enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
21:14 ABD Başkanı Trump’ın İran açıklamalarıyla Altın yükseldi, petrol düştü
09:04 Teknoloji devlerinde büyük işten çıkarma dalgası: 2026 başında 80 bin kişi işsiz kaldı
08:44 Ekonomi ve siyaset gündemi – 6 Mayıs 2026
00:57 Upcycle Istanbul Art and Design Festival’de geri sayım başladı 
00:56 8 haftalık ek doğum iznine başvurular sürüyor
00:51 Hıdırellez, İzmit’te yağmurun bereketi ile geldi: Büyükşehir’in ev sahipliği yaptığı şenlikte Hıdırellez kutlandı
00:46 Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun Türkiye’ye geliyor
00:35 Nizip Sınırları Aştı, İllere Meydan Okudu: 4 Ayda 141 Milyon Dolarlık Dev İhracat!
00:30 Batı Dünyası Dosyası: Ömür ÇELİKDÖNMEZ Yazdı : Münih Konferansı Batı’nın stratejik gerilemesini tescilledi
00:19 İzmit, Büyükşehir’le küllerinden doğdu: Büyükşehir’in yatırımları ile sahil kesimi kabuk değiştiriyor
00:14 Yunanistan, Avrupa Konseyi’ne bağlı CINGOs raporunu yayınladı
00:02 Hollanda’da Türk Şirketi ‘Binbin’e Ağır Suçlama: Binlerce Scooter Ortada kaldı, Borçlar Ödenmiyor
10:03 UHA / İnternational News Agency’na yansıyan dünden kalanlar
00:59 İnşaat sektöründe “ilerleme paradoksu”: İyimserlik artıyor, risk iştahı düşüyor
00:47 Yalnız Değiliz
00:47 Türkiye’de en sık görülen ruhsal sorunlar: Depresyon ve kaygı bozuklukları
00:41 Kocaeli Ticaret Odası’ndan (KOTO), işletmelere yeşil dönüşümde kılavuzluk ediyor
00:39 2016’dan bu yana 1 milyon 407 bin Suriyeli gönüllü geri dönüş yaptı
00:23 SPD’nin Sekizinci Araştırma Raporu yayınlandı: Türkiye’de Nehir Havza Planlaması ve Yönetimi
00:13 Bakan Göktaş: Gaziantep’e ilk etapta 50 milyon lira kaynak aktarıyoruz
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ukrayna, Rusya’nın saldırısının ardından Abu Dabi görüşmelerinde müzakere tutumunu değiştirecek

Ukrayna, Rusya’nın saldırısının ardından Abu Dabi görüşmelerinde müzakere tutumunu değiştirecek
5 Şubat 2026
12
A+
A-

* Rusya, bu kış Ukrayna’ya karşı gerçekleştirdiği en büyük saldırının hemen ertesi günü, Ukrayna ve ABD ile yeni bir üçlü görüşme turu için Abu Dabi’de bir araya gelecek. Moskova, saldırısında rekor sayıda füze kullanarak Ukrayna’nın sivil enerji altyapısını hedef aldı.

* İşte detayı!…

TÜHA /TÜRKUAZ İnternational News Agency

Sasha VAKULINA - Paris Finance Forum

Gazeteci* Sasha VAKULİNA 

KİEV, 5 ŞUBAT 2026 – TÜHA /TÜRKUAZ Euronews Türkçe'nin yayını durduruldu | Yurtseverİnternational News Agency’n EuroNews’e dayandırdığı Gazeteci Sasha VAKULİNA ‘nın haberine göre, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy salı günü yaptığı açıklamada, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı en büyük hava saldırısını başlatmasının ardından Ukrayna’nın Abu Dabi’deki delegasyonunun görev ve pozisyonunun “ayarlanacağını” belirtti.

Zelenskiy, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı 71 füze ve 450 insansız hava aracı (İHA) fırlatarak, 2022 başlarındaki tam ölçekli işgalin ilk gününden bu yana değişmeyen gerçek niyetlerini ortaya koyduğunu yineledi.

Zelenskiy, “Rusya’nın bu tür her saldırısı Moskova’daki tutumların değişmediğini teyit ediyor. Savaş ve Ukrayna’nın yıkımı üzerine bahis oynamaya devam ediyorlar ve diplomasiyi ciddiye almıyorlar,” dedi. “Müzakere ekibimizin çalışmaları buna göre ayarlanacaktır.”

Ukrayna Cumhurbaşkanı, Moskova’nın Ukrayna’nın sivil ve enerji altyapısına karşı İskender-M/S-300 balistik füzelerini kullandığı son saldırıdan sonra tam olarak neyi değiştireceği ve Kiev’in yaklaşımının nasıl farklı olacağı konusunda ayrıntılı bilgi vermedi.

Ukrayna’da hava sıcaklıkları -20 derecenin altına düşerken, Moskova son birkaç haftadır hedefli saldırı kampanyasını yoğunlaştırdı.

Zelenskiy X’te yaptığı açıklamada, “İnsanları terörize etmek için kışın en soğuk günlerinden faydalanmak Rusya için diplomasiye yönelmekten daha önemli,” dedi.

Rusya’nın ABD’nin enerji tesislerine yönelik saldırıları durdurma önerisini diplomatik çabaları desteklemek için değil, füze stoklamak ve yılın en soğuk günlerinde saldırmak için kullandığını da sözlerine ekledi.

“Rusya’ya baskı yapılmazsa bu savaşın sonu gelmeyecek. Şu anda Moskova terörü ve gerilimi tırmandırmayı seçiyor ve bu nedenle azami baskı gerekiyor,” dedi.

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de Rus insansız hava araçlarının saldırısı sırasında insanlar bomba sığınağı olarak kullanılan bir metro istasyonuna sığındı, 3 Şubat 2026.

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de Rus insansız hava araçlarının saldırısı sırasında insanlar bomba sığınağı olarak kullanılan bir metro istasyonuna sığındı, 3 Şubat 2026. AP Photo

Görüşmelerde ilerleme yok

Ocak ayı sonunda Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkentinde yapılan üçlü görüşmelerin ilk turundan pek bir sonuç çıkmadı.

Tüm taraflar müzakereleri “yapıcı” olarak nitelendirse de, Ukrayna’nın Rusya tarafından geçici olarak işgal edilen toprakları temel anlaşmazlık noktası olmaya devam ediyor.

Temel mesele, Rusya’nın Ukrayna’nın işgal ettiği bölgeleri, özellikle de Ukrayna’nın Luhansk ve Donetsk bölgelerini içeren doğudaki sanayi bölgesi Donbas’ı elinde tutup tutmayacağı ya da bu bölgelerden çekilip çekilmeyeceği.

Moskova, Rusya’nın 2014’teki ilk işgalinden bu yana bu bölgeyi işgal etmeye çalışıyor, ancak 12 yılın ardından iki bölgenin tamamını kontrol etmiyor.

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov görüşmeleri “çok karmaşık” olarak tanımladı.

Peskov, “Bazı konularda kesinlikle yakınlaştık çünkü tartışmalar, konuşmalar oldu ve bazı konularda ortak zemin bulmak daha kolay,” dedi. “Ortak zemin bulmanın daha zor olduğu konular da var,” dedi.

Rusya Devlet Başkanlığı Temsilcisi Kirill Dmitriev hafta sonu ABD’li yetkililerle görüşmek üzere Miami’deydi. Ancak Peskov görüşmeye ilişkin herhangi bir ayrıntı vermedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.