enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:00 ALTERNATİF GÜNDEM: Artemis II Pasifik Okyanusu’na indi
09:41 10 Maddede Bu Hafta
09:04 Uluslararası Ekonomi Zirvesi (UEZ 2026)
00:56 Dışişleri Bakanı Fidan, “Ateşkesi memnuniyetle karşılıyoruz”
00:53 Alman Dış Politikasında Güncel Zorluklar ve İnandırıcılık Sorunu
00:43 Bakan Fidan: Dünya İsrail’in muhtemel sabotaj hamlelerine karşı hazır olmalı
00:42 Türk SİHA’ları ‘KARAT’ ile yeni bir sayfa açacak
00:14 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, “Kumar ve müstehcenlikle mücadele liste başında”
00:14 TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan ‘ara seçim’ açıklaması
00:03 Savaşa ‘ateşkes’ arası: İstihbarat örgütleri sınıfta mı kaldı?
21:52 Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ile görüştü
12:51 “Karavan Araç Deposu”ndan Modern Otoparka: Şikayetler Bitti, Huzur Geldi
12:33 Bekçilerin işe alım şartları değiştirildi
00:56 AB Su Direktijleri / Avrupa Birliği su politikasını değiştiriyor: Peki Türkiye ne durumda?
00:55 İran Devrim Muhafızları Ordusu, İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırıları derhal durdurmaması halinde, “pişman edici bir karşılık” vereceklerini bildirdi.
00:40 UHA / İnternational News Agency’n ‘Dünya Gündemi’nden kısa kısa
00:12 Tahran’dan Ateşkes’le ilgili son gelişmeler…
00:09 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, “Tatilciler Afyonu’u rahat geçecek”
11:22 Dışişleri’nden “geçici ateşkes” açıklaması: Memnuniyetle karşılıyoruz
10:01 Amsterdam’da 10 Nisan’da Tarih Sahneye Çıkıyor: “Papa’cı olmaktansa Türklüğü terci ederim”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Suriyeli Gazeteci Dima İZZEDDİN, Suriye’den Aktarıyor..

Suriyeli Gazeteci Dima İZZEDDİN, Suriye’den Aktarıyor..
14 Ocak 2026
12
A+
A-

TRT TÜRK yeni banner

* Bir dönem TRT’de de görev yapan Suriyeli Gazeteci Dima İZZEDDİN, Şam’da yaşananları UHA /İnternational News Agancy okurları için aktardın için aktardı.

* İşte detayı!…

UHA / İnternational News Agency

Gazeteci* Dima İZZEDDİN

ANKARA, 14 OCAK 2026

*** Suriye Savunma Bakanlığı, Fırat Nehri’nin batısında kalan YPG işgal bölgesini askeri alan ilan ederek tüm silahlı unsurların Fırat Nehri’nin doğusuna çekilmesini istedi.

Suriye Ordusu Fırat’ın batısını askeri alan ilan etti

İşgal edilen bölgelerin kamikaze insansız hava araçlarıyla (İHA) Halep’e saldırılar için kullanıldığı ifade edildi.

Terör örgütünün hem bu bölgelere yığınak yapması hem Halep’e İHA saldırıları için kullanılması nedeniyle Fırat Nehri’nin batısında yer alan işgal altındaki bölgelerin askeri alan ilan edildiği aktarıldı.

Bu doğrultuda terör unsurlarının da Fırat Nehri’nin doğusuna çekilmesi istendi.

Meskene ve Deyr Hafir’in de yer aldığı bölgelerin de içinde yer aldığı haritalı paylaşımda, sivil halka terör örgütlerine ait noktalardan uzak durma çağrısı yapıldı.

Açıklamada, “Suriye ordusu, bu bölgede toplanan silahlı grupların burayı suç faaliyetleri için üs olarak kullanmasını önlemek için gerekli tüm önlemleri alacaktır.” ifadesi kullanıldı.

Suriye ordusu, artan saldırıların ardından 7 Ocak’ta Halep’te terör örgütü YPG’nin işgal altında tuttuğu mahallelere operasyon düzenlemişti.

Operasyonun ardından Halep’teki Eşrefiyye, Şeyh Maksud ve Beni Zeyd mahalleleri terör örgütünün işgalinden kurtarılmıştı.

***Suriye ordusu, terör örgütü YPG/SDG’nin Halep’in doğu kırsalındaki tahkimatına dikkati çekerek, herhangi bir askeri eyleme sert karşılık vereceğini bildirdi.

Suriye Ordusu Haberleri - Son Dakika Suriye Ordusu Hakkında Güncel Haber ve Bilgiler

Suriye haber ajansı SANA’ya göre, Suriye Ordusu Operasyonlar Heyeti’nden yapılan açıklamada, Halep’in doğusunda Meskene ve Deyr Hafir çevresinde YPG/SDG’nin konuşlandığı noktalara yeni silahlı grupların ulaştığı belirtildi.

Ordu yetkilileri, “takviyeler arasında PKK mensupları ile devrik rejimin kalıntıları bulunuyor.” bilgisini paylaştı.

Suriye ordusunun sahadaki durumu doğrudan ve acil şekilde değerlendirildiği ifade edilen açıklamada, örgütün söz konusu tahkimatının tehlikeli bir tırmanma olduğu vurgulandı.

Ordu yetkilileri, Suriye ordusunun, söz konusu grupların gerçekleştireceği herhangi bir askeri hareketi sert bir karşılıkla yanıtlanacağını vurgulayarak, “Suriye ordusu bu gelişmeler karşısında eli kolu bağlı kalmayacaktır.” ifadesini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.