enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:44 Türkçe düşünür, Türkçe rüya görürüz Türkçe yazar okuruz, ama, Türkçeyi bilmeyen okumuşlarız !!!
00:43 Hollanda’da Türkish Professional Network (Türk Profesyoneller Ağı) Dikkat Çekiyor: Direksiyonda yine kadınlar var!
00:42 Suriye Türkiye’de iç siyasi dengelere nasıl yansıyor?
00:32 Kocaeli Ticaret Odası’dan: İşletmelerin Hibe ve Fonlara Erişimini kolaylaştırma
00:21 İlklerin Adı: Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi
12:15 Türkiye’de 15 yaş altına sosyal medya yasağı geliyor
07:41 Yazar Peren Birsaygılı Mut: Suriye Devrimi’nin Filistin davası açısından taşıdığı tarihsel ve stratejik önemi
07:14 Avrupa’da ABD’siz savunmanın formülü: Avrupai NATO
00:55 Tokat’ın Niksar ilçesinde araç muayenesinde kredi kartı komisyonu yasal bulunmadı
00:48 Akif Çağatay Kılıç: İran ekseninde gerilimin çözülmesi için çabalarımız devam edecek
00:43 Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sonrası bildiri yayınlandı…
00:39 Bakan Göktaş’tan İBB kreşindeki iddialara ilişkin açıklama
00:38 Terörsüz Türkiye ve Bölge Hedefinin Geleceği
00:29 ABD’nin Güney Kahkasya Stratejisi: Zengezur, Enerji Hatları ve Bölgesel Güç Dengeleri
00:26 Türkiye’nin bölünmüş yol ağı 30 bin kilometreye ulaştı
00:20 İran Dışişleri Bakanı Arakçi, Steve Witkoff ile temas kurmadığını söyledi.
00:18 Irak’ta ABD’nin karşı çıktığı Nuri Maliki kimdir?
00:08 Davos’ta geç gelen itiraf
00:02 “Gaziantep’in Genç Yıldızları Ödül Töreni”nden notlar!
00:01 UHA / İnternational News Agency’ndan ‘Körfez Haberleri…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

TÜBİSAD, dijital kapsayıcılık için afet bölgesindeki bireyleri teknolojiyle buluşturmaya devam ediyor

TÜBİSAD, dijital kapsayıcılık için afet bölgesindeki bireyleri teknolojiyle buluşturmaya devam ediyor
29 Temmuz 2023
20
A+
A-

Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD), 6 Şubat‘ta yaşanan yıkıcı depremlerin ardından “iyilik bulaşıcıdır” motivasyonuyla üyelerinin ve ekosisteminde yer alan paydaşlarının katkılarıyla attığı hızlı adımlar sonucu, afet bölgesine yönelik hayata geçirdiği Teknolojik Eğitim Konteyneri/Sınıfı projesi kapsamında dört ay gibi kısa bir zamanda 11 Teknolojik Eğitim Konteyneri (TEK) ve Teknolojik Eğitim Sınıfı (TES) kurdu.

UHA / İnternational News Agency

Türkiye’de e-dönüşümü sağlayacak ulusal projeler üretmek, bu projeleri diğer sivil toplum örgütleri, kamuoyu, kamu ve özel sektör kuruluşlarıyla paylaşarak tüm kesimlerin desteğini almak suretiyle çalışmalarını yürüten Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD), afet bölgesindeki bireyleri teknolojiyle buluşturmaya devam ediyor. 6 Şubat’ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen deprem felaketinin ardından “iyilik bulaşıcıdır” motivasyonuyla üyelerinin ve ekosisteminde yer alan paydaşlarının katkılarıyla adımlar atan TÜBİSAD, aynı gün afet bölgesine powerbank, jeneratör, enkaz çalışma ekipmanları, projektör, temel ihtiyaç malzemeleri, soba, yakacak malzemesi gibi ihtiyaçlardan oluşan 12 tırın gönderimini gerçekleştirmiş ve mart ayında orta ve uzun vadede bölgedeki eğitim ve gelişim ihtiyaçları için kullanabilecek TÜBİSAD Teknolojik Eğitim Konteyneri/Sınıfı (TEK/TES) projesi kapsamında çalışmalara başlamıştı. Afet Bölgesinde bulunan bireylerin eğitim, sosyal ve çalışma hayatlarında meydana gelen kayıplar nedeniyle artan fırsat eşitsizliğini azaltmak ve nitelikli topluluklar yaratmak hedefiyle öğrencilerin örgün teknoloji eğitimine ulaşması, farklı yaş grubundaki bireylerin ihtiyaçlarına yönelik beceri ve sosyal destek almalarını sağlayarak afet bölgesi ve Türkiye’nin kalkınmasına katkı sağlamak amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında, bugüne kadar sekizi Hatay, ikisi Kahramanmaraş ve bir tanesi Osmaniye’de olmak üzere toplam 11 Teknolojik Eğitim Konteyneri (TEK) ve Teknolojik Eğitim Sınıfı (TES) TÜBİSAD tarafından kuruldu.

 TEK ve TES HakkındaTEK ve TES, teknolojik ekipmanlarla donatılan, Türkiye’nin dijitalleşme sürecine artı değer ve hız kazandıracak, afet bölgesindeki binaların hasar durumuna göre mobil veya sabit olarak konumlandırılan teknoloji sınıflarıdır. Konumlandıkları noktaya göre 20 öğrenci kapasitesine çıkabilen TEK/TES’ler içinde masa, sandalye, dolap, yangın söndürme tüpü, dizüstü bilgisayar, klima, jeneratör, 3D yazıcı, projektör ve internet bağlantısı için erişim noktası bulunuyor. “Dönüşümlü Eğitim Merkezi” olarak kullanılıyorTÜBİSAD üyelerinin ve ekosisteminin katkılarıyla bölgeye ücretsiz olarak kurduğu TEK ve TES’ler, teknolojiye erişimde dezavantajlı bölge ve bireyler için fırsat eşitliği sağmayı hedefliyor. Öğrencilerin teknoloji eğitimlerinin yanı sıra farklı yaş grupları için çeşitli bilişim, sosyal ve kültürel aktiviteler, meslek edindirme kursları ve psikolojik destek amaçlı çalışmalar için de “Dönüşümlü Eğitim Merkezi” olarak kullanılıyor. Eğitim projeleriyle Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına hizmet ediyorBilişim sektörünün ortak sesi TÜBİSAD, eğitim altyapı projeleriyle Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarından 4-Nitelikli Eğitim, 5-Cinsiyet Eşitliği, 8-İnsana yakışır iş ve ekonomik büyüme, 10-Eşitsizliklerin azaltılması, 17-Amaçlar için Ortaklıklar maddelerine doğrudan uyumlu olarak toplumun farklı kesimlerine ulaşıyor. Ayrıca, dijital kapsayıcılık, nitelikli eğitim ve fırsat eşitliği sağlayarak, toplumsal kalkınmaya katkı sunuyor.

CEREN ŞAHİN – Marjinal Porter Novelli

Gazeteci* Ceren Şahin   

***    TÜBİSAD hakkında     Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD), 1979 yılında kurulmuştur. Ülkemizde, bilgi teknolojileri, telekomünikasyon, yeni medya, internet ve tüketici elektroniği alanlarında faaliyet gösteren şirketlerin güçlü ortak sesini temsil etmektedir. Türkiye bilgi ve iletişim teknolojileri sektöründe yüzde 95’in üzerinde bir paya sahip olan, 200’e yakın TÜBİSAD üyesi şirket, Türkiye’de yıllık 409 milyar liralık ticaret hacmini yönetmektedir. http://www.tubisad.org.tr/

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.