Dünyadan’ Kahvaltı Haberleri
06:27 ABD, İran’a Askeri Operasyona mı Hazırlanıyor?
05:05 İletişim Başkanı Duran: TRT, Türkiye’nin hakikatini ve değerlerini temsil ediyor
04:34 DEVA Partisi’nden Suriye Açıklaması: “Suriye’de en ağır bedeli kadınlar ve çocuklar ödemekte”
00:39 “Kendimize güvenirsek her şeyi başarabiliriz”
00:36 Karabağ’da kalan Ermenilerin nakli ve tahrike yönelik propagandalar
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ya muhalif blok 2023’ü göremezse! .

Ya muhalif blok 2023’ü göremezse! .
A+
A-

KEMAL Kılıçdaroğlu, 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olabileceğinden daha sık bahseder oldu. Daha önce adaylık bahsine kategorik olarak karşı çıkıyordu.

Doç. Dr. İsmail ÇAĞLAR & SETA Toplum ve Medya Araştırmaları Direktörü

Parti genel başkanı olarak aday olmasının uygun olmayacağını söylüyordu. Önemli olan benim adaylığım değil, muhalefetin seçimi kazanması, diyerek konuyu tartışmıyordu bile. Ama artık kendisinin adaylığını soru üzerine de olsa daha sık dile getirmeye, konuşmaya başladı.

Sıklaşan bu açıklamalara bakarak Kılıçdaroğlu’nun adaylığı düşünmeye başladığını zannetmiyorum. Kendisi de pekala Türkiye’de herhangi bir seçimi kazanma ihtimalinin olmadığını biliyor. Aslında kendisinin en kuvvetli yönü de burası.

Hem en zayıf hem de en kuvvetli yönü… Kimseye bir tehdit oluşturmadığı için oyunun içerisinde kalabiliyor.
Mesela Ekrem İmamoğlu cumhurbaşkanlığı adaylığı yolunda Kılıçdaroğlu’nu bir tehdit olarak görmüyor.

İmamoğlu’nun başka rakipleri saf dışı bırakması, başka denklemleri lehine çevirmesi gerekiyor. Pekala “İmamoğlu mu Kılıçdaroğlu mu?” seçiminden kimin kazanacağını biliyor. Tam da bu nedenle Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanlığı seçimi zamanı gelene kadar koltuğu dolduracak ideal bir figür oluyor. Cumhurbaşkanlığı adaylığına göz kırpan diğer bir isim olan Mansur Yavaş için de aynısı geçerli. Kılıçdaroğlu rakibi değil, olamaz. O zaman yerinde durmalı. Genel başkanlığı, içini dolduramadığı liderliği başkasının eline geçmekten korumalı.

Madem öyle Kılıçdaroğlu neden kendi adaylığından sıkça bahseder oldu? Cevabı Meral Akşener’in yükselen yıldızında gizli. Dengeyi terazinin CHP tarafı değil Akşener bozdu.

Akşener son zamanlarda müstakil tavır geliştirmeye, net pozisyon almaya başladı.

Mesela emekli generallerin gece yarısı bildirisine karşı kendi partisinin önde gelen isimlerine zevzek diyerek ciddi bir tavır koydu. HDP ile ilişkileri de Akşener artık kendi bildiği usule göre götüreceğe benziyor. Şimdiye kadar o alanda CHP yol alıyor, Akşener de CHP’nin attığı adımların kendi partisinde ve tabanında kaldırdığı toz dumanla boğuşuyordu.

Ancak dokunulmazlık meselesinde yaptığı açıklamalar, ortaya koymaya çalıştığı müstakil tavrın bir habercisi olarak okunabilir.

Kılıçdaroğlu da kendi adaylığını hiç olmadığı kadar sık konuşarak Akşener’in önünü kesmeye çalışıyor.
“Senin yükselen yıldızın kendi tabanında, kitlende değil benim kendimden vazgeçerek konsolide ettiğim cephede anlamlı. Kendi başına hareket edip, müstakil bir aktör olmaya çalışırsan cephenin dışında kalırsın” demek istiyor.
Biliyorum daha 2023’e çok var ama şimdiden söyleyebilirim.

Muhalefetin aday belirleme süreci zannedilen kadar sorunsuz geçmeyecek. Tam da bu nedenle muhalif blok 2023’ü göremeyebilir!.

Ali Erbaş: Mümkün olduğunca evlerinizi mescit haline getirin

 

 

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[UHA Haber Ajansı, 19 Nisan 2021]

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.