enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:59 “Başkasının Derdiyle Dertlenmeyen, Kendine Dert Arasın”
22:45 Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonunun Nihai Raporu
21:54 ABD, İsrail ve İran: Kapasiteler, Kabiliyetler ve Hal Tarzları
21:39 İran Müdahalesi Avrupa’yı ve Transatlantik İlişkileri Nasıl Dönüştürüyor?
19:16 Jakobenlerin Laiklikle İmtihanı
17:57 MSB: Türk hava sahasına yönelen balistik mühimmat imha edildi
11:15 Ateş çemberinde akıl arayışı…
10:24 Bakan Fidan: İran’ın stratejisi son derece yanlış
07:06 Mazlumun Kimliği Sorulmaz
10:35 Mücevherde Yeni Sezonun Trendleri İlk Kez Fuarda Açıklanacak
09:55 Saldırıların ardından Gazze’de “yeniden açlık” endişesi
09:45 ABD ile İsrail’in İran’a yönelik ortak saldırıları,artan jeopolitik risk primi, küresel enerji piyasalarında sert fiyat yükselişlerini beraberinde getirdi.
00:50 ABTTF Başkanı: İftarlarımız bazı çevreleri neden rahatsız ediyor?
00:23 Remzi DİLAN’ın yazısı, Öcalan’ın Statüsü: Baş Müzakereci mi, Yerli Mandela mı?
00:02 ‘Savaş Türkiye’yi de etkileyebilir’
10:42 Hocalı Soykırımı’nın 34. Yılında İstanbul’da Düzenlenen Konferansla Anıldı.
01:01 “Laikliği birlikte savunuyoruz” başlıklı bildiriyi imzalayan 168 kişi hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan soruşturma başlattı.
00:50 CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında, “kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret” suçundan resen soruşturma başlatıldı.
00:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan diplomasi trafiği
00:22 Portre: Ayetullah Ali Hamaney kimdir?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Türk savunma sanayii genç mühendislerin elinde yükseliyor

Türk savunma sanayii genç mühendislerin elinde yükseliyor
27 Mayıs 2022
3.912
A+
A-

İSTANBUL – UHA HABER / Türkiye’nin teknoloji yolculuğunda TÜBİTAK bünyesinde çalışan genç mühendislerin payı çok büyük. Stratejik ürünlerin tasarımından üretimine kadar her aşamasında görev alan genç mühendisler, hikayelerini TRT Haber’e anlattı.

Operasyonlarda kullanılan detektörlerden üretilen çiplere kadar yerli ve milli  teknolojilerde genç mühendislerin imzası var.

O mühendislerden biri olan 25 yaşındaki Mehmet Dinçtürk, TÜBİTAK BİLGEM’in genç üyelerinden.

TRT_Francais_680*100 banner

Lisedeyken hedefinin elektronik haberleşme mühendisliği olduğunu ifade eden Dinçtürk, “Bu konuda o zaman çok bilinçli değildim ama uğraşmak istediğimi biliyordum. Şu an burada elektronik donanım tasarım mühendisiyim. Patlayıcı tespitinde ürettiğimiz dedektörlerin, radar cihazlarının, kartlarının tasarımında görev alıyorum.” dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin adeta gözbebeği olan OZAN dedektörü, Dinçtürk’ün de aralarında bulunduğu ekip tarafından tasarlandı.

Genç mühendisler tarafından geliştirilen OZAN dedektörünün ismi, aslında başka bir gencin hikayesinden geliyor. 2017 yılında mayına basarak şehit düşen 27 yaşındaki genç Üsteğmen Ozan Olgu Köreke’nin adı detektöre verildi.

Teskilat_680*100 banner

Bursiyer olarak başladı, TÜBİTAK personeli oldu

26 yaşındaki Merve Başaran da genç mühendislerden. Yarı zamanlı çalışan bursiyer olarak TÜBİTAK BİLGEM’e giren Başaran, şimdilerde kurumun çalışanı ve çok sayıda başarılı projenin altında imzası olan mühendislerden.

Üniversite sınavında aldığı derece ile beraber Boğaziçi Üniversitesi Matematik bölümüne girmeye hak kazandığını aktaran Başaran, şunları söyledi:

“TÜBİTAK BİLGEM 2205 numaralı burs kapsamında temel bilimlere burs sağlıyor. Bu burs sayesinde 4 yıl boyunca okulumda eğitim faaliyetlerine devam ettim. 2019 yılında burada bursiyer olarak yani yarı zamanlı olarak çalışmaya başladım. 2020 yılındaki mezuniyetimin ardından da TÜBİTAK’ta artık araştırmacı olarak bir personel olarak görev alıyorum.”

“Hiçbir zaman başka bir seçenek düşünmedim”

Mehmet Sait Eroğlu da mühendis olma hayaliyle büyüdü. Kurumda tasarım mühendisi olan 25 yaşındaki Eroğlu, yerli ve milli projelerde görev alıyor.

İlkokuldan beri Türk Silahlı Kuvvetleri’ne silah tasarlayacak mühendis olmak istediğini ifade eden Eroğlu, “Savunma sanayii her zaman aklımdaydı. Hiçbir zaman başka bir seçenek düşünmedim. TÜBİTAK’ta bir üniversitede çalışmalarına şahit oldum. Yoluma devam edeceğim yerin burası olduğuna karar verdikten sonra buraya geldik, başladık.” dedi.

Genç mühendisler bazen geri bildirimlerle, bazen de yaptıkları işten aldıkları tatminle motive oluyorlar.

Zaman zaman zorlansalar da vazgeçmeye niyetleri yok.

Fatma Fahriye Demirci adlı kullanıcının profil fotoğrafı

Haber: Fahriye Demirci

[UHA Haber Ajansı, 27 Mayıs 2022]

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.