enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:55 “Her yerde Türkiye var!”
00:42 İçişleri Bakanı Yerlikaya, “Siber suç operasyonlarında 539 şüpheli yakalandı”
00:38
00:32 Kasım ayında temettü verecek 10 şirket
00:28 Bakü, Gazze’ye askeri birlik gönderilmesi için BM kararını bekliyor
00:24 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Adıyaman Üniversitesi’nin 2025-2026 Akademik Yılı Açılış Töreni’ndeki konuştu…
00:23 Türkiye sadece platform değil ‘konsept’ de ihraç ediyor
00:23 ABD’nin toplam kamu borcu, 22 Ekim itibarıyla 38 trilyon doları aşarak rekor seviyeye ulaştı.
00:21 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İstanbul’da Gazze konulu toplantıya ev sahipliği yaptı.
00:06 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde 2001’de kurulan AK Parti, 3 Kasım 2002 seçimlerini kazanarak geldiği iktidarda 23 yılı geride bıraktı.
00:06 AK Parti Sözcüsü Çelik: 3 Kasım tarihi bir dönemin açıldığı siyasi bir milattır
00:04 Ekim ayı enflasyon rakamları açıklandı
00:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye’ye özel bir destek programını başlatıyoruz
17:55 Yargımızın Bağımsızlığı ve Tarafsızlığı Sorunu
07:50 Türk Halk Müziği sanatçısı Mahsun Kırmızıgül Moskova’yı büyüledi
00:47 Almanya, Türkiye’yi “stratejik ortak” olarak görüyor…
00:38 Fatih Sultan Mehmet’in Macar Orban’a döktürdüğü Şahi topu, dünya tarihinde bir devrin kapanışını simgeler.
00:25 İstanbul Ticaret Odası (İTO), Ekimde fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri açıkladı…
00:23 TBMM Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmelerine devam edecek…
00:21 Terörsüz Türkiye’de Gelinen Süreç ve Sonrası
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği’nde (UYMSİB) gündem Biber İhracatı ve Gıda Gücenliği…

Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği’nde (UYMSİB) gündem Biber İhracatı ve Gıda Gücenliği…
19 Ağustos 2022
279
A+
A-

BURSA – UHA HABER / Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği (UYMSİB) organizasyonunda Yenişehir’de düzenlenen toplantıda tarla biberi ihracatı ile ilgili değerlendirmelerde bulunuldu.  

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’nın haberine göre, T.C. Ticaret Bakanlığı, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği, Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve Yenişehir Ziraat Odası işbirliği ile 2022 Yılı Biber İhracatını Değerlendirme Toplantısı, Yenişehir’de üretici ve ihracatçı firmaların temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.  

Tarım ürünleri ihracatı hakkında üreticilere bilgilerin verildiği toplantıda,  Avrupa Birliği’ne (AB) yapılan dış satımlarda üreticinin mağdur duruma düşmemesi için uyulması gereken kurallar,  AB ülkelerinin insan sağlığı açısından dikkate aldığı hassasiyetler ve Bursa ile Yenişehir’in tarım sektöründeki yeri hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu. 

Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya, Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Yardımcısı Musa Demir, Tarım ve Orman Bakanlığı Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Dr. Yunus Bayram, Bursa İl Tarım Müdürü Hamit Aygül,   UYMSİB Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Senih Yazgan, Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın, İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, Yenişehir İlçe Tarım Müdürü Kamil Oruç ve biber ihracatı yapan firma temsilcileri katıldı.  

Resim önizlemesi

Toplantı sonrası değerlendirmelerde bulunan UYMSİB Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Senih Yazgan, Yenişehir bölgesinin tarla biberi üretiminde çok özel bir yeri bulunduğunu ve Avrupa’ya olan ihracatta önder bir ilçe olduğunu vurgularken, üreticinin mağdur olmaması ve denetimlerden rahat geçmesi için çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.  Prof. Dr. Yazgan sözlerini şöyle sürdürdü, “Tarla biberi konusundaki ihracata önderlik eden çok özel bir bölgedeyiz. Avrupa’ya yüksek miktarlarda biber ihraç ediliyor ve çok şükür bir sorunla karşılaşmadık.  Yenişehir, özelikle analizlerde herhangi bir problem yaşamadığımız bir üretim alanımız.  Gelecekte de bu kalitenin devam etmesi ve üretimin AB standartlarına uygun şekilde sürdürülmesi adına Ticaret Bakanlığı yetkililerimizin katkılarıyla, üreticilerimizle bir araya geldik.  Buradaki ana amacımız üreticilerimizin geleceğe hazırlanması, yeni çıkan kanunlara, AB’nin koyduğu kıstaslara uyum sağlamalarını, yani geleceğe hazırlamak için bu toplantıları organize ediyoruz” dedi.  

BİBER İHRACATI VE ZARARLI ORGANİZMALAR  

Toplantıda konuşan Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül ise , “Yenişehir ilçemiz tarla biberi ihracatında da lider merkezlerden biridir. İlçemizde biberin yurt dışı pazarlara taşıyan toplam 15 adet ihracatçı firma faaliyet göstermektedir.  İhracatta en önemli kriter kalite. Bu kapsamda Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak, Bitki Sağlığı Uygulama Programı kapsamında biberde sorun oluşturan zararlı organizma sürveyleri gerçekleştirilmektedir. 2021 yılında yapılan sürvey çalışmalarında üretimi ve verimi olumsuz etkileyebilecek herhangi bir zararlı organizmaya rastlanmamıştır. 2022 yılında da sürveylerimiz devam etmektedir” dedi 

Biber üreticileri ve ihracatçı firmaların temsilcilerine bilgilerin verildiği toplantıda hazır bulunan Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürü Yardımcısı Musa Demir ve Tarım ve Orman Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Dr. Yunus Bayram da üreticilerin sorularını cevaplayarak, tarım sektörüne sağlanan destekler hakkında bilgi paylaşımında bulundular. 

[UHA Haber Ajansı, 19 Ağustos 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.