enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:19 İslam aleminin üç ayları Pazar günü başlıyor…
08:58 İHA tehdidi: Türkiye’nin hava savunması hazır mı?
00:58 Bakan Tunç: ‘Terörsüz Türkiye’ süreci ülkemiz için, milletimizin geleceği için çok önemli bir süreç…
00:47 Mehmet Akif Ersoy soruşturmasındaki soru işaretleri
00:34 Şirketlerden N’Aber!
00:29 Fikret Yüksel Foundation ile Başlayan 27 Yıllık Yolculuk, Fikret Yüksel Eğitim Vakfı ile Türkiye’de Kök Salıyor
00:27 Almanya’da tüketici güveni sarsıldı
00:24 AK Parti’nin 60 sayfa ve 15 başlıktan oluşan raporu TBMM Başkanlığı’na teslim edildi…
00:23 Bakan Tunç: Sanal Bahis aile bütünlüğünü tehdit ediyor
00:14 ASELSAN’dan NATO üyesi ülkeye 410 milyon dolarlık ihracat
00:11 Yunanistan’ı kuranlar, onu kendi çıkarları için kullanmak isteyen İngilizler ve Fransızlardı…
00:09 Donald Trump 900 milyar dolarlık savunma bütçesini imzaladı
00:08 Süre yıl sonu doluyor: Suriye’de Kürtlerle anlaşma olur mu?
10:25 Dünyada gündemin öne çıkan haberlerinden özetler!….
10:02 Türkiye’de ve Dünyada ‘Ekonomik Görünüm’…
09:35 Bolivya’da ‘Ekonomik Hal’
09:11 Gazeteci Aslı SÖZLİR’den ‘Sabah Kahvesi’ Orada N’ler oluyor?
07:10 Devlet adamlığı, her istediğini yapabilme serbestliği değil; her yerde kendini sınırlayabilme iradesidir…
00:54 (TARİŞ), 2025–2026 üretim sezonu için zeytinyağı alım fiyatlarını açıkladı…
00:43 Yunanistan’ın Batı Trakya Türklerine Karşı Hak İhlalleri Devam Ediyor…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Türk Kızılaydan Kuzey Makedonya’daki ihtiyaç sahiplerine tekerlekli sandalye, işitme cihazı ve hijyen paketi

Türk Kızılaydan Kuzey Makedonya’daki ihtiyaç sahiplerine tekerlekli sandalye, işitme cihazı ve hijyen paketi
1 Nisan 2021
494
A+
A-

UHA HABER / Türk Kızılay, Kuzey Makedonya Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Kuzey Makedonya Kızılhaçı ile iş birliğinde ülkedeki ihtiyaç sahiplerine tekerlekli sandalye, işitme cihazı ve hijyen paketi hibe etti.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘Avaz‘dan aktardığı haberine göre, Destek kapsamında 50’si yetişkin ve 50’si çocuk hasta için olmak üzere 100 tekerlekli sandalye, 25 işitme cihazı ve 500 hijyen paketi teslim edildi.

Kuzey Makedonya’nın güneydoğusundaki Radoviş şehrinde düzenlenen teslim töreninde gazetecilere açıklamalarda bulunan Türk Kızılay Genel Müdürü İbrahim Altan, mağdur ve engelli vatandaşların daha önce Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından tespit edildiğini söyledi.

Partnerleri Kuzey Makedonya Kızılhaçı ile 1995 yılından bu yana çalışmalar yaptıklarını ifade eden Altan, “Onlara bir yenisini daha ekledik. Bundan sonra da kendileriyle yine muhtaç, mağdur insanlara, kişilere yardım etmek için ortak çalışmalarımız olacak.” dedi.

Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Enver Hüseyin de Türk Kızılay ile Kuzey Makedonya Kızılhaçının yakın iş birliği içerisinde olan iki kardeş kurum olduğunu kaydederek bakanlık olarak bu kurumların yükümlüklerine destek verdiklerini belirtti.

Radoviş Belediyesi Sekreteri Dragi Stoyanov da hibeden dolayı teşekkürlerini ifade ederek “Ne zaman ihtiyacımız olsa onlar tarafından yardım geliyor. Hatırlatmak isterim ki Radoviş Belediye Konseyi de yıkıcı İzmir depreminin ardından maddi yardımda bulunulması konusunda karar almıştı.” diye konuştu.

Radoviş Kızılhaç’ı Sekreteri Verica Bekarova ise tekerlekli sandalyelerin 25’inin Radoviş Belediyesine hibe edileceğini, diğerlerinin ise Kuzey Makedonya’nın farklı yerlerine teslim edileceğini kaydetti.

Tören ve belediyedeki resmi ziyaretin ardından Altan ve Hüseyin ile beraberindeki heyet Radoviş’e bağlı Ali Koç köyünü ziyaret ederek ihtiyaç sahiplerine tekerlekli sandalye ve işitme cihazı teslim etti.

[UHA Haber Ajansı, 01 Nisan 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.