enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:55 MHP Genel Başkanı Bahçeli: 15 Temmuz’da hainlerin başı ezildi
09:25 Marmara’da köpek balıkları ve vatozlar yeni yaşam alanları arıyor!
09:24 Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlanan “En Uzun Gece” destanının ilk temsili, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilecek.
09:09 Terörsüz Türkiye sürecinin en önemli aşamalarından birisi olan Meclis’te kurulacak komisyonu
09:07 İçişleri Bakanlığı, 15 Temmuz’da “Atatürk fotoğrafları yasaklandı” iddiasını yalanladı
08:59 Diyanet İşleri Başkanlığı, 15 Temmuz’u etkinliklerle anacak
08:49 FETÖ’nün hain darbe girişiminde neler yaşandı?
00:45 KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, New York 5+1 Gayrıresmi Zirvesine katılmak için bugün New York’a gidiyor
00:40 Rezaletin de böyledi! Yurt dışından gelenlere dijital zulmü: Whatsapp bile kullandırılmıyor!
00:29 FETÖ’nün hain darbe girişiminin üzerinden 9 yıl geçti
00:20 Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Başkanı Necmi Bulut, Haziran ayı dış ticaret verilerini değerlendirdi
00:08 Kartepe Belediye Başkanı Av. M. Mustafa Kocaman’dan Demokrasi ve Milli Birlik Vurgusu
09:57 İstanbul ve Moğolistan Devlet üniversiteleri iş birliğinde yürütülen “Atlılar Kültürü” başlıklı arkeoloji kazı projesinin bu yılki ayağında çalışmalara başlandı.
08:57 Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Ailesi, ‘Yaz Buluşması’ için Ankara’da bir araya geldi
06:54 Dünya Avrupa’nın ortasındaki soykırıma sessiz kaldı: Srebrenitsa
00:53 Cumhurbaşkanı Edoğan, “Pek çok tuzağa, oyuna, senaryoya, sinsi saldırıya maruz kaldık”
00:46 Ankara 2026 Türk Dünyası Turizm Başkenti seçildi
00:35 Cumhurbaşkanı Erdoğan BAE Devlet Başkanı Al Nahyan ile görüştü
00:33 Emine Erdoğan: Kadınların emeğiyle şekillenen güçlü yarınlara olan inançla, birlik ve başarı dileklerimle
00:22 ÖSYM Başkanlığınca ilk kez uygulanan Milli Eğitim Bakanlığı Akademi Giriş Sınavı’nın ikinci ve son oturumu olan Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi tamamlandı.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Türkiye başardı: YPG ve FETÖ artık NATO belgesinde

Türkiye başardı: YPG ve FETÖ artık NATO belgesinde
3 Temmuz 2022
348
A+
A-

İSTANBUL – UHA HABER / STAR Gazetesi Yazarı Fadime ÖZKAN, Erdoğan (Madrid) liderliğindeki Türkiye’nin terörle mücadelesinin içerde ve dışarda başarıyla devam ettiğini belirterek, kendi tezlerini, hassasiyetlerini, önceliklerini her zaman sarih biçimde ifade eden, ısrar eden, gerektiğinde sınır ötesinde sahaya inen ve kendi göbeğini kendi kesen Türkiye’nin, NATO’yu da bu noktaya çekmeyi başardığına dikkat çekti.

2030 stratejik perspektifini gözden geçirmek için Madrid’de toplanan NATO’ya terör örgütleri konusunda önemli bir istikamet verdi Türkiye.

Fadime Özkan kimdir?Fadime ÖZKAN, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İki ülkenin İsveç ve Finlandiya) üyelikleri gündeme geldiğinden beri tek bir şey söylediğini belirterek; Erdoğan’ın, “Ben toprak bütünlüğümü ve vatandaşlarımın can güvenliğini korumak için terör örgütleriyle 40 yılı aşkın süredir mücadele ediyorum, şehitler veriyorum, ama siz benim mücadele ettiğim PKK-YPG’ye silah veriyorsunuz, ekonomik, diplomatik, lojistik destek veriyorsunuz, FETÖ’ye kucak açıyorsunuz. Bunu yapmayı kesmediğiniz müddetçe üyeliğinize onay vermem” dediğini hatırlattı.

ISRAR ETTİK, NETİCE ALDIK

Türkiye’nin görüşünde ısrar ettiği ifade eden Yazar Fadime ÖZKAN şunları aktardı:

“Öyle ki bir noktadan sonra kendisinin söylemesine bile gerek kalmadı.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg defalarca, konu her gündeme geldiğinde “Türkiye’nin kaygılarının haklı, vetosunun meşru” olduğunu tüm dünyaya ilan etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan NATO zirvesi yolunda: Biden ile görüştüm, biz bunları artık yutmuyoruz - Internet Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Madrid’e hareket etmeden önce Esenboğa Havalimanında yaptığı basın toplantısında söylediklerini hatırlayın:

“…Biz dörtlü görüşmeyi Stoltenberg’in riyasetinde tekrar yapacağız. Burada Finlandiya Cumhurbaşkanı öbür taraftan İsveç Başbakanı birlikte bu dörtlü görüşmeyi yapıp hangi noktaya geldiklerini göreceğiz. Biz tabii kuru laf istemiyoruz, biz netice istiyoruz”.

Dedi ve neticeyi imzalattı.”

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, AB büyükelçileri ile görüştü - Son Dakika Haberleri

YPG SON ŞARTTI, KABUL ETTİLER

Fadime ÖZKAN yazısında, “Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da zirve önce yaptığı temaslardan sonra İsveç ve Finlandiya’nın Türkiye’nin taleplerini kabul ettiğini, son bir konu kaldığını, onu kabul etmelerinin beklendiğini söylemişti. O nokta YPG idi. İsveç ve Finlandiya PKK gibi YPG’yi de terör örgütü olarak tasdik edince metin imzalandı” dedi.

FETÖ, PKK, PYD, YPG ve eteklerindekiler toplu halde ilk kez bir NATO belgesinde “terör örgütü” tanımıyla geçti.

ÖZKAN, bunların arkasındaki sahiplerin Türkiye iç siyasetini istedikleri kıvama getirmek için malum yapılara, masalara, medyaya yaptığı yatırımın da çöpe gittiğini aktardı.

Son dakika: Kemal Kılıçdaroğlu'ndan elektrik zammı protestosu! 'Geri çekinceye kadar fatura ödemeyeceğim' - Haberler

KILIÇDAROĞLU TERÖRLE MÜCADELEYİ GEVŞETECEĞİM DİYORDU, ERDOĞAN İSVEÇ VE FİNLANDİYA’YI DA SIKIYA ALDI

Fadime ÖZKAN, Kılıçdaroğlu’nun büyükelçilerini toplayıp “size söz, seçilir seçilmez terörle mücadele yasasını gevşeteceğiz” dediği Batılı devletlere de Erdoğan’ın “senin mücadele ettiğin terör örgütlerinin hepsiyle ben de mücadele edeceğim” diye mutabakat metni imzalattı!ğını hatırlattı.

Erdoğan’ın dirayetli, şahsiyetli duruşu sayesinde kazananın Türkiye olduğunu dile getiren STAR Gazetesi Yazarı Fadime ÖZKAN, artık Türkiye’nin terörle mücadeledeki hedefinin imzacı ülkelerin de hedefinde olduğunun altını çizdi.

ÖZKAN, “Türkiye’nin önceliklerine, hassasiyetlerine önem vermeyen, evlatlarımızı katleden terör örgütlerine kucak açan, silah veren, kendi ülkelerinde değerlerimize saldırı olduğunda “ifade özgürlüğü canım” diye geçiştiren ülkelerin diz çöktüğü yerdir o metin” olduğunu aktardı.

Fadime ÖZKAN, “Türkiye üyeliklerini veto ettiği ve ısrar ettiği için İsveç ve Finlandiya Türkiye’nin güvenlik önceliklerini idrak edebildi ve duruma intibak etti” dedi.

YENİ BİR HUKUKİ ZEMİN KAZANDIK

“Artık PKK-YPG ve FETÖ İsveç’te ve Finlandiya’da karargah kuramayacak” diye yazan Yazar ÖZKAN, son olarak şunları aktardı:

“Bu ülkeye sığınmış teröristler yargılanmak üzere Türkiye’ye iade edilecek. İade edilmiyorsa MİT hepsini paketleyip THY kargoyla vatan toprağına bırakacak.

Ayrıca can damarları da kesilecek terör örgütlerinin. PKK ve uzantılarıyla paravan örgütleri İsveç ve Finlandiya’da para toplayamayacak, eleman devşiremeyecek. Türkiye’ye yönelik terör propagandası yapamayacak.

Bu başlıklarda her iki ülkenin ne yaptığı ne yapmadığını Güvenlik, Adalet, İstihbarat kurumlarının katıldığı Daimi Ortak Mekanizması denetleyecek.

Yeni bir hukuki zemin kazandı Türkiye. Bunun getirilerini ileride daha net görürüz. PKK’ya yönelik yeni operasyonun eli kulağında zaten.”

[UHA Haber Ajansı, 03 Temmuz 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.