enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:59 Erdoğan: Bölgemizin üzerine barış güneşinin doğmasına kimse engel olamayacak
00:56 GMKA’dan, 2025 Yılı Yeşil Gelecek Programı Bilgilendirme Toplantısı ve Proje Başvurusu Hazırlama Eğitimi
00:56 Ev ve mutfak eşyaları sektörünün uluslararası “Tasarım, Teknoloji ve Ticaret” buluşmasına sayılı günler kaldı.
00:52 Sıcaklıklar 6-12 derece daha artacak
00:50 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Kadınların gücüyle yükselen bir Türkiye var”
00:44 İBB’ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında, haklarında gözaltı kararı verilen 18 şüpheliden 15’i yakalandı.
00:44 Kartalkaya faciasıyla ilgili 3 bürokrata soruşturma izni
00:41 CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Kanko, “Bu düzeni değiştirmek boynumuzun borcudur!”
00:41 İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturmasında, Tunç Soyer ve 64 şüpheli için 45 yıla kadar hapis istendi
00:36 Gazeteci Özlem Bay’ın ‘Haber Ajandası’ndan: Bir Tabloya sığan asırlık bir yolculuk
00:26 Nizip Ticaret Odası’nda (NTO), Hayata Dokunan Eğitim: İlk Yardım Sertifikaları Verildi
00:25 Macaristan’ın Fahri Konsolosu Osman Şahbaz’dan, İstanbul Fatih Belediyesi’nden Macaristan’a “Kardeş Şehir” Mektubu!
00:20 Gıda ve tarımda inovasyona kadın eli değiyor
00:19 TED Ankara Koleji Öğrencilerinden Madalya Rekoru: Uluslararası Stem Olimpiyatlarından 30 madalya ile döndüler
00:17 Sessiz çatlama: Yeni nesil tükenmişlik ve 438 milyar dolarlık sessizlik
00:14 TBMM Başkanı Kurtulmuş: İsrail’in hukuk tanımaz saldırılarını nefretle kınıyoruz
00:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Peygamber ocağımıza 9 yeni cami kazandırdık
10:13 “Özgür Duvar” fikirlerle doldu
09:55 28 ilde DEAŞ opearasyonu: 153 gözaltı
09:45 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) yönelik yolsuzluk soruşturmasında haklarında gözaltı kararı verilen 18 şüpheliden 14’ü yakalandı.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Yüz yüze eğitim öncesi okullarda hazırlıklar sürüyor

Yüz yüze eğitim öncesi okullarda hazırlıklar sürüyor
31 Ağustos 2021
9.511
A+
A-

UHA HABER / Okulların açılmasına sayılı gün kaldı. Yüz yüze eğitim öncesinde, okullardaki hazırlıklar devam ediyor. Kitaplar sıralara yerleştiriliyor, bina içlerine salgın tedbirlerine yönelik uyarılar yerleştiriliyor.

Okul hasreti bitiyor. 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında öğrenciler ve öğretmenler, uzun bir aranın ardından bir araya geliyor.

Yeni dönem, 6 Eylül Pazartesi yüz yüze eğitimle başlıyor. Okula uyum eğitimleri için tarihse, 1 ile 3 Eylül arası.

Okullar tedbirlerle açılacak

Büyük gün için okullarda hazırlıklar sürüyor. Sınıflar temizlendi, kitaplar sıralardaki yerlerini almaya başladı. Salgın tedbirlerine ilişkin uyarılar da unutulmadı.

Öğrencilerin yoğun olarak kullanacağı yerler de düşünüldü. O yerlerden biri de koridorlar. Koridorlarda iki yönlü geçiş sağlanacak ve öğrenciler bu okları takip ederek ilerleyecekler.

Yüz yüze eğitim öncesi okullarda hazırlıklar sürüyor

Öğrencilerin okula alışması için özel bir çalışma yapılacak.

Oyun, drama ve sosyal etkinlikler aracılığı ile öğrencilerin, okul kurallarını öğrenmesi ve arkadaşlarını tanıması sağlanacak.

Öğrencilerin okula aidiyet duygularını artırmak için de oyun temelli etkinlikler düzenlenecek.

Salgın tedbirleri kapsamında maske kullanımı, hijyen, fiziki mesafe ve sağlıklı beslenme konularında bilgilendirmeler yapılacak.

Rehber öğretmenler ise bu süreçte aktif görev alacak. Maske kullanımı zorunlu olacak, okuldaki herkesin risk durumu takip edilecek.

Kalabalığın oluşmaması için teneffüs ve beslenme saatleri farklı zamanlarda

6 Eylül Pazartesi günü başlayacak olan ilk dönem 21 Ocak 2022 Cuma günü sona erecek.

[UHA Haber Ajansı, 31 Ağustos 2021] 

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.